Semnal periculos: prima țară din UE care interzice complet accesul românilor din cauza exploziei cazurilor de coronavirus. Măsura intră în vigoare începând cu 13 iulie

3
1399
Virusul ne trimite nota de plată pentru horele inconștienței și atitudinea sfidătoare în fața pericolului

Lituania este primul stat din Uniunea Europeană care reinstituie embargoul total pentru cetățenii români: începând de luni, 13 iulie, guvernul de la Vilnius interzice complet accesul pentru rezidenții din țara noastră. Măsura este luată din cauza creșterii masive a numărului de infectări cu coronavirus în România.

Autoritățile lituaniene au promis că vor reevalua săptămânal situația epidemiologică din țara noastră, urmând să-și redeschidă granițele pentru români când valul de infectări va ajunge la cote rezonabile.

Decizia lituanienilor – un precedent periculos. Deja numeroase alte state înăspresc, aproape zilnic, condițiile de intrare pentru români

Este un semnal extrem de prost pentru România, care chiar în acest moment se confruntă, pe plan intern, cu campaniile de dezinformare și sabotajele legislative ale PSD, de natură să amplifice pericolul epidemiologic, și, pe plan extern, cu restricții tot mai severe din partea tot mai multor țări.

Până acum, Lituania menținuse granițele deschise pentru cetățenii români, cu obligația ca oricine sosea de la noi din țară să intre în carantină 14 zile. Din 13 iulie, accesul în această țară nu va mai fi permis deloc.

Sigur că mica țară baltică nu este o destinație preferată a românilor, dar semnalul este dat și pericolul unui efect de domino este mare, mai ales că, în ultimele ore, alte state UE au anunțat înăsprirea condițiilor de intrare pentru cetățenii țării noastre.

Grecii și austriecii ne mai primesc doar dacă avem test pentru coronavirus negativ făcut cu 3-4 zile înainte. Alte state ne țin 14 zile în carantină

Grecia nu poate închide granița de tot pentru că în sezonul turistic sute de mii de turiști români aduc încasări mari petrecându-și vacanța acolo. Dar grecii au închis, mai întâi, 5 din cele 6 puncte de frontieră cu Bulgaria (pe unde intră, de obicei, românii).

Apoi au anunțat că, începând din 14 iulie, toți românii sunt obligați să aibă asupra lor rezultatul negativ al unui test pentru coronavirus făcut cu maximum 72 de ore înainte. În caz contrar, nu se mai intră în Grecia.

Austria a anunțat, de asemenea, că românii vor fi obligați să prezinte, la intrarea în țară, un test negativ la coronavirus făcut cu maximum 4 zile înainte și dovada că au cazarea asigurată.

Olanda a informat, acum câteva zile, că toți românii veniți în țară vor fi obligați să intre în izolare două săptămâni.

Marea Britanie, țară care a ieșit din UE, dar rămâne o destinație predilectă a românilor atât pentru turism, cât și pentru muncă, a menținut carantina de 14 zile pentru cetățenii veniți de la noi din țară, deși vineri a publicat o listă de 70 de state și teritorii pentru care s-au eliminat restricțiile.

Estonia, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia păstrează izolarea de 14 zile ca măsură pentru toți românii care le trec granițele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

COVID-19. A treia zi de groază: 592 de noi cazuri, după 555 și 614. Topul județelor ca număr de îmbolnăviri

3 COMENTARII

  1. Se închide mustăria. Românii vor rămâne să danseze la hore cât au chef, până crapă cu toții. România va fi închisă într-un țarc și ținută acolo, iar Europa va răsufla ușurată că a scăpat de țiganii români, de infractori și rețelele de cerșetori. Ca să fii scutit de prezența gunoaielor venite din România, merită să pierzi muncitorii sezonieri, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.