2.000 de euro amendă, în Italia, pentru un șofer român care transporta marfă fără documente, adusă din România

0
1149

Un șofer român a fost amendat cu 2.000 de euro de poliția din orașul Torino, după ce a fost supus controlului și nu a reușit să justifice proveniența mărfii pe care o avea. Șoferul a fost oprit în Corso Margherita, în dimineața zilei de vineri 15 mai.

Surpriză pentru un șofer român care transporta pachete pe ruta România-Italia fără a avea acte pentru marfa pe care o deținea. Polițiștii din Torino l-au oprit în dimineața zilei de vineri, 15 mai, în Corso Margherita din capitala piemonteză, și au constatat că nu avea acte care să justifice proveniența mărfii din autoturism.

Controlul a fost unul de rutină, în care polițiștii verificau respectarea ordonanțelor date pentru epidemia de Covid-19. Mașina marca Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare românești, transporta pachete dinspre România spre Italia.

Conform spuselor reprezentanților poliției italiene, șoferul era de naționalitate română și nu avea acte care să demonstreze proveniența mărfii, ceea ce este ilegal. Acesta a fost sancționat cu suma de 2.000 de euro, pe care a plătit-o pe loc.

Șoferului i s-a reproșat că a încălcat normele în vigoare în Italia pentru combaterea pandemiei de coronavirus, pentru că nu a comunicat imediat autorităților sanitare intrarea sa în această țară.

Transportul de mărfuri dinspre România spre Italia trebuie să urmeze reguli extrem de stricte, fiecare persoană care vine în Italia fiind obligată să anunțe în prealabil autorităților sanitare intrarea sa în această țară. Transportul de persoane cu microbuze sau cu autocare nu a fost încă autorizat, iar persoanele care sosesc în Italia trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.

De asemenea, autoritățile române au anunțat, în seara zilei de joi, 14 mai, că începând din data de 15 mai, odată cu intrarea în starea de alertă, „se suspendă transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia, și din aceste țări către România, până în data de 1 iunie 2020”.

Transportul rutier de persoane a fost suspendat, pe diferite perioade în relația cu diverse țări europene, și în timpul stării de urgență.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here