miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsZeci de profesori din Arad au refuzat să se mai imunizeze după...

Zeci de profesori din Arad au refuzat să se mai imunizeze după ce le-a fost schimbat vaccinul: AstraZeneca în loc de Pfizer

-

Modul în care autoritățile gestionează campania de vaccinare anti-Covid continuă să nască probleme și nemulțumiri. La Arad, zeci de profesori programați la vaccinare au renunțat să se mai imunizeze după ce le-au fost schimbate atât data, cât și tipul de vaccin: AstraZeneca în loc de Pfizer/BioNTech.

Principala nemulțumire a oamenilor este că autoritățile au procedat la reprogramare și schimbarea serului fără să-i întrebe sau să-i informeze și pe ei dacă sunt de acord.

Oamenii se programaseră pe platforma națională ROVACCINARE încă din ianuarie. Au așteptat două luni să le vină rândul, iar în final li s-a spus că sunt reprogramați și că nu mai primesc Pfizer, ci AstraZeneca!

Sindicatul Democratic din Învățământ (SDI) Arad a anunțat, miercuri, că zeci de cadre didactice din județ au renunțat, în aceste împrejurări, la vaccinare.

SDI Arad a remis și un comunicat în care explică faptul că oamenii se programaseră pe platforma online ROVACCINARE încă din ianuarie. După aproape două luni de așteptare, timp în care știuseră că au fost programați la o anumită zi și o anumită oră, pentru vaccinare cu Pfizer, profesorii au descoperit că au fost reprogramați și că li se dă AstraZeneca în loc de Pfizer!

- Advertisement -

Nemulțumirea e majoră mai ales în contextul dezvăluirilor din ultimele zile, când date publicate de Ministerul Sănătății fără aprobarea colonelului Valeriu Gheorghiță, a SRI, Internelor și Armatei au relevat că în România sunt două sisteme paralele de vaccinare. În unul, cel public, sunt disponibile 20% din centre, iar oamenii se programează pe platforma online ROVACCINARE sau telefonic, la call-center. În celălalt, cu circuit închis, sunt disponibile restul de 80% din centre, unde se vaccinează pilele și “lucrătorii esențiali”, adică angajații din Armată, Poliție, Jandarmerie, serviciile secrete și familiile lor.

În perioada 5-10 martie 2021, peste 60% din totalul vaccinărilor în România a fost la „esențiali” și nu la bolnavii cronici sau persoanele în vârstă.

„Unii au fost anunţaţi cu o zi înainte de data programată pentru vaccinare că sunt reprogramaţi pentru o dată ulterioară, alţii s-au prezentat în centrul de vaccinare, dar li s-a spus că au fost reprogramaţi, fără acordul lor, într-un alt centru“

Deși vaccinurile Pfizer ar trebui dirijate preponderent către oamenii în vărstă, de ele beneficiază “esențialii”. Așa se ajunge ca restul populației să fie vaccinată cu AstraZeneca.

- Advertisement -

Comunicatul sindicatului din învățământ explică situația inadmisibilă produsă la Arad: “Zeci de profesori, membri de sindicat, sunt foarte supăraţi pentru faptul că nu au acces la vaccinul Pfizer BioNTech pentru care s-au programat şi că urmează sa fie vaccinaţi cu AstraZeneca. Unii au fost anunţaţi cu o zi înainte de data programată pentru vaccinare că sunt reprogramaţi pentru o dată ulterioară, alţii s-au prezentat la data programată în centrul de vaccinare, dar spre uimirea lor li s-a spus că nu pot fi vaccinaţi din cauză că au fost reprogramaţi, fără acordul lor, într-un alt centru de vaccinare. Prin reprogramare au constatat că rapelul este la începutul lunii mai, ceea ce denotă faptul că, deşi erau programaţi pentru vaccinare cu Pfizer BioNTech, vaccinul pe care îl vor primi este AstraZeneca. Din cauza reprogramării, mulţi colegi, membri de sindicat, au renunţat la vaccinare“.

Comunicatul se încheie cu o întrebare retorică: “Nu putem fi de acord cu acest tratament inechitabil faţă de salariaţii din educaţie, având în vedere gradul mare de risc la care sunt supuşi atât ei, cât şi elevii de la clasele la care predau. Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă educaţia mai este cu adevărat domeniu prioritar, iar profesia de dascăl mai este respectată de către autorităţi“.

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Păiii…, parcă era vorba ca cea de-a doua doză să fie… DIN-ACELAȘI-TIP (!!!) DE VACCIN, nuuuuuuuuuuuu?!!!!!

    (Parcăăă…, așa recomandau și SPECIALIȘTII!!!!!!!!)

  2. Cata speranta ne-am facut ca lucrurile se vor schimba in bine cu acruala guvernare.. . Pe zi ce trece cu fiecare faradelege constantam cat de putred este intreg sistemul si ca noi ca natiune nu ne vom mai vindeca vreodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -