sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsIPS Teodosie de neoprit: cheamă credincioșii de Bobotează în Portul Tomis. „Această...

IPS Teodosie de neoprit: cheamă credincioșii de Bobotează în Portul Tomis. „Această apă sfințită va combate și bolile, și microbii. Omul care se roagă nu pățește nimic“

-

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este de neoprit și își continuă cruciada împotriva măsurilor de prevenție a epidemiei: cheamă miercuri credincioșii în Portul Tomis, pentru slujba de Bobotează. În urma apelului lansat de prelatul ortodox, se așteaptă să vină circa 10.000 de persoane!

Apelul arhiepiscopului este în nota cunoscută deja încă de la începutul pandemiei. Bagatelizează pericolul îmbolnăvirii și invocă, din nou, credința ca scut împotriva virusului.

Dacă alte arhiepiscopii și-au luat măsuri suplimentare, anunțând restricții, culoare speciale, obligativitatea de a purta mască și alte precauții, la Constanța lucrurile stau altfel.

„Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală!“

Arhiepiscopul Tomisului proclamă că “sărbătorile trebuie să învingă pandemia”: “Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală! Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire. Tocmai de aceea am pregătit ca în fiecare an Boboteaza. Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an, pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași“.

- Advertisement -

IPS Teodosie a anunțat că sunt pregătite 120.000 de sticle, pentru ca apa sfințită să fie îmbuteliată rapid. El se va deplasa marți și la Hârșova, pentru o slujbă de sfințire a apei.

Prelatul și-a asigurat enoriașii că apa pe care o va sfinți el combate bolile: „Slujba de Bobotează începe la 8.30 și vom ieși în procesiune la ora 11.00 – 11.15. Vom merge în Portul Tomis. Sperăm că va fi o sărbătoare importantă pentru toți, toți ne vom lumina la față cu aceste daruri ale Bobotezei și luând apa sfințită se vor lumina și sufletele noastre. Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm. Omul care are entuziasm și crede și se roagă nădăjduiește în Dumnezeu, nu pățește nimic. Căci Dumnezeu biruiește și bolile, și pe cel viclean, și dușmănia dintre noi Dumnezeu o biruiește“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. nu mai rezist sa-l vad pe asta !!….ce dracu’ suntem o tara de idioti !!..
  don’t wanna be an romanian idiot,
  don’t want a nation under the new media,
  welcome to new kind of tension,
  all across the alien nation,
  where everthing isn’t meant to be ok!!…grigore da melodia asta pe totul internetul….apartine grupului Green Day!!!…American Idiot!!!….propun ca melodia asta sa devina imnul Romaniei…

 2. De ce este „de neoprit”? El este deasupra Legii? Si cum adica „cei care se roaga „sunt imuni la imbolnavire? Aia toti, care s-au imbolnavit, aia toti care au murit..toti erau pagani, sau cum? E cretin dobitocul, trebuie izolat undeva, balamuc, penitenciar, unde o fi, dar dat jos de pe scena!Face mult prea mult rau, e periculos de nebun!

 3. […] Dacă alte arhiepiscopii și-au luat măsuri suplimentare, anunțând restricții, culoare speciale, obligativitatea de a purta mască și alte precauții, la Constanța lucrurile stau altfel, scrie ziaristii.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -