Vlad Voiculescu a blocat angajările la Administrația Spitalelor, inițiate de Firea după ce a pierdut alegerile. “Voiau să-și securizeze posturile”

0
2534

Vlad Voiculescu, noul viceprimar al Bucureștiului, a anunțat luni la prânz că a contestat și a obținut blocarea tuturor concursurilor de angajare la Administrația Spitalelor pe care le lansase Firea în grabă, după pierderea alegerilor. Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) este una dintre marile probleme moștenite de noii edili de la vechea administrație PSD.

Înțesată de clientela de partid, instituția este politizată până în vârful unghiilor și radiază în întregul sistem de sănătate incompetență, birocrație și ineficiență.

Imediat după alegeri, Curentul.info a relatat că șeful ASSMB a convocat managerii de spitale și le-a cerut să facă front comun “ca o echipă” pentru ca Firea și Pandele să nu încapă pe mâna DNA.

Vlad Voiculescu: „Nu voi face și nu voi accepta nici măcar o singură numire politică în domeniile pe care le voi coordona. Avem nevoie de o reformă profundă a ASSMB și a managementului spitalelor“

Acum, Vlad Voiculescu, viceprimarul Bucureștiului din partea USR-PLUS cu atribuții în sectorul de sănătate, educație și sport, a început prin a înfrunta sistemul: “Am facut sesizari impotriva unor concursuri organizate rapid dupa alegeri, pentru ocuparea unor posturi administrative in ASSMB, entitatea care gestioneaza spitalele din subordinea Primariei. Multi dintre oamenii numiti fără concurs în fruntea instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei de catre Gabriela Firea au încercat astfel să-și securizeze pozitiile: e mult mai greu sa fie demisi dupa castigarea concursurilor.

Toate consursurile demarate pe 7 octombrie (la o saptamana dupa alegeri) si contestate de mine vineri au fost suspendate, dupa cum se vede aici: https://drive.google.com/…/1gEgOyj4zIQHgouw90Mb…/view…

Suntem in plina pandemie si avem nevoie sa fim siguri ca oamenii ce administreaza lucrurile sunt cei mai competenti posibil, nu angajati pe ultima suta de metri de catre administratia corupta a Gabrielei Firea. Este ceasul al 12-lea ca politizarea din institutiile din sanatate trebuie sa inceteze. Nu voi face si nu voi accepta nici macar o singura numire politica in domeniile pe care le voi coordona. Avem nevoie de o reforma profunda a ASSMB si a managementului spitalelor si aducerea acestora in secolul 21.

Astept sa pot face asta, odata cu preluarea functiei de viceprimar si a atributiilor. Sper sa nu mai dureze mult. Las ilustratia de mai jos pentru ca nimeni nu ar trebui sa uite ce a promis in campanie“.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.