VIDEO. Chipul imposturii: la 17 cazuri de Covid pe zi, Firea cerea închiderea școlilor; la 6.500, cere deschiderea lor!

1
3570

Esența “doctrinei politice” a Gabrielei Firea și a PSD pot fi perfect rezumate în cele doar câteva secunde cu înregistrările discursurilor pe care ex-primarul Bucureștiului le-a avut pe 9 martie, la începutul pandemiei de coronavirus, și pe 29 octombrie, ziua în care s-a stabilit recordul de infectări.

Secvențele, difuzate pe grupul de Facebook “Spune NU corupților”, nu necesită prea multe comentarii suplimentare.

Firea, 9 martie: “Suntem 4 milioane de suflete! Școlile și grădinițele trebuie închise pentru a limita răspândirea virusului! Să fim preventivi, responsabili și înțelepți!

Pe 9 martie, când virusul abia pătrunsese în România și se înregistrau 17 cazuri de infectare pe zi, Gabriela Firea – primarul în exercițiu al Bucureștiului în acel moment – cerea pe un ton vehement guvernului, într-o conferință de presă, să închidă școlile și grădinițele.

“Suntem 4 milioane de suflete! Școlile și grădinițele trebuie să fie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea virusului”, reclama Firea atunci.

Pentru a fi convingătoare, aducea și argumente: “Vă dați seama, în momentul în care un singur copil va avea test pozitiv de Covid-19, că în acea școală, pur și simplu, se va declanșa o groază a părinților, a profesorilor? Dar putem să fim preventivi, responsabili și înțelepți, să închidem școlile și grădinițele!”.

Firea, 29 octombrie: “Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile! Care e motivul ca să fie oprite cursurile? Este o măsură injustă!

La aproape 8 luni distanță, pe 29 octombrie, adică exact a doua zi după ce n-a mai fost primar cu acte al Bucureștiului și într-un moment în care se raporta recordul absolut al pandemiei în România – 4.481 de cazuri în 24 de ore –, aceeași Gabriela Firea perora cu același patos, dar exact pe dos!

Prim-vicepreședinta PSD considera, de data aceasta, că nu este nici responsabil, nici înțelept să se aplice prevenția invocată tot de ea pe 9 martie: “Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile din Capitală! Care este motivul pentru ca școli din Capitală, în care nu a fost niciun caz sau, poate, un caz, două, să fie oprite cursurile? Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesorii!”.

Diferența între cele două momente este dată, în mod evident, de statutul Gabrielei Firea. Primărița s-a făcut remarcată, în mandatul său din prioada 2016-2020 pentru nepăsarea față de sistemul de educație din București și pentru graba cu care a închis, uneori, școlile și grădinițele pentru o simplă ploaie de vară sau o ninsoare de 2-3 centimetri.

Astă-primăvară, panicată că ar putea fi trasă la răspundere dacă se îmbolnăvesc copii sau profesori, a cerut aproape isteric închiderea învățământului, deși România s-a confruntat, în cele mai grele momente (luna aprilie), cu puțin peste 500 de cazuri.

La momentul 9 martie, când Firea făcea apel la Guvern să fie preventiv, responsabil și înțelept, să decreteze închiderea școlilor, România contoriza 17 cazuri în întreaga țară.

Începând din 29 octombrie, de când a venit “simplu particular”, cetățean oarecare cu domiciliul în Voluntari și aspirant la un loc în Senat pe listele PSD, Gabriela Firea și-a schimbat radical și punctul de vedere. România este acum la 6.500 de cazuri pe zi, dar acest lucru n-o mai privește pe Firea, care, eliberată de orice responsabilitate, țipă de pe margine să se deschidă școlile, sperând că astfel va reuși să creeze un val de antipatie în rândurile oamenilor.

Exact același discurs l-a avut și PSD, în ansamblu, de-a lungul crizei. Partidul a subminat din răsputeri lupta împotriva răspândirii virusului și, în același timp, a acuzat permanent Guvernul ba că ia măsuri prea severe, ba că nu ia măsuri suficient de aspre. După ce conducerea PSD a propagat permanent un mesaj conspiraționist, arătând prin vorbe și fapte că virusul nu există sau, în cel mai rău caz, “e o simplă răceală”, acum și-a dat seama că situația “e foarte gravă”, motiv pentru care ar trebui amânate alegerile cu 3 luni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.