luni, martie 4, 2024
AcasăLumeaEuropaPolonia: degetul mijlociu al actriței Kasia Smutniak împotriva interzicerii avortului. Principalul vizat:...

Polonia: degetul mijlociu al actriței Kasia Smutniak împotriva interzicerii avortului. Principalul vizat: Kaczynski

-

Actrița poloneză Kasia Smutniak (41 de ani) îi scrie pe Instagram vicepremierului Jaroslaw Kaczynski (71 de ani), fost prim-ministru al Poloniei, actual președinte al partidului de guvernământ. Apelul vine după decizia Curții Constituționale din Polonia („remaniată” sever de Kaczynski) de a declara neconstituțional avortul, cu excepția cazurilor de violență sexuală.

Un mesaj scris în trei limbi, cu o fotografie care nu lasă loc de interpretări: actrița poloneză Kasia Smutniak ia apărarea femeilor poloneze care protestează împotriva hotărârii Guvernului polonez de a interzice avortul. Artista atacă necruțător decizia guvernului ultra-conservator din Polonia.

„Domnule Jaroslaw Kaczynski” – scrie pe Instagram actrița la adresa liderului din umbră al Partidului „Dreptate și Justiție” (PiS) -, „dumneavoastră ați trecut de multe ori în ultimii ani peste limitele decenței și ale normalității. Ca femeie poloneză care a trăit mare parte a vieții în străinătate, am privit situația din depărtare, fără să mă exprim. Cu tristețe și groază, am văzut că deciziile Guvernului dumneavoastră au schimbat, încet-încet, imaginea Poloniei pe care o iubeam. Valorile pentru care părinții mei au luptat au fost astăzi violate și călcate în picioare. Copiii mei vor plăti pentru acești pași gigantici făcuți înapoi. Ca mamă, femeie și cetățean al acestei țări, spun: AJUNGE!”

Kasia Smutniak se referă la o decizie a Curții Constituționale din Polonia, a cărei compoziție a fost modificată de Guvern. Curtea a decis, în cursul săptămânii trecute, că avortul este interzis, chiar și în caz de grave malformații ale fătului. Unicul motiv pentru justificarea avortului este în caz de violență sexuală. Ca urmare a acestei decizii, zeci de mii de femei au ieșit să protesteze în principalele orașe poloneze, iar Uniunea Europeană a reacționat prompt.

- Advertisement -

Vicepremierul Kaczynski, responsabil pentru securitate în Polonia, a criticat „nihilismul” și „vulgaritatea” protestatarilor, pe care-i acuză că „au drept scop distrugerea Poloniei”.

Kaczynski îndeamnă populația „să apere bisericile”. „Îi îndemn pe toți membrii PiS și pe toți cei care ne susțin să apere  bisericile poloneze, cu orice preț”, a declarat el într-o alocuțiune televizată.

La 41 de ani, Kasia Smutniak (Katarzyna Anna Smutniak) are doi copii:

- Advertisement -
  • o fată, Sophie, născută în 2004, tatăl ei fiind actorul italian Pietro Taricone (mort într-un accident, în 2010);
  • un băiat, Leone, născut în 2014, tatăl ei fiind producătorul italian Domenico Procacci (cu care s-a căsătorit ulterior, în 2019).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

 

Încă o murătură artistico-conspiraționistă: agramatul Mihai Mărgineanu. Apără tâmpeniile lui Dan Bittman jignind „turma” și „multele oi senile” care respectă regulile anti-pandemie

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -