Virusul a ajuns și în Groenlanda! Doar Antarctica a rămas neinfectată… pentru că nu e locuită!

0
1670

O zonă în care coronavirusul nu ajunsese era Groenlanda, un uriaş teritoriu autonom danez din Oceanul Arctic, cu o suprafață de 2.166.086 km² (de 9 ori cât România) și o populație de numai 56.171 de locuitori. De luni, 16 martie, și Groenlanda a intrat pe harta coronavirusului!

Autorităţile groenlandeze au anunţat luni că au detectat un prim caz de contaminare cu noul tip de coronavirus în „țara lor”, care face parte din Regatul Danemarcei.

Pacientul infectat locuieşte în capitala Groenlandei, Nuuk, şi a fost plasat în regim de izolare la domiciliu, au precizat autorităţile locale.

„Mai multe dispoziţii au fost implementate pentru a face faţă acestei noi situaţii. Este important ca rezidenţii să respecte recomandările oficiale, acum că epidemia a ajuns pe teritoriul nostru”, a declarat prim-ministrul Groenlandei, Kim Kielsen, într-o conferinţă de presă, citat de cotidianul local „Sermitsiaq”.

Înainte de anunţul referitor la acest prim caz, autorităţile uriașei insule de gheață au emis un set de recomandări, încercând să evite apariția și răspândirea noului virus.

Astfel, guvernul local le-a recomandat rezidenţilor să evite cursele aeriene considerate „non-esenţiale” spre şi dinspre Groenlanda. Au fost limitate drastic și cursele interne, au fost interzise adunările publice la care participă mai mult de 100 de persoane.

Danemarca – inclusiv Groenlanda şi Insulele Feroe (arhipelag autonom danez din Atlanticul de Nord) – şi-a închis sâmbătă graniţele în faţa vizitatorilor străini, încercând să încetinească propagarea epidemiei cauzate de noul virus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. El e suspectul de coronavirus fugărit de medici: Ioan Korpos de la RTV! A fost alergat ca să fie internat la Secția „Mincinoși”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here