Cum te scapă satrapii ex-sovietici de coronavirus: cu tractorul și cu fum de iarbă tătărască! Lukașenko: „Tractorul va vindeca pe toată lumea!”

1
1347
Alexandr Lukașenko - Gurbangulî Berdîmuhamedov

Liderii autoritari a două țări ex-sovietice, Belarus și Turkmenistan, au găsit soluții infailibile pentru a ține coronavirusul departe sau, dacă e cazul, pentru a-l învinge. Unul te trimite la arat, pe ogor, celălalt te îndeamnă arzi buruieni și să tragi fum pe nas!

Într-o ședință a guvernului pe care-l conduce autoritar, președintele fostei Republici Socialiste Sovietice Bielorusia (actualmente Belarus), Alexandr Lukaşenko, s-a lansat în sfaturi date cetățenilor țării pentru a evita epidemia de coronavirus. Imaginile au fost transmise de televiziunea de stat de la Minsk, informează Agenția France Presse (AFP), preluată de Agerpres.

Sfaturile preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko către concetăţenii săi, în plină panademie de coronavirus (care afectează şi această ţară din Europa de Est): „Nu trebuie să intraţi în panică, trebuie doar să lucraţi. Mai ales, la ora actuală, în sate. Este plăcut să priveşti la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbeşte despre virus. Tractorul îi va vindeca pe toţi! Pământul vindecă pe toată lumea!”

Lukaşenko a evocat principalele probleme cu care se confruntă Belarus:

  • încetinirea economică provocată de noul coronavirus;
  • măsurile „excesive” luate de principalul său aliat, Rusia, cum ar fi închiderea frontierei comune.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii de la Minsk, 36 de persoane din Belarus sunt infectate cu noul tip de coronavirus.

Ţară puternic agricolă, situată între Polonia şi Rusia, Republica Belarus este foarte mândră de producţia sa de tractoare, pe care compania publică MTZ le exportă în număr mare în toate ţările din fosta Uniune Sovietică.

Săptămâna trecută, preşedintele unei alte foste republici sovietice, Turkmenistan, le-a recomandat concetăţenilor săi se protejeze de virus inhalând fum de peganum hamala (iarbă tătărască). Lider autoritar, Gurbangulî Berdîmuhamedov speculează credința populară că respectiva plantă ar avea proprietăţi medicinale, fiind consumată de o mare parte a populației în această ţară deşertică din centrul Asiei

Lukașenko și Berdîmuhamedov au plantat și un brăduț, la adăpostul unor umbrele, într-o scenă caraghioasă

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. El e suspectul de coronavirus fugărit de medici: Ioan Korpos de la RTV! A fost alergat ca să fie internat la Secția „Mincinoși”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here