duminică, aprilie 21, 2024
AcasăMainItalia, povestea unei tragedii: când sunetul muzicii ascunde apropierea ucigaşului tăcut

Italia, povestea unei tragedii: când sunetul muzicii ascunde apropierea ucigaşului tăcut

-

Povestea unei tragedii cu final aşteptat: Italia, cuprinsă de vuietul muzicii, al poeziei şi al dansului, nu a reuşit să asculte murmurul şoptit al ucigaşului din umbră: coronavirus!

La început, italienii se uitau spre China şi spuneau: „Săracii de ei, este imposibil ce se întâmplă! La noi nu s-ar putea întâmpla aşa ceva, pare un film horor, poate se exagerează…” Apoi a apărut primul caz de coronavirus în Peninsulă, apoi câteva zeci şi a apărut şi un mort. Era de necrezut, dar na, era un mort într-un mic orăşel, s-a întâmplat…

Au continuat să se înmulțească ştirile despre noi cazuri de coronavirus, dar italienii, mari iubitori de muzică, de restaurante şi de mâncare bună (poate cea mai bună din lume!) au continuat să-şi trăiască viața liniştiți, restaurantele erau pline, pub-urile arhipline răsunau de râsetele studenților, iar marile capodopere ale Renaşterii erau vizitate de sute de mii pe persoane zilnic.
„Avem cel mai bun sistem de sănătate din lume, vom depăşi repede acest moment”, s-au gândit ei. Au oprit circulația populației în cele două focare de coronavirus şi, fiind o nație de poeți, au început să facă fel de fel glume despre această epidemie.

Zi după zi, însă, virusul înainta tăcut şi necruțător prin orăşelele din nordul Italiei.

- Advertisement -

Nu se făcea auzit, nu se făcea simțit prin nimic. Îşi continua infiltrarea printre familiile liniştite.

Apoi, brusc, totul a scăpat de sub control. Morții se dublau în fiecare zi, noi cazuri au început să apară în toate colțurile Italiei.

Abia atunci au început italienii să se întrebe dacă nu cumva au subestimat acest pericol. Primul lucru pe care l-au făcut a fost acela de a închide şcolile şi universitățile, dar a fost în zadar. Zi după zi, virusul înainta într-un ritm înspăimântător. Morții au devenit zeci, apoi sute, apoi au trecut de 1.000.

- Advertisement -

Era clar, autoritățile trebuia să acționeze brutal; şi au făcut-o! Au închis absolut toate magazinele, cu excepția celor care comercializau mâncare. Au rămas deschise farmaciile şi câteva instituții fundamentale ale statului italian.

Situația din Italia în data de 15 martie, la ora la ora 18.00, este șocantă:

  • Numărul total de persoane contaminate, de la începutul pandemiei: 24.747.
  • Numărul total de morți: 1.809.
  • Numărul persoanelor care s-au însănătoşit: 2.335.

În acest moment, Italia este o țară care şi-a oprit aproape toate activitățile, toată puterea ei de luptă concentrându-se pe susținerea sistemul sanitar. Dar italienii au învățat lecția şi acum sunt gata de orice sacrifiu, pentru că alternativa este moartea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Klaus Iohannis decretează stare de urgență în România! De luni, vom trăi cu reguli speciale, neobișnuite

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -