Viktor Orban i-a dat cu flit lui Iohannis, primul președinte român care vizitează Ungaria în 14 ani: premierul maghiar a plecat în Georgia!

3
569
Viktor Orban a plecat ostentativ la Tbilisi înainte să sosească la Budapesta Klaus Iohannis. Relațiile dintre România și Ungaria par să coboare din nou la un nivel deosebit de scăzut

Gest de supremă impolitețe din partea lui Viktor Orban față de România: premierul maghiar a plecat în Georgia marți, cu 24 de ore înainte de sosirea lui Klaus Iohannis, care efectuează prima vizită a unui președinte român în Ungaria după 14 ani! Incredibilul caz a fost relatat de G4Media.ro.

Sosirea lui Iohannis – un mare amator de excursii în general, dar de data aceasta aflat într-o vizită deosebit de importantă – fusese negociată și stabilită de reprezentanții celor două țări cu multe luni înainte. Agenda de discuții este deosebit de încărcată.

Cu toate acestea, Viktor Orban a plecat pur și simplu din țară și s-a dus la Tbilisi, pentru a se întâlni cu premierul coaliției pro-rusești aflate la guvernare în Georgia! Premierul maghiar a plecat marți, în timp ce Iohannis a sosit miercuri. Șeful statului român s-a întâlnit doar cu președinta Katalin Novak. Ungaria este republică parlamentară, în care conducătorul de facto al țării este premierul, în timp ce președintele are rol mai degrabă simbolic.

Surse oficiale au explicat pentru G4Media.ro că n-a fost vorba despre o gafă diplomatică, o stângăcie ori altceva neintenționat: Viktor Orban n-a vrut, pur și simplu, să se afișeze alături de Klaus Iohannis când acesta din urmă avea să transmită mesaje de susținere a politicilor UE și a Ucrainei.

Viktor Orban este unul dintre puținii aliați ai lui Putin în Uniunea Europeană. Anul trecut a izbucnit un imens scandal când ucrainenii au aflat că Putin îl informase pe Orban că va ataca Ucraina cu o lună înainte, promițându-i teritorii din țara vecină după ce urma s-o ocupe. Înalți ofițeri NATO, dar și ai armatei americane au afirmat că Budapesta a fost pur și simplu sărită din circuitul documentelor confidențiale din interiorul UE și al NATO, pentru că informațiile ajungeau mereu la Moscova.

Nu în ultimul rând, premierul maghiar – în funcție, neîntrerupt, din 2010 până azi – susține o atitudine revizionistă, de contestare a Tratatului de la Trianon. Are deasupra biroului său harta Ungariei Mari și a făcut foarte des aluzii la Transilvania, Ucraina subcarpatică, teritorii revendicate din Slovacia și chiar la Croația.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Abuz grav al lui Ciolacu: a promis că „taxa pe zahăr” se va întoarce la Coca-Cola, sub formă de ajutor de stat! „Ce a primit la schimb?!”

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

Urgia din Israel – al doilea război declanșat de alianța teroristă Rusia–Iran! Hamas și Hezbollah sunt uneltele regimului de la Teheran, susținătorul militar al Moscovei în Ucraina

Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

* VIDEO. Vedeta porno libaneză Mia Khalifa, stabilită în SUA, a fost concediată de Playboy „pentru comentariile dezgustătoare și reprobabile prin care a celebrat atacurile Hamas în Israel”

3 COMENTARII

  1. Lung cât o prăjină … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here