Urgia din Israel – al doilea război declanșat de alianța teroristă Rusia–Iran! Hamas și Hezbollah sunt uneltele regimului de la Teheran, susținătorul militar al Moscovei în Ucraina

1
1154
Fâșia Gaza suportă consecințele propriei barbarii / FOTO: Fox News

Israelul se află în stare de șoc: atacul terorist declanșat în sud-vest de gruparea palestiniană Hamas, care guvernează Fâșia Gaza, urmat de cel din nord, de pe teritoriul Libanului, de către gruparea Hezbollah, a făcut un număr imens de victime (cel puțin 700 de morți și 2.100 de răniți dintre israelieni) și a arătat vulnerabilitățile surprinzătoare ale unei țări măcinate de mari convulsii interne.

Atacurile din sud-vest (Hamas) și cele din nord (Hezbollah) au fost salutate de oficiali ai regimului dictatorial din Iran, marele sponsor al terorismului din regiune, mai ales al celui anti-israelian. Iranul este implicat astfel, simultan, în declanșarea unui adevărat război împotriva Israelului, dar și în susținerea militară a Rusiei contra Ucrainei. Două mari dictaturi (Rusia și Iran) și-au dat mâna pentru a ataca două state democratice (Ucraina și Israel).

Furia unei mari părți a populației israeliene se îndreaptă nu doar spre teroriștii Hamas/Hezbollah și spre regimul dictatorial din Iran, ci și spre propriul guvern, condus de Benjamin Netanyahu. În ultimul an, acesta a neglijat problemele de securitate ale țării, fiind preocupat să schimbe legile justiției într-un mod scandalos, în favoarea infractorilor, după „modelul Dragnea–Tăriceanu” din România anilor 2017-2019. Efectul a fost scindarea gravă a societății israeliene și pierderea coeziunii naționale.

Atacul-surpriză al grupării Hamas, care guvernează Fâșia Gaza de 16 ani (din 2007), a fost declanșat sâmbătă dimineața, la ora 6.30. Peste 300 de teroriști înarmați, organizați în comandouri motorizate, au pătruns din Gaza în Israel, pe mai multe căi: terestră (cu camionete și motociclete), aeriană (cu parapante motorizate) și maritimă (cu bărci de mici dimensiuni, pe Marea Mediterană).

VIDEO: Invadatori cu motoparapante

Cum Fâșia Gaza este o „limbă” de pământ de-a lungul țărmului sud-vestic al Israelului, la granița cu Egipt, atacatorii au ales să atace și pe Marea Mediterană, unde trupele de coastă ale Armatei israeliene au dovedit slăbiciuni incredibile.

VIDEO: Invadatori cu bărci, pe mare

Simultan, din Fâșia Gaza au fost lansate spre Israel mii de rachete, țintind inclusiv orașele Tel Aviv și Ierusalim. Avalanșele de rachete au continuat și sâmbătă seară, și duminică, lovind mai multe zone din Israel, inclusiv Tel Aviv.

Atacurile, de o violență nemaiîntâlnită în ultimele decenii, au fost orchestrate de mișcarea Hamas, fiind numite generic „Operațiunea Potopul Al Aqsa” (Al Aqsa este numele marii moschei din Ierusalimul Vechi, moschee construită în urmă cu un mileniu).

Imaginile venite din Israel sunt cutremurătoare: femei violate, răpite sau omorâte, civili uciși pe stradă, trupuri de soldați batjocorite, bărbați bătuți și făcuți prizonieri.

Agresiunea Hamas asupra Israelului a fost declanșată în timpul marii sărbători evreieşti Simchat Tora, la o zi după ce s-au împlinit 50 de ani de la începutul războiului arabo-israelian din octombrie 1973, cunoscut de israelieni sub numele de „Războiul de Yom Kippur” și de arabi sub numele de „Războiul din Octombrie”. Pe 6 octombrie 1973, Egiptul și Siria au lansat un atac pe două fronturi asupra Israelului pentru a-și recâștiga teritoriile pierdute în „Războiul de 6 zile” din 1967, când Israelul a capturat Peninsula Sinai din Egipt și Înălțimile Golan de la Siria. Războiul s-a încheiat cu Acordurile de la Camp David, prin care Egiptul a devenit prima țară arabă care a stabilit legături diplomatice cu Israelul.

Poziționarea celor două teritorii palestiniene, Cisiordania (West Bank) și Fâșia Gaza, în raport cu Israelul

Hamas, Hezbollah, Jihadul Islamic

În conflictul izbucnit sâmbătă, numărul victimelor a crescut de la o oră la alta, ajungând după două zile la peste 1.000 de morți în ambele tabere (cel puțin 700 de israelieni, peste 300 de palestineni).

Mulți alți israelieni – militari și civili – au fost luați ostatici de luptătorii palestinieni.

Cel mai mare măcel a fost în deşertul Negev, în apropiere de kibuțul Re-im, nu este departe de Fâşia Gaza. Luptătorii Hamas au trecut granița sâmbătă, în zori, și i-au atacat pe cei aproximativ 3.000 de oameni, majoritatea tineri, care participau la festivalul de muzică Nova. Cel puțin 260 de oameni au fost uciși, mulți alții au fost răniți, unii au fost răpiți și duși în Fâșia Gaza, unde sunt ținuți ostatici.

Comandantul aripii militare a Hamas a făcut apel la grupurile armate din Liban să se alăture luptei împotriva Israelului. Drept urmare, organizația teroristă Hezbollah, finanțată și instruită de Gărzile Revoluționare Iraniene, a atacat nordul Israelului cu rachete trimise din Liban. În plus, organizația palestiniană Jihadul Islamic a anunțat că se alătură Hamas în atacul asupra Israelului: „Forțele noastre sunt alături de frații noștri din Hamas, umăr la umăr, până la victorie”.

Violențele s-au extins și în Cisiordania (West Bank), inclusiv în Ierusalimul de Est, anexat de Israel. Șase palestinieni, inclusiv un copil de 13 ani, au fost uciși, iar peste 120 au fost răniți în confruntări cu forțele și coloniștii israelieni, au anunțat serviciile medicale palestiniene.

Sute de israelieni răpiți și duși în Gaza

Teroriștii Hamas au capturat sute de militari și civili israelieni și, sub amenințarea armelor, i-au dus în Fâșia Gaza, ca ostatici. Hamas a distribuit pe conturile sale de socializare imagini care arată soldați israelieni făcuți prizonieri.

Ministerul de Externe al Israelului a redistribuit pe rețeaua X (fostă Twitter) o postare a comisarului european pentru politică externă, Josep Borrell, care a cerut eliberarea imediată a ostaticilor israelieni „răpiți și duși în Gaza”.

VIDEO: Militari israelieni deveniți prizonierii teroriștilor arabi

Măcel la concertul din deșert

Cadavrele a peste 260 de oameni au fost găsite și recuperate în zona deșertică din apropierea gardului de demarcație cu Fâșia Gaza, unde s-a desfășurat festivalul de muzică Nova. Sâmbătă, în zori, luptătorii Hamas s-au năpustit înarmați, din mașini, și au început să tragă la întâmplare în oameni.

Bilanțul a fost transmis duminică seară de către organizația de căutare și salvare Zaka. Este de aşteptat însă ca numărul victimelor să crească.

Festivalul de muzică s-a desfășurat în deşertul Negev, în apropiere de kibuțul Re-im, nu departe de Fâşia Gaza.

Potrivit organizatorilor, la festival luau parte aproximativ 3.000 de oameni.

Mulți au fost uciși de luptătorii Hamas, unii au fost răpiți, iar despre alții nu se știe nimic.

Imagini cutremurătoare, cu scene teribile care au avut loc acolo, circulă de sâmbătă pe rețelele de socializare.

VIDEO: Fuga disperată a unor participanți la concert

Dar Yaniv, medic de urgenţă care a fost chemat la festival, a declarat pentru televiziunea publică Kan News: „A fost un masacru. Nu am mai văzut aşa ceva în viaţa mea. A fost o ambuscadă planificată. În timp ce oamenii fugeau pe ieşirile de urgenţă, grupuri de terorişti îi aşteptau acolo şi au început pur şi simplu să-i elimine”.

Într-un videoclip se vede cum o femeie israeliană și iubitul ei – identificați drept Noa Argamani și Avinatan Or –, care au participat la festival, sunt răpiți de palestinieni.

Orori în strigăte de „Allahu Akbar!”

Situarea orașului Sderot

O situație foarte gravă a fost în Sderot, oraș israelian cu 24.000 de locuitori, situat la granița nordică a Fâșiei Gaza. Teroriștii au început să tragă în trecători, lăsând cadavre pe străzi și în stații de autobuz.

Mai mult, luptătorii Hamas au preluat temporar controlul asupra sediului Poliției din Sderot.

Au urmat ciocniri violente între luptători Hamas și forțele israeliene, care după mai multe ore au restabilit ordinea.

Imagini cutremurătoare, postate pe rețelele de socializare, arată barbaria teroriștilor Hamas atât în Sderot, cât și în alte zone atacate de aceștia.

Astfel, a putut fi văzută o israeliancă în stare de șoc, scoasă dintr-o mașină a trupelor Hamas. Starea hainelor femeii sugerează că aceasta a fost violată.

Alte imagini cutremurătoare arată luptători într-o camionetă, sărbătorind lângă cadavrul dezbrăcat al altei femei, în timp ce alți palestineni vin și scuipă pe trupul acesteia, lângă mașină.

Într-o altă filmare, o israeliancă plânge disperată în timp ce este răpită și dusă cu motocicleta, probabil spre Gaza. În imagini apare și un bărbat ce pare să fi fost făcut prizonier.

De asemenea, în alte imagini, trupul unui soldat israelian este dat jos dintr-o mașină, iar palestinienii îl calcă în picioare, se bucură și răcnesc „Allahu Akbar!”.

Ostaticii – duși „în locuri sigure și în tuneluri”

Liderul adjunct al Hamas, Saleh al-Arouri, a declarat pentru televizunea qatareză Al Jazeera că gruparea sa a lansat „un război total”.

„Ne așteptăm ca luptele să continue, iar frontul de luptă să se extindă. Avem un obiectiv principal: libertatea noastră și a locurilor noastre sfinte”, a spus teroristul.

Atât Hamas, cât și Jihadul Islamic au confirmat că țin ostatici soldați israelieni. Teroriștii spun că ostaticii au fost duși „în locuri sigure și în tuneluri”.

HARTĂ: Posibilele locații prin care s-ar fi infiltrat atacatorii palestinieni 

Netanyahu: „Ne vom răzbuna puternic pentru această zi neagră”

Surprinsă de atacul de sâmbătă, armata israeliană a anunțat că se află în stare de război și mobilizează rezerviști. Premierul Benjamin Netanyahu a convocat o reuniune de urgență a șefilor din domeniul securității. Armata a început să lovească ținte Hamas din Fâșia Gaza, iar răzbunarea se anunță cruntă. Totuși, ea este îngreunată de situația ostaticilor israelieni luați de teroriștii Hamas.

Într-un discurs televizat susținut sâmbătă seară, Netanyahu a vorbit despre „o răzbunare puternică a Israelului pentru această zi neagră”.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu s-a văzut niciodată în Israel. Ne vom răzbuna puternic pentru această zi neagră. Suntem în război și vom câștiga! Inamicul nostru va plăti un preț pe care nu l-a mai cunoscut până acum”, a amenințat Netanyahu într-un discurs video.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Richard Hecht, a spus că „teroriştii au invadat” în 22 de locații din Israel şi se înregistrează „situații grave, inclusiv luare de ostatici” în două localităţi la est de Gaza, Beeri şi Ofakim.

Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene (Israel Defense Forces – IDF), generalul de brigadă Daniel Hagari, confirmă că militari și civili israelieni sunt ținuți ostatici în Gaza. „Da, sunt ostatici și prizonieri de război luați de Hamas. Există și decese în rândul soldaților IDF. Nu avem un număr exact deocamdată. Suntem în război!”, a spus Hagari.

Lider Hamas: „Ceea ce avem acum în mâinile noastre vă va face liberi!”

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat sâmbătă, la Ramallah (în Cisiordania), că poporul palestinian „are dreptul să se apere împotriva „terorii coloniştilor şi trupelor de ocupaţie”.

Saleh al-Arouri, liderul adjunct al Hamas, spune că gruparea sa este „gata pentru ce e mai rău, inclusiv pentru o invazie la sol”.

Al-Arouri a declarat cinic la Al Jazeera: „Am reușit să ucidem și să capturăm mulți soldați israelieni. Luptele sunt încă în desfășurare”.

El spune că Hamas are suficienți prizonieri israelieni pentru a-și elibera deținuții: „În ceea ce-i privește pe prizonierii noștri, le spun că libertatea voastră se conturează. Ceea ce avem acum în mâinile noastre vă va face liberi! Cu cât luptele vor continua mai mult, cu atât numărul prizonierilor va fi mai mare”.

Un tanc al israelian este anihilat de brigăzile Al-Qassam, aripa militară a Hamas / FOTO: AFP – Profimedia

Prima țintă lovită în Gaza: Palestine Tower

Armata de la Tel Aviv (Israel Defense Forces – IDF) a comunicat: „Obiectivele noastre sunt ca toți teroriștii să fie uciși, ca toate comunitățile să fie eliberate de teroriști”.

Comunicatul IDF menționa că Armata israeliană efectuează lovituri aeriene în Fâșia Gaza și va continua ulterior cu „mijloace terestre grele”.

Youmna El Sayed de la Al Jazeera transmitea în direct din Gaza când o rachetă israeliană a lovit Palestine Tower, în spatele ei. Clădirea de 11 etaje ar fi fost folosită de Hamas pentru depozitarea armelor și planificarea operațiunilor.

Hamas a reacționat trăgând 150 de rachete spre Israel, ca răspuns la atacul aerian al Tel Aviv-ului asupra Palestine Tower.

Organizația teroristă Hezbollah, înființată de Iran în Liban, a intervenit și ea în conflict, atacând duminică dimineață cu tunuri și rachete mai multe poziții din fermele disputate de la Shebaa.

Forțele israeliene au răspuns cu tiruri de artilerie și drone, asupra unor poziții din Liban ale grupării Hezbollah.

Dar răzbunarea Israelului capătă și alte forme. Ministrul israelian al Energiei și Infrastructurii, Israel Katz, a anunțat că Israelul va opri alimentarea cu energie electrică a Fâșiei Gaza, scrie BBC. „Am semnat un ordin prin care cerem companiei electrice din Israel să oprească furnizarea de energie electrică în Gaza”, a spus Katz.

Iranul jubilează. Președintele Raisi cheamă la luptă toate guvernele musulmane

În spatele violențelor declanșate de grupările Hamas, Hezbollah și Jihadul Islamic stă finanțatorul și instigatorul acestora, Iranul. Regimul teocratic islamist de la Teheran are relaţii strânse cu toate mişcările palestiniene şi s-a grăbit să salute ofensiva de sâmbătă.

Prima recție de la Teheran a venit din partea lui Rahim Safavi, consilier al liderului suprem al Iranului, Ali Khamenei.

Safavi i-a felicitat sâmbătă pe luptătorii palestinieni pentru că au lansat cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, a anunțat site-ul semioficial de știri ISNA.

„Îi felicităm pe luptătorii palestinieni. Vom fi alături de luptătorii palestinieni până la eliberarea Palestinei și a Ierusalimului”, a declarat Rahim Safavi.

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a intrat în scenă duminică. Într-un mesaj adresat „naţiunii palestiniene”, el a spus: „Iranul sprijină legitima apărare a naţiunii palestiniene. Regimul sionist şi susţinătorii săi trebuie să fie traşi la răspundere în această chestiune. Guvernele musulmane ar trebui să se alăture comunităţii musulmane în sprijinirea naţiunii palestiniene”.

Agenţia oficială de ştiri IRNA a transmis că Raisi a vorbit la telefon duminică, separat, cu liderii mişcărilor armate palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic.

„Preşedintele Raisi a vorbit la telefon cu secretarul general al Jihadului, Ziad al-Nakhala, despre evoluţiile din Palestina”, apoi cu „şeful biroului politic al mişcării de rezistenţă islamică Hamas, Ismail Haniyeh”, a raportat IRNA.

Preşedintelui Raisi i-a primit pe Nakhala şi Haniyeh la Teheran, separat, în luna iunie a acestui an.

Pe site-ul liderului suprem, ayatollahul Khamenei, a fost publicat un articol cu titlul: „Regimul sionist uzurpator (Israel) se apropie de sfârşit”. Site-ul a avertizat ţările care normalizează legăturile cu Israelul, „inamicul cel mai mare al Iranului”, punându-le în vedere că „pariază pe un cal mort”.

„«Domul de Fier» al Israelului nu a fost decât un «Dom de paie» deasupra unui castel de nisip”

Ministerul de Externe din Iran a declarat că atacurile Hamas de sâmbătă sunt o dovadă a creșterii „încrederii” palestinienilor în fața Israelului.

„În această operațiune au fost folosite elementul-surpriză și alte metode combinate, care arată încrederea poporului palestinian în fața ocupanților”, a declarat pentru agenția semi-oficială de presă ISNA purtătorul de cuvânt al ministerului, Nasser Kanaani.

Şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, generalul Mohammad Bagheri, a lăudat duminică „operaţiunea complexă” lansată de „grupurile de luptă palestiniene” împotriva Israelului.

„Este produsul mâniei sfinte pe care inamicul sionist a implantat-o în naţiunea palestiniană oprimată şi pe care acum trebuie să-l culeagă”, a adăugat generalul Bagheri într-un comunicat.

Publicaţia iraniană Nournews, afiliată unei instituţii de securitate a ţării, a declarat: „Atacurile au arătat că, în ciuda afirmaţiilor sale privind dominaţia serviciilor de informaţii şi de securitate asupra rezistenţei, Israelul nu a putut să prevadă operaţiunile acesteia. «Domul său de Fier» (Iron Dome, scut antirachetă – n. red.) nu a fost decât un «Dom de paie» deasupra unui castel de nisip”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian, Ali Bahadori-Jahromi, a declarat presei de stat: „Atacurile au dovedit că regimul sionist este mai vulnerabil ca niciodată şi că iniţiativa se află în mâinile tinerilor palestinieni”.

Sâmbătă seară, în Piaţa Felestin (Palestina) din Teheran, s-au adunat manifestanţi care au fluturat steagul palestinian. „Marea eliberare a început”, era scris în arabă pe un banner uriaş desfăşurat pe faţada unei clădiri. Manifestanții au scandând „Moarte Israelului!” şi au lansat focuri de artificii.

Într-o altă piaţă din Teheran a fost instalat un panou uriaş, reprezentând desenul alb-negru de pe keffiyeh-ul palestinian care acoperă steagul israelian alb-albastru, cu inscripţia „Potopul al-Aqsa” – numele operaţiunii de sâmbătă, conform Hamas.

Joe Biden către inamicii Israelului: „Lumea e cu ochii pe voi!”

Președintele american Joe Biden spune că i-a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu – cu care a vorbit la telefon – că Guvernul SUA e gata să ofere Israelului „toate mijloacele adecvate de sprijin”.

„I-am spus în mod clar prim-ministrului Netanyahu că suntem pregătiți să oferim toate mijloacele adecvate de sprijin Guvernului și poporului din Israel. Israelul are dreptul să se apere și să-și apere poporul”, a spus Biden.

Acesta a susținut sâmbătă, la Casa Albă, o scurtă declarație, afirmând explicit: „Nu există niciodată o justificare pentru atacurile teroriste. Statele Unite sunt alături de Israel. Ne vom asigura că (israelienii – n. red.) vor dispune de ajutorul de care au nevoie cetățenii lor și că pot continua să se apere”.

Biden a precizat că a vorbit cu premierul israelian și a subliniat că sprijinul administrației sale pentru securitatea Israelului „este solid și de neclintit”.

De asemenea, președintele american a descurajat alte tabere ostile Israelului să exploateze aceste atacuri. „Lumea e cu ochii pe voi!”, a avertizat Biden.

Situația complicată din Israel. Rolul nefast al lui Netanyahu. Poziția responsabilă a Opoziției

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, președintele partidului Likud, i-a invitat pe liderii opoziției, Yair Lapid și Benny Gantz, să formeze un „guvern național de urgență”.

Anterior, Lapid a declarat presei israeliene că este dispus să formeze un „guvern de urgență” cu Netanyahu.

„Cu puțin timp în urmă, m-am întâlnit cu prim-ministrul Netanyahu. I-am spus că, în această situație de urgență, sunt dispus să formez cu el un guvern de urgență, profesionist. Netanyahu știe că nu poate gestiona un război cu actualul cabinet de securitate disfuncțional”, a declarat Yair Lapid, liderul opoziției israeliene.

Problema cea mai mare a Israelului, în acest moment, o reprezintă însuși premierul Benjamin Netanyahu. În ultimii doi ani, acesta și-a consumat toată energia politică pentru a încerca să impună o scandaloasă reformă a justiției, în „stilul Liviu Dragnea – C. A. C. P. Tăriceanu” din anii 2017-2019, dar într-o formă chiar mai gravă.

Dacă legislația ar fi modificată în sensul dorit de Netanyahu, deciziile Curții Supreme de Justiție ar urma să fie anulate printr-un simplu vot cu majoritate simplă în Parlamentul israelian.

Insistența lui Netanyahu în această direcție a scindat societatea israeliană și a dus la proteste de mare amploare, cu sute de mii de oameni opunându-se în stradă intențiilor premierului de a suprima practic democrația în această țară-model.

Concentrat să impună această „reformă”, care l-ar scăpa și pe el de pericolul condamnării și întemnițării în urma dosarelor penale pentru corupție care-l vizează, Benjamin Netanyahu a neglijat problemele de securitate ale Israelului. Așa a fost posibil ca nici Armata, nici Mossad-ul să nu poată preveni atacurile teroriste de sâmbătă, dinspre Fâșia Gaza.

Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu, a declarat duminică: „Atacul terorist de sâmbătă a fost o surpriză mare, iar serviciile de informații israeliene au primit o mare lovitură. În urmă cu câteva zile, în cadrul Guvernului, toți șefii de informații au spus că nu sunt probleme în Gaza și nu vor fi”.

Rusia și Iran – dictaturile care declanșează războaie

Ofensiva palestiniană împotriva Israelului este a doua agresiune anti-statală din ultimii doi ani, după cea a Rusiei împotriva Ucrainei. Ea este „opera” unor organizații – Hamas, Hezbollah, Jihadul Islamic – susținute sub toate formele de Iran, cea mai mare dictatură din lumea musulmană.

Iranul este asociat cu Rusia în războiul de agresiune din Ucraina, trimițând Moscovei tehnică militară, mai ales drone de atac. Regimul teocratic de la Teheran susține dictatura de la Moscova și pe plan politico-diplomatic, încurajând rapturile teritoriale ale Federației Ruse.

Așadar, alianța teroristă Rusia–Iran este responsabilă de declanșarea a două războaie în ultimii doi ani: unul în Ucraina, celălalt în Israel.

Mai mult, Rusia a creat și catastrofa umanitară din enclava armeană Nagorno-Karabah din Azerbaidjan. Pentru a-și „onora” prietenia cu dctatorul turc Tayyip Recep Erdogan, Vladimir Putin i-a „vândut” pe armeni, pe care se angajase să-i apere în fața volențelor azere. Din acest târg cinic, Erdogan a ieșit în câștig: este pe cale să impună o zonă compactă pan-turcească până în Asa Centrală, trecând prin Armenia vecină (enclava azeră Nahicevan și coridorul Zangezur) și prin Azerbidjan – aliatul istoric al Ankarei.

Așadar, războaie peste războaie provocate sau declanșate de Rusia și de aliatul său Iran – două dictaturi ale căror ținte sunt, fără excepție, țări cu regimuri democratice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Palestina nu va mai exista ca stat, după atacul Hamas asupra Israelului. UE ar trebui să se pregătească de eventuale atentate – anticipează un expert în relații internaționale

* Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

Abuz grav al lui Ciolacu: a promis că „taxa pe zahăr” se va întoarce la Coca-Cola, sub formă de ajutor de stat! „Ce a primit la schimb?!”

Primul baron PSD prins în flagrant cu șpaga luată ca să angajeze un medic: primarul din Mioveni, Ion Georgescu. PSD e destructurat corupt cu corupt

EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Dat afară de la Digi 24, CTP renunță și la contractul cu „Gazeta Sporturilor”, înfierând „jivinele cu sânge rece numite trustul Ringier”

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”. Derbedeu și la Festivalul „Micul de Aur”

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

Capturat de un PSD-ist din „gașca Firea”, rugby-ul ne face de râs în lume: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoția. Suntem cea mai slabă echipă de la Cupa Mondială

1 COMENTARIU

  1. E „LUPTA” SI IN romania:

    „Sinecuriada de toamnă. Cum își împart partidele funcțiile din instituții-cheie.”

    LUNA ACEASTA CAT CRESC PRIVILEGIILE SPECIALILOR ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here