„Valul anti-diaspora a fost instrumentat de PSD cu ajutorul unor ziarişti ca Ion Cristoiu”

7
8030
Viorel Badea - Ion Cristoiu

Izolat în apropiere de Valencia, confratele Laurențiu Ciocăzanu a realizat un interviu prin Skype cu senatorul Viorel Badea, președintele organizaţiei PNL Diaspora, pe care l-a publicat pe Lumealibera.ro.

Senatorul liberal, ales în curcumscripția „Diaspora”, se referă la curentul anti-diaspora care s-a ridicat în ultimele două-trei luni, pe fondul pandemiei de coronavirus.

PSD i aliații săi politico-mediatici au speculat murdar faptul că în marea masă a „diasporenilor” s-au strecurat şi personaje iresponsabile, infractori, indivizi plecaţi la furat sau cerşit, membri ai clanurilor interlope. Ciuma Roșie a încercat, în mod parșiv, diversionist, să extindă această imagine a unei minorități de sub 5% asupra întregii diaspore.

Explicațiile senatorului Viorel Badea

 • Din informaţiile mele, s-au întors în România în jur de 300.000 de români din diaspora. Eu am atras atenţia autorităţilor române că nu vor veni foarte mulţi români înapoi acasă, că nu va fi un exod din diaspora în România, pentru că am discutat cu mai mulţi dintre ei, care mi-au spus că nu vin acasă în această perioadă de criză.
 • Au fost printre ei şi oameni care au avut probleme şi care efectiv nu puteau să rămână acolo, pentru că nu aveau casă, nu aveau de lucru, şi-atunci au venit acasă.
 • Eu cred că această atitudine împotriva diasporei a fost instrumentată de către cei care asta făceau şi înainte. În special, unii oameni politici de la Partidul Social Democrat care, având bineînţeles alături de ei pe unii ziarişti cum este domnul Ion Cristoiu, au încercat să schimbe imaginea diasporei în România.
 • Să nu uităm că în diaspora sunt peste 10.000 de cadre medicale din România, care vindecă oameni acolo în spitale. Să nu uităm asta. Mulţi se întrebau de ce trimitem medici din România în Italia. Păi, de aia trimitem, pentru că sunt mulţi români acolo, avem victime acolo, este o altă Românie acolo. Trebuie să avem aceeaşi grijă faţă de românii care trăiesc acolo ca şi faţă de românii de acasă.
 • Cei care încearcă acum să murdărească imaginea diasporei românie ar trebui să fie considerate personae non-grata în România!
 • Văd că valul anti-diaspora este în toate direcţiile. Până mai ieri se plângeau că vin din diaspora în România şi îi infectează pe români, dar nu vedeau că foarte multe cazuri de infectare porneau din spitale.
 • Acum, aceleaşi persoane lansează o nouă temă, cu românii care pleacă în diaspora, că de ce pleacă. Păi, în vremuri de criză au şi ei dreptul să trăiască, nu? Singura problemă care ar trebui să se pună este dacă statul care primeşte români la muncă poate asigura protecţia lor din punct de vedere al sănătăţii. Atunci ar fi o problemă, dar nu e cazul Germaniei. Nu pui problema de ce pleacă. Pleacă să muncească pentru ei şi familiile lor!
 • Şi mai e ceva: oamenii aceştia care pleacă pentru munca sezonieră – ei chiar aduc toţi banii în România. Şi în ţară ei cumpără alimente, maşini, bunuri… Contribuie mult la bunăstarea din România. Ce să le faci, să-i ţii cu forţa în sate, ca-n Uniunea Sovietică, să nu le dai voie să plece? Să le ridici paşapoartele?!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. A fost schimbat Acordul dintre MAI și BOR! Nu mai merge nimeni la biserică. Paștile și lumina ne sunt aduse în pragul casei sau la fereastră

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

Durerea unui român din Belgia: „Îi trimit mamei bani de medicamente, iar ea zice că suntem sclavii Europei”

7 COMENTARII

 1. Mereu gogoșarul a fost Gică contra…!!!…ce să ceri unui moldovean injectat la Fane Gheorghiu..o să ziceți că nu a fost pe acolo !…,păi cum plua mea putea să scrie la scânteia tineretului ,?…ce îți dădea voie partidul comunist român?..

 2. Psdistii sunt aceiasi si fac ce-au facut mereu : rau si mizerie in tara asta! Acuma ar fi trebuit sa ne pregatim de alegeri, ca sa scapam de ei la nivel local, insa a dat corona peste noi! Lasa, lasa, ca ajungem noi la alegeri in toamna, si tot scapam.

 3. Tov senator Badea cam bate campii pe banii din taxele mele: daca in Vest sunt zeci de mii de cadre medicale de la noi – nu mai tb trimisi altii – ca inainte se plangeau fraierii de la noi ca avem prea putine cadre medicale in tara ( ceea ce e fals, avem cu 50% mai multe cadre medicale fata de ’89, dar mult mai proaste, ca nu le-a placut cartea)… si infectatii din spitale au sursa in diaspora, tov senator… raspandirea bolii se datoreaza in mare masura si prostiei bugetarilor din MAI si Ministerul Sanatatii angajati pe spagi de mii de euro… acum a venit nota de plata – problema e ca mor oameni cinstiti, nevinovati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.