sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDezvăluiriUn fost demnitar comunist a distrus singura fabrică de ventilatoare din România....

Un fost demnitar comunist a distrus singura fabrică de ventilatoare din România. El s-a îmbogățit

-

În plină pandemie de coronavirus, când toată lumea aleargă după ventilatoare pulmonare, în România se pune lacătul, oficial, pe singura fabrică autohtonă specializată în producerea unor astfel de echipamente, dezvăluie Recorder.ro. Întreprinderea Tehnică Medicală (ITM) din București a fost înființată în 1920, în siajul teribilei „gripe spaniole”, și moare după exact un secol.

Deși spitalele din România au nevoie disperată de ventilatoare, pentru secțiile de terapie intensivă. Conform datelor oficiale, în prezent, țara noastră dispune de aproximativ 1.700 de ventilatoare (prin comparație, Germania are 30.000).

În ultimele săptămâni, Guvernul României a anunțat că vrea să achiziționeze câteva sute de ventilatoare, dar, în lipsa unui producător autohton activ, e nevoit să se bazeze exclusiv pe importuri. Iar importurile, în acest moment, sunt aproape imposibile, pentru că țările producătoare au ele însele nevoie de aceste echipamente, pentru a-și proteja propriii cetățeni. Zilele trecute, o livrare de 400 de ventilatoare, pe care România le comandase din mai multe țări, a fost anulată.

În acest context, la Întreprinderea Tehnică Medicală din București s-a pus lacătul pe ușă. Cei 11 angajați care mai rămăseseră, după o lungă agonie a acestei întreprinderi, au fost trimiși acasă. Motivul: lipsa de comenzi. Dar chiar dacă ar fi primit comenzi, nu le mai putea onora. O recunoaște însuși patronul companiei, Mihail Vasiliu: „Nu m-a contactat nimeni din partea statului după ce a început criza. Dar chiar dacă ar face-o, nu mai pot ajuta, pentru că nu mai am nici oameni și nici nu mai am cu ce”.

- Advertisement -

Mihail Vasiliu a cumpărat ITM București, în 2001, pe vremea Guvernului Năstase, cu o sumă modică: 200.000 de euro. A fost o privatizare scandaloasă, atât prin prețul infim, cât și prin faptul că Întreprinderea Tehnică Medicală fuse construită de guvernul regal ca firmă strategică a statului român, statut pe care i l-au păstrat și guvernele comuniste.

Doar prin vânzarea câtorva active (peste 20.000 de metri pătrați de terenuri, cu tot clădiri – o stație de acetilenă și magazii), ajunse astăzi un supermarket și o benzinărie, noul proprietar a încasat 700.000 de euro, așadar de trei ori și jumătate mai mut decât plătise pe toată întreprinderea.

Vasiliu a aplicat un management care nu putea duce decât la faliment: a încasat milioane de euro din contracte inclusiv cu Armata Română, dar banii au fost scoși din companie, nefiind reinvestiți în retehnologizare.

- Advertisement -

Mihail Vasiliu, patronul care a falimentat ITM, a fost o piesă a regimului comunist, perpetuat și în guvernele FSN/PSD. Vasiliu a fost adjunct de ministru în Guvernul Dăscălescu (ultimul guvern al lui Ceaușescu, până în 22 decembrie 1989), dar s-a înșurubat și în Guvernul Văcăroiu (1992-1996).

Vasiliu spune că a participat la privatizarea ITM pentru că „nu aveam ce face, mă plictiseam”. Și, ca să nu se plictisească, „m-am apucat să cumpăr o făbricuță din asta”. O „făbricuță” care i-a adus milioane, înainte de a fi pusă pe butuci.

DOSAR. Virusul mortal al comunismului: Organizația Mondială a Sănătății, controlată ocult de China, e acuzată că a mințit întreaga lume și a amânat criminal declararea pandemiei

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Asta a distrus o fabrică ,iar gugulanul din Caransebeș a distrus o țară…. Dle Președinte, demiteți-l imediat,!!!…nu se poate ca să nu respecte ordonanța dată de dvs, adică ori stăm bine casă ,ori nu!!.. omului asta i sa urcat șefia la cap….așa e când pui un bou într-o funcție!!… ascultați strada, toată lumea e indignată de cea putut să facă acest iresponsabil. . încă i dată demiteți-l urgent..

    • Daca nu te-a pus pe tine,magarule,uite ce se intampla..mai bine un „bou”, decat un criminal ca dragnea,care are inca destui adepti acum,printre primarii ce puneau de diversiuni in noaptea Invierii,CRETINULE!MARS ,NEMERNICULE ,VUVUZEAUA LUI PETROV, CA INPRASTII VIRUSUL URII SI DEZINFORMARII!

  2. Da, dl Cartianu, șacali, lăcuste ‘roșii’, sekuriste malefice, la care s’au alipit borfași, interlopi, penali, ANALfabeți și curve de genul acestei mumii purtătoare de virus bolșevik, Vasiliu, din ‘plictiseală’, din ură pentru țară și poporul român, din ADN’ul lor de trădători (mercenari) spurcați, au distrus România, au vândut’o la fier vechi, au îndatorat’o de așa natură încât și copiii nepoților noștri vor trebui să plătească pentru achitarea datoriilor ! Iar instituțiile abilitate ale statului (justiția, internele … ) ce fac ?! Și’au ‘tras’ salarii ‘obeze’, pensii speciale (‘speciale’ pentru ce ? Că au contribuit la starea de fapt a României ?!), ies la pensie la 45 de ani (de râsul CURcilor ! Păi, de regulă, la vârsta asta ajungi profesionist desăvârșit !) … și, colac peste pupăză, s’au alipit acestui roi de lăcuste trimis din stepele URSS, participând ACTIV la devalizarea, distrugerea țării !!! 👺👹👿😱
    MOARTE ȘI BLESTEM TRĂDĂTORILOR NEAMULUI ROMÂNESC ȘI ACOLIȚILOR LOR PRIN AKURPUNKTURĂ !!!

  3. I-auzi la nemernic,cica „nu l-a contactat nimeni de la inceputul crizei”!!!DE CE,NEMERNICULE SA TE CONTACTEZE,NU TE-AI PROCOPSIT DESTUL DE PE URMA „FABRICUTEI ASTEIA”?MAI VREI BANI,HOTULE?POATE VREI SA TE CONTACTEZE DNA-UL,DACA TOT TE PLANGI DE SINGURATATE ZILELE ASTEA…

  4. @ Lia: Dacă ne categorisim pe vuvuzele să ştiţi că nu există absolut nicio diferenţă între ele. Că sunt vuvuzelele lui Petrov, Dragnea, Ponta, Tăriceanu, Orban sau Vela fac acelaş zgomot de balalaică sovietică ordinară. Ce a făcut şi încă mai face imens rău acestui blestemat popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -