Cum se tratează un jurnalist de la CNN de Covid-19: „Virusul vrea să stai întins, să nu faci nimic, dar trebuie să lupți cu el, să respiri adânc, să te hidratezi, să te îmbraci gros”

0
5658

Diagnosticat cu Covid-19 spre sfârșitul lunii martie, Chris Cuomo (49 de ani), prezentator al celebrului post de televiziune CNN, face dezvăluiri teribile despre cumplitul virus care i-a măcinat organismul.

Deși a avut temperatură mare, cunoscutul jurnalist american, care este fratele lui Andrew Cuomo (guvernatorul democrat al statului New York), nu s-a internat la un spital de specialitate. S-a tratat acasă, de unde a continuat să-și realizeze și emisiunea la CNN.

La un moment dat, a primit un telefon de la medicul pneumolog, însărcinat să-i monitorizeze starea de sănătate.

„M-a întrebat:

– Poți să te ridici?

– Da.

– Fă-o! Poți să-ți întinzi corpul?

– Of, Doamne! Nu mă simt prea bine.

– Fă-o! Poți să-ți ții respirația 10 secunde?

– Probabil că nu, ca să fiu sincer.

– Fă-o!”

„Ți-am văzut radiografiile, e deja în plămâni”

„Și atunci mi-a spus cheia. A zis că m-a auzit spunând că vreau să țin virusul departe de plămâni. «Ți-am văzut radiografiile, e deja în plămâni. Și ai temeri justificate, dar ai o abordare greșită. Nu poți să aștepți până dispare. Trebuie să lupți, dar nu în sens metaforic. Trebuie să faci lucrurile care te vor ajuta să învingi virusul. Trebuie să respiri adânc atunci când te doare. Și doare, știu că doare. Când faci temperatură mare – și asta doare -, nu poți să te bazezi pe faptul că va trece. Poate să te țină și 10 zile. Trebuie să te îmbraci cu haine groase, să te hidratezi, să iei paracetamol și trebuie să lupți. Trebuie să scazi temperatura în orice mod posibil»”, a povestit Cuomo, pentru CNN, citat de Stirileprotv.ro, despre ceea ce i-a transmis medicul.

„Virusul vrea să ne pună la pământ. Virusul vrea să îl luăm”

În cadrul emisiunii sale de la CNN, Cuomo a precizat că durerea în piept o caracteristică principală a Covidului-19: „Iată ce am aflat. Acesta este secretul ca să scapi de acest virus. Nu este o pastilă sau un sirop. Ține de voința și devotarea ta. Virusul vrea să ne pună la pământ. Virusul vrea să îl luăm. Cu excepția câtorva norocoși, toți ceilalți care se infectează vor avea parte de o experiență complet diferită față de orice altceva. Vechea noțiune, că trebuie să stai în pat când te îmbolnăvești, sună bine: «Dar ești infectat cu acest virus, trebuie să depui cât mai puțin efort». Am trecut prin asta. Credeți-mă, știu: nu poți să stai așa! Acum am înțeles cum acționează bestia. Se schimbă. Febra doar ne înmoaie. Îți provoacă dureri în tot corpul ca să nu te miști, pentru că virusul vrea să ajungă în plămânii tăi. Simt cum îmi strânge pieptul. Când am făcut radiografia, am văzut imediat cum s-a infiltrat. Virusul vrea să fim pasivi, să stăm întinși, să nu facem nimic. Trebuie să răspundem prin a face tot ceea ce putem. Stau pe o parte, stau pe burtă, mă ridic, îmi fac exercițiile de respirație. Știu că e în plămânii mei și nu voi pierde lupta cu chestia asta. Nu mă duc la spital pentru ceva ce pot să evit. Dacă-l pot evita. Asta e totul: toată ziua și toată noaptea trebuie să dai 100%”.

DOSAR. Virusul mortal al comunismului: Organizația Mondială a Sănătății, controlată ocult de China, e acuzată că a mințit întreaga lume și a amânat criminal declararea pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here