luni, aprilie 15, 2024
AcasăDiasporaDurerea unui român din Belgia: "Îi trimit mamei bani de medicamente, iar...

Durerea unui român din Belgia: „Îi trimit mamei bani de medicamente, iar ea zice că suntem sclavii Europei”

-

Dintre multele mesaje primite pe mesageria personală, mi-a atras atenția acesta. E strigătul de durere al unui român care lucrează de 15 ani în Belgia, are o situație materială solidă, își ajută permanent mama rămasă în țară, dar nu-i poate scoate din cap ideea că românii din diaspora sunt „trădătorii” României și „sclavii” Europei!

L-am întrebat pe expeditor dacă e de acord să-i public mesajul. A acceptat, cu condiția să nu-i public numele. Nu vrea să-și expună mama unor comentarii „delicate”.

Evident, nu toți părinții sau bunicii „stranierilor” noștri gândesc așa. Majoritatea înțeleg foarte bine de unde le vine sprijinul și ce șansă reprezintă Europa pentru copiii sau nepoții lor.

Mesajul unui român din Belgia

„Am vorbit cu mama ieri la telefon și mi-a spus că a văzut în Aeroportul din Cluj oameni care mergeau la muncă în Germania. A zis: «Ai văzut cum pleacă să fie sclavii Europei?!». Eu și fratele meu avem cetățenie belgiană și lucrăm, administrăm firma personală în Belgia de 15 ani, copiii noștri sunt născuți aici, în Belgia. Și mama noastră, de care avem grijă să poată avea un trai mai mult decât decent în țară, ne consideră trădătorii României și sclavii Europei. Dacă închid robinetul, ea moare în trei zile, că pensia de 900 lei pe care o primește acolo nu-i ajunge nici pentru pâine, nu mai spun de medicamente, doctor etc. Chiar așa au ajuns să fie spălați pe creier bătrânii noștri, încât să nu înțeleagă că familia și doar familia îi poate ajuta?! Și că noi nu suntem sclavi în Europa, nu ne ține nimeni cu forța, ci avem șanse pe care țara noastră ni le refuză?! Dacă noi n-am munci în Occident, părinții noștri n-ar avea bani de medicamente, dar ei nu înțeleg asta, tot «sclavi» și «trădători» ne consideră! Asta-i durerea…”

Adevăr și mituri despre virusul care produce Covid-19. Analiza a doi reputați virologi români din SUA

DOSAR. Virusul mortal al comunismului: Organizația Mondială a Sănătății, controlată ocult de China, e acuzată că a mințit întreaga lume și a amânat criminal declararea pandemiei

Imaginile care au șocat America: morții de coronavirus sunt puși în gropi comune, pe o insulă de la marginea New York-ului

- Advertisement -

9 COMENTARII

  1. Mai rău,noi ăștia din țară am ajuns sclavi mafiei interlopilor din politică!!!…păi ce sunt salariații lui fecali??.nu sclavi??… angajații primăriilor ,ministerelor,nu sunt sclavii politicienilor??.. într-o formă sau alta toți suntem sclavii cuiva… unii la patroni, alți la stat…și oriunde in lume unii plătesc ,alți primesc…. așa și pensionarii sunt sclavii statului ,a celor ce muncesc,că ei dau banii,dacă nu primesc pensia nu-i ia dracu’???…

  2. Eu nu inteleg de ce nu pricep acesti parinti care sunt in stare sa le spuna asa ceva propriilor copii, cel mai simplu mesaj ar fi adevarul spus verde in fata : fara banii copiilor, obtinuti prin munca in UE, ar muri de azi pe maine. Nu mai folositi termenul ”stranieri” la adresa romanilor plecati la munca in afara tarii, pentru ca de 30 de ani tara e capturata si jefuita la sange de capusele si copiii capuselor lui iliescu si compania(secu), asa ca oamenii in lipsa de munca si viitor, au mers sa munceasca unde gaseau.

  3. Daca ar fi numai catalogarea asta ca diasporenii sunt sclavi si tradatori, ar mai fi cum ar mai fi, dar toti cei care se uita constiincios la Antena 3 si alte mizerii de acest gen au ajuns sa accepte ideea ca ar fi bine sa fim din nou vasali la rusi si chiar la chinezi….efectiv, acesti manipulati pot duce Romania in prapastie fara sa clipeasca, prin votul lor orb…Noroc ca nu sunt majoritari….dar creierele lor spalate sunt o mare primejdie pentru Romania….ei sunt calcaiul lui Ahile al Romaniei!

  4. […] Pe scurt din România: – ghiseul.ro – Ghiseul.ro va putea fi folosit și de firme și PFA – Brasov, Spitalul de Urgență închide 2 secții de chirurgie din cauza coronavirusului – deși se fac multe lucruri bune în România, pesimismul cronic are două cauze clare: neîncrederea în autorități și lipsa unui scop comun (ceva pozitiv) / desigur, să nu uităm că guvernul României pregătește amenzi uriașe pentru români, dar ignoră furturile masive de lemn și altele ce au loc acum (trenuri uriașe pleacă în fiecare noapte de la Hărman, Brașov către vestul țării cu lemne) – cum gândesc unii români despre diaspora: trădători și sclavi ai Europei – LOL […]

  5. E o contradictie grosolana aici. Daca oamenii nostri au situatii solide in afara si sunt platiti corect, ma refer la cei care sunt in aceasta situatie, unde mai sunt sclavii? Iar daca s-au aruncat benevol in bratele sclaviei(!), cei care am ramas aici oare in ce republica sclavagista traim?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -