Baronul PSD de Vaslui și-a umflat salariul cu 460% în patru ani, pe „legea Dragnea-Olguța”. Buzatu ia cât Iohannis: 5.000 de euro pe lună

5
35715

Salariul peședintelui Consiliului Județean Vaslui, unul dintre cele mai sărace județe ale României, a crescut de 4,6 ori într-un mandat de patru ani, dezvăluir Newsweek.ro. Saltul de la 5.100 la 23.400 de lei pe lună a fost posibil prin legea ticluită de Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu în 2017.

Legea salarizării unitare, impusă de PSD și intrată în vigoare de la 1 iulie 2017, a dat mână liberă șefilor administrației locale în stabilirea salariilor angajaților din primării și consilii județene. Aceste salarii au explodat.

Un exemplu scandalos: președintele Consiliul Județean Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), stăpânul unui județ bântuit de sărăcie.

Pe 31 martie 2020, când în România se afla deja în stare de urgență, Dumitru Buzatu câștiga suma de 18.720 de lei, la care se adăugau 4.680 de lei ca „drepturi pentru activități prestate în proiecte”, adică 25% din salariu. În total: 23.400 de lei lunar, adică 4.980 de euro brut.

La această sumă se adaugă o indemnizație lunară de hrană (347 de lei) și tichete de masă (440 de lei), căci bugetarul Buzatu nu putea supraviețui fără ele. Așadar, totalul veniturilor lui Buzatu, în martie 2020, a fost de 24.187 de lei.

Șeful statul câștigă doar cu foarte puțin mai mult: 24.960 de lei.

Altfel spus, Buzatu are, oficial, 97% din venit lui Iohannis.

Sau, mai bine zis: președintele Consiliului Județean Vaslui are 97% din venitul președintelui României.

Aceasta este dreptatea consfințită de Legea Dragnea-Olguța.

Evoluția salariului lui Dumitru Buzatu

 • 2016: 5.100 lei/lună
 • 2017: 16.000 lei/lună
 • 2018: 22.400 lei/lună
 • 2019: 23.400 lei/lună
 • 2020: 23.400 lei/lună

În numai 4 ani, salariul lui Dumitru Buzatu a crescut de la 5.100 de lei la 23.400 de lei pe lună.

Vaslui este unul dintre cele mai sărace județe din România, cu salariul mediu net 2.200 de lei (480 de euro).

Legea salarizării unitare, impusă de PSD și intrată în vigoare de la 1 iulie 2017, a dat mână liberă șefilor administrației locale în stabilirea salariilor angajaților din primării și consilii județene.

E vătămare mare la Vaslui. Sporuri de peste 600 de lei

Subordonații lui Dumitru Buzatu au salarii mult mărite, ca urmare a aplicării legii din 2017. La acestea se adaugă, invariabil, un „spor de condiții vătămătoare”.

 • Arhitectul-șef are 13.624 de lei salariu + 682 de lei spor de condiții vătămătoare.
 • Directorul executiv: 13.333 de lei salariu + 667 de lei spor de condiții vătămătoare.
 • Un șef serviciu câștigă 12.000 de lei salariu + 601 lei spor de condiții vătămătoare.
 • Consilierii iau spor de 434 de lei.

Toți aceștia mucesc de la birou, din fața unui computer, iar computerul îi vatămă îngrozitor.

DOSAR. Virusul mortal al comunismului: Organizația Mondială a Sănătății, controlată ocult de China, e acuzată că a mințit întreaga lume și a amânat criminal declararea pandemiei

5 COMENTARII

 1. Un ‘exemplar’ de borfaș macabru, tupeist, obraznic, mincinos, hoț, pupinkurist (râtul lui este maro de atâta KKt alterat ingurgitat, iar când guiță emană o duhoare care te afectează mai rău ca pesta porcină africană, de care este afectat el, klanul lui viermănos și klanul malefik bolșevik din care provine _ FSN-PDSR-PSD), o ‘căpușă’ veritabilă în bugetul statului român, o lichea fără scrupule și limite ! O astfel de creatură hidoasă malefică analfabetă funcțional nu are cum să nu provină din sekuritatea diabolică ceaușistă ! Și când o mai vezi și pe urâțenia aia sclifosită de nor’sa (cu meklă de scroafă îndopată în călduri !), îți întregești tabloul asupra acestui klan pestilențial provincial și înțelegi de ce județul VS a ajuns în ‘sapă de lemn’ !
  Marș în iad, malefici blestemați !!! 👹👺😱

 2. Și pensionarilor le dădeau faramituri de 10/25% iar scest dobitoc de la Vaslui își umfla sslarii de 4 ori și ceva!
  Mai nenorocitul dracului de șnapan nenorocit, sti nenorocit cu toții și de la PSD și de la alte partide sistemul privat care acum este in colaps.! Unde era FONDUL SUVERAN CARE ACUM IN PLICA CRIZA NE SCOTEA DIN C***T IDIOT CE SUNTEȚI. V-ați gândit doar la burdihanurile voastre nenorociri de analfabeți economici! Mai cretinule , POLITICA NU TINE DE FOAME!!!!

 3. Si nu numai acolo ,în toată țara e la fel ,și la unii și la alți …un căcat de primar de comună are salariul câți 10 pensionari !!!…mă miră faptul că actualul guvern se face că plouă !!..nu urla travestitul ăla de Rareș in campanie prin toamnă că în secunda doi vor dispărea pensiile speciale, salariile nesimțite,???.. PNL e tot un PSD !!!…ba mai rău…de ce ??…uite ce face tovarășul velea,nici postelnicu nu a făcut ce-a făcut asta…a început prigoana împotriva poporului prin amenzi….uite am crezut că e o întâmplare cazul de la Sibiu ,dar a venit Constanța și acum Timișoara… angajații MAI încep să vorbească…au primit ordin să amendeze fără număr …Grav Dle Orban… v-ați transformat în călăi crucea ma-mii voastre de bandiții…și sictir. ..

  • Sunt de acord… dar ma scarbesc si neomarxistii din USR, in frunte cu satanistul Kakaramitru… plus ala cu meserie inutila – consultant pt accesare de fonduri ioropene – un fel de bugetar plimbator si creator de hartii pt prosti – Barna… poate avem noroc – si cu criza economica viitoare scapam de milioane de frecatori de hartii inutili…😎

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here