VIDEO. Ucrainenii i-au masacrat, în apropiere de Bahmut, pe toți comandanții Brigăzii 72 de pușcă motorizată a Rusiei, în frunte cu gărzile cecene

3
27040

Trupele ucrainene au repurtat joi, 14 septembrie 2023, o victorie răsunătoare în fața invadatorilor ruși în apropiere de orașul ruinat Bahmut din autoproclamata „Republică populară Donețk”. Toți comandanții Brigăzii 72 de pușcă motorizată a Kremlinului, în frunte cu gărzile cecene „Ahmat”, și-au pierdut viața.

Bătălia crâncenă s-a dat între cele două armate pentru controlul satului Andriivka, o localitate care a fost efectiv ștearsă de pe hartă. În 2001, în acea zonă mai trăiau 74 de cetățeni. Acum, nu mai există nimic!

Informațiile despre dezastrul rusesc de la Andriivka au apărut inițial pe rețeaua de socializare X (ex-Twitter), pe contul Forțelor Armate Operaționale Ucrainene.

Oficialii de la Kiev dezvăluie că, în urma masacrului, apărătorii lui Zelenski din Batalionul 3 de asalt au ridicat o dronă spre cer, cu un difuzor montat pe ea, anunțându-i astfel pe puținii cotropitori supraviețuitori să se predea dacă vor să mai trăiască. Unii dintre ei le-au ascultat sfatul și au depus armele.

Forțele Armate Operaționale Ucrainene: „După distrugerea comandanților Brigăzii 72 de pușcă motorizată a Federației Ruse, rămășițele ocupanților încă se ascundeau în satul înconjurat. Luptătorii Batalionului 3 de asalt au ridicat o dronă cu un difuzor spre cer, iar comandantul Batalionului 2 de asalt a lansat un ultimatum inamicului: predare sau moarte! Ca urmare a operațiunii militare, o parte din ocupanți s-au predat”.

VIDEO: Cum îi „vânează” ucrainenii pe ruși, cu ajutorul tehnicii moderne

„Inamicul a opus o rezistență furioasă – o întreagă brigadă rusă a apărat un sat cu două străzi și 50 de case”

Conform jurnalistului și expertului militar ucrainean Iuri Butusov, pierderile rușilor din acel teritoriu, înregistrate în ultima lună, sunt cu mult mai mari decât cele anunțate. Astfel, ei au rămas fără numeroase unități de luptă și comandanți, astfel:

1. comandantul Brigăzii 85 de pușcă motorizată;

2. șeful informațiilor Brigăzii 72 de pușcă motorizată;

3. trei comandanți de batalion ai Brigăzii 72 de pușcă motorizată;

4. sute de soldați și ofițeri ai armatei ruse;

5. gărzile cecene „Ahmat”.

Iuri Butusov informează pe canalul său de Telegram: „Inamicul a opus o rezistență furioasă – o întreagă brigadă rusă a apărat un sat cu două străzi și 50 de case. În fiecare zi, rușii din Andriivka scoteau morții și răniții, au trimis întăriri, au trimis grupuri de asalt pentru contraatacuri. Flancurile Brigăzii 72 au fost acoperite de unitățile de pușcă motorizată 85 și 57 și Brigada 31 de asalt. Ca parte a grupului rus, unități separate au operat în zona Andriivka: Gărzile Kadîrov «Ahmat», Brigada 10 a Forțelor Speciale a Forțelor Armate Ruse, un batalion separat de recunoaștere al Forțelor Aeropurtate «Espanola», înarmat cu un număr mare de drone FPV. Rușii au fost sprijiniți de forțe aviatice importante”.

Succesul extraordinar al ucrainenilor s-a realizat cu participarea mai multor unități în prima linie a frontului de lângă Bahmut: militarii din Brigada 3 de asalt, condusă de colonelul Andrii Bilețki, sprijiniți de unitatea a 3-a de asalt, unități ale Brigăzii 92 mecanizate, un batalion de pușcași, mai multe unități de drone de atac, grăniceri, o unitate de artilerie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Declarație dementă a ministrului Justiției: „În România sunt milioane de consumatori de droguri, nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare”. Ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează!!!

* Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* Kadîrov, lacheul cecen al lui Putin, e în comă de câteva zile. A fost transportat la un spital din Moscova, dar degeaba. Va fi dus, probabil, în Emirate

* Miza politică a lui Teodosie „Mache” Tomitanul – scaunul de Patriarh al BOR, oferit de o posibilă guvernare naționalist-filetistă „de AUR”

* Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

3 COMENTARII

  1. Neconcordanță totală între textul (dezinformarea) ucrainienilor și filmulețul postat. Se vede doar o stradă pustie cu case in ruina. Unde sunt sutele de ruși morți sau vii? Cui i-au cerut ukrainienii să se predea dacă la locul faptei nu era nimeni? Pe cine au încercuit? Chiar se minte cu nerușinare și propagandiștii noștri pun botul la orice?

    • Problema nu este la ucrainieni. Problema este la reporterii de 2 bani facuti la apelul bocancilor care scriu articole aici. Autorul acestui articol scrie des articole idioate si fara inteles. Cred ca citeste articole din presa straina, traduse de google, pe care nu le intelege dupa care scrie aici ce a inteles el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here