VIDEO. O studentă norvegiană a fost suspendată din facultate după ce a afișat un mesaj odios: „Țineți lumea curată de evrei!”. După sancțiune, ea spune că a fost înțeleasă greșit

1
665
Norvegianca Marie Andersen la mitingul din Varșovia, încântată de mesajul său antisemit

Valul de ură antisemită iscat în jurul lumii în ultimele săptămâni, plecat de la partidele și mișcările de stânga și de la minoritățile musulmane, s-a extins masiv până la nivelul reînvierii mesajelor de exterminare a evreilor. Unul dintre acestea, surprins de redactorii publicației Nexta la un miting din Polonia, a șocat lumea. O tânără studentă la medicină a fost fotografiată ținând pancarta pe care scria „țineți lumea curată”, cu silueta unui omuleț care arunca la gunoi Steaua lui David, simbolul poporului evreu. După viralizarea șocantei imagini, studenta a fost suspendată de universitatea unde învață și a publicat o declarație în care spune că, de fapt, a fost înțeleasă greșit.

Mesajul afișat la mitingul pro-palestinian și antisemit din Varșovia era purtat de Marie Andersen, o studentă la medicină.

Substratul este foarte profund și cu conotații dintre cele mai întunecate. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, evreii erau siliți să poarte Steaua lui David la vedere, în teritoriile ocupate de Germania. În timpul Holocaustului, milioane de evrei au fost uciși. Pancarta Mariei Andersen exact către această idee duce: țineți lumea curată de evrei, adică aceștia trebuie exterminați.

Situația șochează din mai multe motive. La mitingurile antisemite organizate în Occident în ultimele săptămâni, manifestanții au evitat, în general, să-și exprime direct și fățiș această idee a masacrării evreilor, ambalând-o sub tot felul de forme care, de fapt, cam tot acolo duc. Mesajul „From the River to the Sea, Free Palestine” înseamnă, de fapt, aruncarea israelienilor în Marea Mediterană și ocuparea întregului lor teritoriu, de la râul Iordan până la coasta mediteraneană.

Dar mesajul afișat de studenta blondă la medicină este mult mai explicit. Acesta a fost, de altfel, preluat imediat, răspândindu-se fulgerător și la alte mitinguri. Cei care-l poartă sunt însă migranți musulmani și nu europeni creștini, precum Marie Andersen.

Tânăra studentă a fost suspendată de conducerea universității unde învață. Confruntată cu consecințele actelor sale, Marie Andersen a început să dea înapoi. Fericirea afișată la mitingul unde flutura pancarta antisemită a fost înlocuită de îngrijorare. Ea a publicat o declarație în care explică faptul că a fost greșit înțeleasă.

Norvegianca își cere scuze evreilor, dar – în mod surprinzător – și palestinienilor! În plus, în comunicat, ea reiterează ideea că Israelul ar ucide palestinieni nevinovați, fără să sufle o vorbă despre masacrul comis de teroriștii Hamas în 7 octombrie – de fapt, cauza întregii crize din acest moment.

Zbigniew Gaciong, rectorul Universității de Medicină din Varșovia, n-a înghițit explicațiile și a menținut decizia: „Aici nu e loc pentru niciun tip de discurs al violenței”.

Postarea studentei Marie Andersen

„În cadrul unui protest pro-Palestina, la 21 octombrie, la Varșovia, am purtat o pancartă pe care se afla steagul Israelului, care nu făcea decât să reprezinte Guvernul israelian și acțiunile sale față de palestinienii nevinovați.

Aceasta nu era o expresie la adresa vreunei persoane de origine sau religie evreiască. Semnificația din spatele afișului a fost, de asemenea, exprimată într-un interviu realizat în timpul protestului și este regretabil faptul că mass-media socială a denaturat intenția mea.

Antisemitismul sau ura față de orice religie nu își au locul în această lume. Nici uciderea civililor de ambele părți ale unui conflict nu are loc. Îmi cer scuze sincere tuturor celor care au fost răniți sau ofensați de acest caz.

De asemenea, aș dori să îmi cer scuze mediului pro-Palestina pentru daunele pe care această concepție greșită le-a avut asupra mișcării”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Gazeta Sporturilor” dispare de pe tarabe, după 99 de ani de existență și la o lună de la scandalul cu patronatul Ringier! Tolontan e „exilat” la „Libertatea”

* VIDEO. Nicușor Dan, lovitură devastatoare pentru distrugătorii Parcului IOR: amendă de 35 de milioane de euro! Robert Negoiță a încercat o diversiune

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

1 COMENTARIU

  1. Pe mine nu ma intereseaza religia fiecaruia, dar ma intereseaza cum se comporta fiecare conform religiei lui.
    Legile laice trebuie sa fie respectate de toti: Altfel este anarhie!
    Si religia a dus intotdeauna la conflicte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here