marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsRareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: "Candidatul nostru la Primărie nu...

Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică că-i iau partidul”

-

Europarlamentarul Rareș Bogdan, unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL, a anunțat sâmbătă, la Prima TV, decizia partidului său în privința lui Nicușor Dan: la alegerile locale de anul viitor, PNL nu-l va susține pe actualul primar al Capitalei pentru un nou mandat! Este o opțiune sinonimă cu sinuciderea PNL la nivelul Bucureștiului, din punct de vedere politic.

Deși la nivelul conducerii PNL nu s-a făcut „o analiză extrem de serioasă” a activității de primar a lui Nicușor Dan, așa cum promitea prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan (49 de ani) în urmă cu un an, același „aruncător de vorbe” – de obicei, vorbe goale – spune că primarul Capitalei nu e bun. Mult mai bun ar fi fost el, Rareș Bogdan, dar l-a sabotat Ludovic Orban! :)))

Invitat la emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, Rareș Bogdan a fost întrebat de realizatorul Sebastian Zachmann de ce nu candidează la Primăria Capitalei.

„Nu mă interesează, nu vreau să candidez. Dacă aş vrea, aş lua peste 20%, dar nu vreau. S-au purtat urât, nu mi-au dat şansa atunci când trebuiau să-mi dea şi acum nu mai vreau eu”, a spus arțăgos Rareş Bogdan, părând încă măcinat de frustrări și resentimente.

- Advertisement -

Întrebat dacă se referă la episodul din 2020, când PNL a ales – ca și USR – să-l susţină pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei în detrimentul său, Rareş Bogdan a răspuns: „Da, nu au vrut şi acum nu mai vreau eu!”.

Rareş Bogdan susţine că Nicuşor Dan nu mai poate fi candidatul PNL şi în 2024: „Nu! De ce să fie Nicuşor Dan? L-a susţinut Orban, nu noi. Atunci trebuia să fiu eu candidatul, şi lui Orban îi era frică că-i iau partidul. I-am spus: «Băi, Ludovic, nu iau partidul, că nu mă interesează. Nu pot vorbi cu 4.000 de oameni pe zi, ca tine. Tu răspunzi la telefon de dimineaţă până seară». Asta făcea şi cu asta a rămas”.

Întrebat dacă Nicuşor Dan i se un primar bun, Rareş Bogdan a răspuns: „Nu!”.

- Advertisement -

Totodată, Rareş Bogdan a respins şi opţiunea Gabriela Firea: „Exclus. Bucureştiul are nevoie de un primar care să înţeleagă că oraşul trebuie să se dezvolte, nu să stai şi să nu semnezi nimic. Va fi şi opţiune liberală. Nu vă dau niciun nume, avem trei-patru opţiuni”.

Un an de păcălire a electoratului: „Vom avea o analiză extrem de serioasă. Sau îşi bagă minţile în cap…”

De fapt, decizia PNL a fost luată de mult, dar liderilor partidului le-a fost teamă s-o anunțe, dat find că Nicușor Dan e susținut de mult mai mulți bucureșteni decât întregul PNL. De cel puțin un an, liderii PNL au făcut „baletul hipopotamilor flămânzi”.

Președintele partidului, generalul în rezervă Nicolae Ciucă (pensionar special de la 52 de ani, cu o pensie de aproape 20.000 de lei), a „scuipat” cu ură, în noiembrie 2022, la adresa lui Nicușor Dan: „Nu eu i-am dat sprijinul politic, nu are sprijinul meu. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine!”.

Semnalul trădării îl dăduse același Rareș Bogdan, la Realitatea Plus, în octombrie 2022: „Spun din start că vom avea o analiză extrem de serioasă. Noi nu suntem mulţumiţi de Nicuşor Dan. Am sperat că venirea lui din societatea civilă îl va face un primar care să-şi înţeleagă menirea. Din păcate, (în București – n. red.) noi avem doar un primar din 7, că aşa s-a negociat la vremea respectivă – nu mă mai uit în spate, să spun cine a greşit şi au cum a greşit – şi sigur că Partidul Naţional Liberal va lua o decizie în ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Dan. Astăzi, noi nu suntem mulţumiţi de modul cum e administrat Bucureştiul. (…) Ca lucrul să fie extrem de clar: mi se pare că Bucureștiul este haotic şi mi se pare că încrederea de care s-a bucurat echipa de acolo se apropie de sfârşit. Deci, sau îşi bagă minţile în cap şi înţeleg menirea pentru care conduc un oraş uluitor, de 3 milioane de locuitori… Și o spune un ardelean, da, care iubeşte acest oraş, datorită spiritului său şi datorită acestui melanj cultural pe care-l are şi spiritului său extraordinar investiţional, deschis… Oraşul ăsta are nevoie de nişte oameni care să aibă o viziune. Nicuşor sau înţelege, doarme bine într-o noapte, se trezeşte şi înţelege că nu mai merge să oprească nici investiţii… şi în acelaşi timp nici să ne explice că va face, va face, va va face… şi au trecut de doi ani de zile”.

Tot atunci, Rareș Bogdan declara ritos: „Sigur că vom căuta soluţii, PNL are soluţii şi oameni foarte buni. Să ne înţelegem foarte clar: eu nu mi-am dorit să candidez şi nu voi candida, dar asta nu înseamnă că nu voi fi extrem de critic cu cei care nu-şi fac treaba. Pentru că trăiesc aici, copiii mei trăiesc aici, familia mea trăieşte aici, pentru că văd potenţialul acestui oraş, aşa cum văd potenţialul acestei ţări”.

Iar acum, la distanță de un an, zice exact pe dos: „Atunci trebuia să fiu eu candidatul şi lui Orban îi era frică că-i iau partidul. (…) S-au purtat urât, nu mi-au dat şansa atunci când trebuia să-mi dea şi acum nu mai vreau eu!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un document excepțional: scrisoarea Mitropolitului pro-rus de la Chișinău către șeful său de la Moscova, Patriarhul Kirill, în care face pulbere Rusia putinistă! / „Amestecul agresiv al Rusiei în afacerile Ucrainei și ale Moldovei” / „Așa-numita «Lume Rusă» este străină aspirațiilor și valorilor noastre naționale” / „Moscova nu a înțeles că poporul din Moldova are rădăcini latine” / „Republica Moldova se va reuni inevitabil cu România”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Deputații PSD-PNL au votat legea care prelungește pensiile speciale încă 40 de ani. Minciuni ordinare PSD: „Această lege respectă solicitările Comisiei Europene”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC, care, prin intermediul unui off-shore, ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* A doua extrădare a unui PSD-ist fugar. Fost deputat, șantajistul a fost adus din Italia, la 7 ani după revenirea forțată din Dubai

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

* „Ca arabi, nu putem să ne ascundem în spatele copiilor din Gaza eșecul de a controla huliganii Hamas. Vă cer să privim spre viitor, nu spre trecut”

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor

4 COMENTARII

 1. Rares, dacă veți lua 10 procente, eu ma fac popa!
  Chiar nu realizați ca alegătorii de dreapta nu înghit gogoși feseniste?
  Parca te vad pe la o emisiune fără audienta, în lipsa unui loc de .una!..

 2. Băi nea Răducu, ia de aici:
  „Ce noapte groasă,
  Ce noapte grea.
  A bătut în fundul lumii cineva?
  E cineva? Sau poate mi se pare.
  Cine umblă fără lumină,
  Fără umbră, fără lumânare?
  Cine-i pribeag și ostenit la ușă?…”

  Tudor Arghezi – Duhovnicească

  Cine oare, cine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -