Unitățile de asalt ale Rusiei, care luptă pentru cucerirea orașului Avdiivka, sunt distruse de ucraineni în doar câteva zile

0
852
Bătălia pentru Avdiivka, orașul situat pe linia frontului

Armata Kremlinului pierde foarte mulți militari în tentativa de a deține controlul asupra orașului ucrainean Avdiivka, situat la 17 kilometri de centrul metropolei Donețk. În acea zonă se afla cea mai mare uzină de cocs din Europa. Unitățile „Ștorm Z” ale Rusiei sunt spulberate în cea mai mare parte a lor la numai câteva zile de la debutul operațiunilor active din prima linie frontului. Astfel, „denazificatorii” rămân rapid chiar și fără 70% din personal.

Informațiile au fost făcute publice de Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) și preluate de site-ul ucrainean Obozrevatel.com. Regimul criminal de la Moscova aruncă în acea bătălie crâncenă soldații săi recuperați în urma schimbului de prizonieri, „voluntari”, persoane pedepsite sau recent mobilizate. Iar atacurile se realizează în lipsa oricărui sprijin din partea artileriei.

Obozrevatel.com, citând ISW: „Rusia lansează infanteria «Ștorm-Z» în atacuri frontale lângă Avdiivka din regiunea Donețk. Pierderile inamicilor ajung la 70% din personal în câteva zile. Unitățile «Ștorm-Z» sunt formate din prizonieri. Totodată, atacurile sunt efectuate fără sprijin de artilerie și cu pierderi mari în rândul ocupanților”.

În prezent, în districtul Avdiivka luptă 40.000 de ocupanți. Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare „Tavria” ale Ucrainei, prezintă situația critică din acea zonă de conflict: „Îi distrugem, dar își reînnoiesc forțele. Există informații că detașamentele «Ștorm» și «Ștorm-Z» se pregătesc pentru viitoare atacuri. Asta pentru că tehnica lor militară este mult mai puțină. În direcția Avdiivka este vorba în principal de puști motorizate, sunt proaspăt mobilizați, sunt mulți voluntari, sunt mobilizați forțat, pedepsiți”.

Potrivit relatărilor unui blogger militar, preluate de specialiștii de la ISW, unitățile rusești „Ștorm Z” și-au găsit sfârșitul în autoproclamata „Republică Populară Donețk” și pentru că „au fost adesea desfășurate înainte de a efectua recunoașteri sau de a stabili contactul cu unitățile din apropiere”, având totodată mari dificultăți în privința evacuării răniților.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adevărata poveste a „Gazetei Sporturilor” care tocmai s-a închis: nu avea 99 de ani, ci 78! Publicația e moștenitoarea „Sportului Popular” înființat de comuniști în 1945 și care a ucis, în 1947, „Gazeta” din 1924. În 1989 i-a furat și numele!

* „Gazeta Sporturilor” dispare de pe tarabe, după 99 de ani de existență și la o lună de la scandalul cu patronatul Ringier! Tolontan e „exilat” la „Libertatea”

* VIDEO. Nicușor Dan, lovitură devastatoare pentru distrugătorii Parcului IOR: amendă de 35 de milioane de euro! Robert Negoiță a încercat o diversiune

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here