VIDEO. Nicușor Dan, lovitură devastatoare pentru distrugătorii Parcului IOR: amendă de 35 de milioane de euro! Robert Negoiță a încercat o diversiune

3
1142
Nicușor Dan a ținut în Parcul IOR conferința de presă în care a anunțat amenda uriașă pentru proprietara zonei distruse

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a anunțat marți că proprietara din acte a zonei retrocedate din Parcul IOR, unde în ultimul an s-a produs defrișarea ilegală a spațiilor verzi, a primit o amendă-record de 35 de milioane de euro! Pe parcursul conferinței, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, cel sub umbrela căruia s-a produs distrugerea parcului, a încercat o diversiune, intervenind peste Nicușor Dan și introducând în discuție alte subiecte.

În ultimii ani, locuitorii Sectorului 3 au asistat neputincioși la distrugerea unei mari părți din Parcul IOR. Mai mulți indivizi au otrăvit sau distrus sistematic, zi de zi, copacii din zonă, până când toți s-au uscat. Scopul era eliminarea vegetației, pentru ca apoi să se poată spune că acolo nu e spațiu verde și, deci, se pot construi blocuri.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a închis ochii la acest masacru, pretinzând că nu are ce face. Un proces început de ochii lumii a fost pierdut cu brio de Primăria Sectorului 3.

Astă-primăvară, în poveste a intervenit primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, care a promis că va da în lucru cazul și va vedea ce se poate face pentru a stopa nenorocirea. Robert Negoiță a interferat din nou, cu țipete, acuzații și lamentări în filmulețele pe care le postează pe rețelele de socializare.

Răspunsul a venit marți, 31 octombrie, când Nicușor Dan a anunțat, într-o conferință de presă organizată chiar în Parcul IOR, că Maria Cocoru, proprietara terenului unde s-au produs ilegalitățile, a fost amendată cu suma-record de 35 de milioane de euro (174 milioane lei).

Nicușor Dan: „Am venit să anunțăm amenda dată de Poliția Locală, de 35 de milioane de euro, proprietarei terenului, doamna Cocoru. În sfârșit, Poliția Locală se comportă ca o autoritate. Am avut de-a face cu o bătaie de joc la adresa cetățenilor. E un articol din legea 24/2007 care interzice reducerea suprafețelor de spațiu verde, și e foarte important ca acest articol să rămână în lege. Unele propuneri – atât la Codul Urbanismului, cât și la Legea Spațiilor Verzi – ar face ca acest articol să dispară”.

VIDEO: Anunțul făcut de Nicușor Dan

Diversiunea lui Robert Negoiță

Venit neinvitat la conferința de presă din Parcul IOR, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a intervenit din nou, cu scandal, ridicând vocea peste Nicușor Dan ca să acuze blocajele din traficul bucureștean. A fost ignorat.

VIDEO: Bruiajul interesat al primarului Sectorului 3

Zona calamitată este de 112.339 metri pătrați (peste 11 hectare) și a fost restituită în natură în 2005, de către fostul primar PD al Bucureștiului, Adrian Videanu. Noua proprietară este o persoană pe nume Maria Cocoru.

Au început litigiile, la care Primăria Sectorului 3 s-a prezentat total nepregătită. Motiv pentru care proprietarii, care vor să construiască blocuri în locul parcului, au și câștigat fără probleme.

Peste 5.000 de arbori au fost distruși în ultimii ani, metodele folosite de persoane pe care Poliția Locală a Sectorului 3 n-a vrut să le oprească fiind otrăvirea, tăierea, găurirea la rădăcină etc. Mai mulți consilieri locali USR au făcut plângere penală pentru distrugere, poluare și furt de material lemnos.

De-a lungul timpului, angajații lui Robert Negoiță au fost sesizați în repetate rânduri de locuitorii din zonă când diverși indivizi soseau să distrugă copacii. Poliția Locală a lui Negoiță venea și dădea amendă de 100 de lei, care dacă se plătea în 15 zile se reducea la jumătate. Dar lucrurile se opreau aici, nu se declanșa niciodată o anchetă mai largă, pentru a se descoperi cine proceda sistematic la distrugerea spațiului verde.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Politica pro-Hamas a lui Putin creează monștri antisemiți în Rusia: vânătoare de evrei pe aeroport, în Daghestanul musulman

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

3 COMENTARII

  1. Nea Coită a încasat si trebuie să presteze 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. DEVASTATOARE SUNT TORPILELE DE MILIARDE DE EURO ALE NOMENKLATURII, ALE VENALILOR DIN „justitie” IN COMBINATIE CU PARTIDUL SI SECURITATEA.

    ISI CRESC PRIVILEGIILE NECONTENIT, CRESC NUMARUL DE PRIVILEGIATI NECONTENIT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here