După taxele introduse de Ciolacu, băncile cresc comisioanele. Economist: „Dacă Guvernul pune o taxă pe bănci, atunci Dorel care aplaudă e bun de plată. Țeapă. Iei țeapă dacă te lași condus de nulități. Știința nu bate cu parul”

3
795
Listă cu majorarea comisioanelor bancare după introducerea taxelor suplimentare de către regimul PSD-PNL

După intrarea în vigoare, de la 1 noiembrie, a noilor taxe impuse de Guvernul Ciolacu, băncile au reacționat și au crescut imediat comisioanele, transferând astfel clienților aceste noi biruri – așa cum era de așteptat. Economistul Bogdan Glăvan, profesor universitar la Universitatea Româno-Americană, a publicat lista cu creșterile de comisioane și a comentat sec evenimentul.

Pe contul său de Twitter, Bogdan Glăvan a explicat că este un caz clasic de cauză-efect și că acest deznodământ, de împovărare suplimentară a populației care are de-a face cu băncile, era absolut previzibil încă din prima secundă.

Bogdan Glăvan: „Băncile cresc comisioanele. Le-a rupt domnu’ Ciolacu cu taxele. Dar mai ales îi rupe pe clienți. Fiindcă, așa cum am afirmat, alături de mii de alți economiști, secole înaintea mea, există o diferență între incidența juridică și incidența economică a impozitării. Pe scurt, dacă Guvernul pune o taxă pe bănci, atunci Dorel care aplaudă este bun de plată. Țeapă. Iei țeapă dacă te lași condus de nulități. Știința nu bate cu parul”.

În general, comisioanele băncilor au crescut cu 0,2%. Sunt și câteva cazuri în care s-au aplicat creșteri nominale, nu procentuale, cum ar fi dublarea sumei reținute, de la 5 la 10 lei.

La plățile interbancare făcute cu Ordin de Plată la ghișeu, comisionul aproape că s-a dublat. La sumele 0-50.000 de lei se opreau 10,51 lei, iar de la 1 ianuarie 2024 vor fi 20 de lei. La sumele peste 50.000 de lei, tariful crește de la 16 la 30 de lei.

Aceste măriri de taxe se fac pentru că regimul PSD-PNL a introdus impozitul pe venituri brute de 2% și a limitat tranzacțiile cash prin reducerea plafoanelor permise în relația dintre persoane fizice, precum și între persoanele fizice și firme.

În cazul Băncii Transilvania, de exemplu, impactul acestor măsuri – care au mai degrabă caracterul unui jaf la drumul mare – va fi de peste 200 de milioane de lei (40 de milioane de euro) în anul 2024, adică o majorare cu peste o treime a impozitului pe profit deja plătit.

În mod evident, băncile nu pot merge pe pierdere cu aceste majorări bruște și masive ale impozitelor, așa că le transferă pe umerii clienților. Acest lucru înseamnă inflație mai mare și sărăcirea accelerată a populației.

Cu o mare parte din banii strânși, Guvernul PSD-PNL va achita pensiile speciale (peste 2,5 miliarde de euro pe an) și salariile exorbitante ale clientelei de partid înfipte în numeroase instituții care căpușează România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Gazeta Sporturilor” dispare de pe tarabe, după 99 de ani de existență și la o lună de la scandalul cu patronatul Ringier! Tolontan e „exilat” la „Libertatea”

* VIDEO. Nicușor Dan, lovitură devastatoare pentru distrugătorii Parcului IOR: amendă de 35 de milioane de euro! Robert Negoiță a încercat o diversiune

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

3 COMENTARII

  1. Hai să recunoaștem, e totuși un progres de la cizmar la covrigar 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here