VIDEO. Scena arestării lui Rizea la Chișinău. Fostul deputat PSD e sigur că nu va fi extrădat în România

0
1572

A apărut filmul arestării  la Chișinău a lui Cristian Rizea, fostul deputat PSD putând fi auzit, în timp ce era dus cu cătușe la mâini către mașina poliției, că nu va fi extrădat în România.

Rizea, condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare în România, a fugit în Moldova, unde a primit cetățenie. După ce a început să relateze despre mafia politică din țară, statul român s-a mobilizat și a obținut mai întâi anularea cetățeniei moldovenești, apoi arestarea sa.

Imaginile video de la arestarea lui Rizea au fost publicate de publicația Deschide.md. Aflat cu cătușe la mâini, între doi polițiști, Rizea afirmă: “Spuneți-i lui Dodon (n.r. – președintele în exercițiu al Moldovei) că va ajunge curând, în 15 noiembrie, la pușcărie”.

Cel care-l filmează îl întreabă pe fostul deputat dacă va fi extrădat, iar acesta răspunde surprinzător: “Nu mă mai extrădează, pentru că există lege! Am cerut deja azil politic!”.

Rizea a fost reținut marți, 3 noiembrie. El era căutat internațional din martie 2019. În acel moment, avocatul celui capturat, Alexandru Morărescu, a declarat pentru Jurnal.md că “el (n.r. – Rizea) poate veni în România în noaptea asta sau niciodată. L-au condus la organul de Poliție. Ne aflăm în fața unui abuz al lui Igor Dodon”. Avocatul se referea la faptul că, dacă apuca să depună cererea de azil politic, Rizea nu mai putea fi extrădat.

Pe de altă parte, președintele Dodon a anunțat deja că îi va refuza românului cererea de azil politic, iar autoritățile din țara noastră pot face cu el ce vor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Superbă trezire a Basarabiei: Maia Sandu (36,15%) câștigă turul 1 în fața lui Igor Dodon (32,62%) și e favorită în finală!

* Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here