VIDEO. Norocoasa bucătăreasă din satul Uzunu care aduce din Turcia măști de 12.000.000 €, la preț triplu

5
9973
În această casă din Uzunu se află sediul firmei care aduce măștile din Turcia

Jurnaliștii de la Recorder.ro au pornit pe urmele firmei Romwine&Cofee, care a obținut de la Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, un contract de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție.

Societatea comercială Romwine&Cofee a fost înființată în urmă cu un an și are ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”. Firma este deținută în acte de o anume Maria Cristian și are sediul în satul Uzunu, comuna Călugăreni (județul Giurgiu).

În satul Uzunu, la adresa firmei, se află o curte banală, cu o casă bătrânească și o alta construită recent. Reporterii Recorder.ro nu au găsit pe nimeni acasă, dar au aflat lucruri interesante de la vecini.

Maria Cristian „nu e om de afaceri, ea lucrează ca bucătăreasă la han, la Călugăreni. Acum hanul s-a închis și lucrează cu ziua, împreună cu mai multe fete de aici, de la noi, la o firmă de lângă han”. Înainte să ajungă bucătăreasă, Maria Cristian a lucrat la o fermă de pui din Călugăreni, care s-a închis între timp.

VIDEO: Reportajul-anchetă publicat de Recorder.ro

De la 8 la 26 de lei, pe varianta Turcia

Contactată telefonic, Maria Cristian a jucat alba-neagra cu reporterii. A spus că e ea, apoi că nu e ea. I-a trimis pe ziariști „la emisiunea domnului Mănăstire, de aseară, că acolo s-a lămurit”.

La B1 TV, miercuri seara, s-a lămurit în felul următor: a intrat în direct omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, care a admis că firma sa se află, de fapt, în spatele Romwine&Cofee. Sanimed nu putea obține contractul pentru aducerea măștilor, întrucât nu are certificat fiscal, pentru că are datorii mari la stat, nu și-a plătit TVA-ul. Și atunci a apelat la o firmă-paravan: cea cu sediul la Uzunu.

Inclusiv prețul măștilor de protecție e dubios. Statul român și Romwine&Cofee au bătut palma pentru livrarea unui număr de 1.750.000 de măști FFP2 sau FFP3, la prețul de 26 de lei, respectiv 38 de lei bucata. Prin comparație, preţul la care compania UNIFARM cumpără măştile de tip FFP2 coboară chiar și la 1,8 dolari (8 lei) bucata.

Așadar, de la 8 la 26 de lei – de 3,25 ori mai scump!

UNIFARM este o companie de stat gestionată de Ministerul Sănătății, care face achiziţii de echipamente direct de la producători și le livrează către instituții sanitare.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), instituția care a cumpărat măștile de la Romwine&Cofee, se află în subordinea Ministerului Finanțelor Publice și face achiziții pentru stocurile de rezervă necesare situațiilor de urgență.

Președinte ONAC este Cornelia Nagy, numită în octombrie 2018 de prim-ministrul Viorica Dăncilă. Decizia de numire a fost contrasemnată de secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

Orban îi cere lui Cîțu să trimită Corpul de Control la ONAC

Premierul Ludovic Orban a vorbit vineri despre acest contract, într-o conferință de presă.

* „A apărut un material că în procedura de achiziţie derulată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC) s-a semnat un contract-cadru cu o firmă din judeţul Giurgiu. I-am cerut ministrului Finanţelor să dispună o anchetă a Corpului de Control la ONAC. Aştept rezultatele acestei anchete.”

* „Mi se pare ciudat ca o firmă care nu prea are istoric şi nu are experinţă în zona medicală să poată să obţină un asemenea contract.”

* „Dacă contractul nu a fost derulat în condiţii legale, va fi reziliat, iar persoanele care au fost implicate în semnarea acelui contract, fără respectarea condiţiilor legale, vor răspunde pentru această decizie.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Caracatița malefică roșie criminală este înfiptă adânc în fibrele României și ale poporului român. Până ce dl Iohannis și guvernul liberal (care trebuie să fie format din oameni credincioși, drepți, corecți, competenți, verticali … ) nu ‘smulg’ din rădăcini aceste ‘tentacule’ malefice (nu cu jumătăți de măsură sau teamă), nu au cum să redreseze ‘corabia’ numită România ! Marea majoritate a populației țării sunt de partea lor ! De’asta a fost ales în 2014 și 2019 dl Iohannis președinte ! Numai acționând în această direcție așa-zișii politicieni de astăzi își vor putea ‘spăla’ imaginea hidoasă în fața oamenilor de rând, le vor putea câștiga încrederea și sprijinul real în lupta cu această hidră malefică roșie hidoasă criminală care a acaparat România încă din 1945 !

  2. Hmmm… deci firma a fost infiintata in timpul guv. Dracila – Draknea – si dobitocii injura liberalii!!!😲… si majoritatea bugetarilor din ministere, agentii, companii de stat – 2 milioane de frecatori de penis – sunt angajati in timpul guv psd-comuiste – 24 de ani din cei 30 dupa Lovilutzie!!!😲

  3. Desfiintarea pensiilor speciale! Cu totul! Inclusiv la meletieni, militauri, securiciunea frecatoare! Asta e solutia pt criza economica ce va veni – destul i-am tinut in spate pe putorile astea! Si vrem sa dea si banii inapoi! Si sa se pensioneze ei la 70 de ani, ca oricum o freaca pe banii nostri!

  4. Ooooo!!….mai ușor cu pianul pe scări….!!.mai întreb încă odată,ce legătură este între aceste firme și Cristi Barbu ???… aici în Republica Teleorman încă funcționează grupul mafiot transpartinic USL,sub deviza totul pentru noi,nimic pentru alți.!!!..in această republică nu există partide! ..nu!!..aici e un singur partid ,cel al hoților…. așa că degeaba comentatii aiurea , lăudați pe unii sau alții, rahat,… aici banul e puterea…și de toate astea nu-i străin marinarul .. PDL era la putere … Dragnea PDL, Cristi Barbu PDL… toată mafia a fost construită în timpul PDL ului la putere….și rezistă încă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here