sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăNewsJURNAL DE FRONT (joi). După exact o lună de la primul caz,...

JURNAL DE FRONT (joi). După exact o lună de la primul caz, România trece de 1.000 de infectări: 1.029

-

Pe 26 februarie 2020 era anunțat primul caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României: un bărbat de 25 de ani din comuna Prigoria, județul Gorj (între timp vindecat). După exact o lună, pe 26 martie, România depășește pragul de 1.000 de infectați. Între timp, au apărut și 17 morți.

BULETIN DE PRESĂ — Grupul de Comunicare Strategică

Joi, 26 martie 2020, ora 13.00

* Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

* Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

* Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

- Advertisement -

* De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (miercuri, 25 martie, ora 13.00 – n. red.), au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial.

* Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

* La ATI (Anestezie Terapie Intensivă – n. red.), în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

- Advertisement -

* Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane.

* Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

* Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private.

* În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 10.024 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

* Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

* Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

* De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

* De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

* De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

* În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg.

* De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate (8 în Italia, 2 în Franța și 1 în Marea Britanie) au decedat.

* Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

* De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Situația privind infectarea cu virusul COVID-19 la nivel european și global:

Până la data de 25 martie 2020, au fost raportate 204.930 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Dupa Suceava ce sa mai zicem! Nu are relevanta statistica din alte state! Aseara am primit un mail de la cel mai bun prieten, este arhitect in Elvetia…a fost mobilizat( serviciul militar este obligatoriu) si el si colegul lui s/au inbolnavit!!Mi/ar place sa vad mai putine discutii si mai multa eficienta!
    Cu stima
    Mihai W

  2. In toată nebunia asta,vine neuroparlamentarul cu batistuta și ne atrage atenția că virusul poate fi activ pe telefoanele mobile 9 zile!!!!…. acum trebuie să-l înțeleg că mintea lui nu mă așteptam la ceva mai bun…de aceea aveți grijă deosebită cu cine vorbiți la telefon ,că vă puteți infecta !!!!ha …ha… i-a apărut pe display mesajul că are telefonul virusat și maimuța a mușcat banana..de aceea sa purtați măști când vorbiți la mobil cu Rareș Bogdan !!!..va puteți infecta….!!!!…p s. orice asemănare cu realitatea e pur întâmplătoare ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -