luni, martie 4, 2024
AcasăEconomieVIDEO. Cine va putea să-și suspende ratele la bănci și în ce...

VIDEO. Cine va putea să-și suspende ratele la bănci și în ce condiții. Interval scurt de depunere a cererilor, 3-14 aprilie, dacă nu va fi prelungită starea de urgență

-

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a anunţat joi că ratele la bănci pot fi suspendate, la cererea debitorului – persoană fizică sau juridică – pentru o perioadă de la una până la 9 luni, dar durata pe care se suspendă nu va depăși data de 31 decembrie 2020.

Florin Cîţu a precizat că măsura îi privește pe cei care au fost afectați „direct sau indirect” de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19, iar solicitarea se poate face până la sfârșitul stării de urgență.

Atenție, însă: starea de urgență se poate încheia pe 14 aprilie (la 30 de zile de la decretarea sa), dar poate fi și prelungită cu alte săptămâni sau fracții de câte 30 de zile, în funcție de evoluția pandemiei.

VIDEO: Explicațiile lui Florin Cîțu

 

- Advertisement -

Ministrul a precizat că ordonanța de urgență a fost aprobată de Guvern și se va aplica tuturor persoanelor fizice și juridice care au calitatea de împrumutat și ale căror venituri au fost „afectate direct sau indirect de pandemia de COVID-19”.

Florin Cîțu nu a explicat ce înseamnă exact această formulare, dar a spus: „Este o plajă largă de persoane fizice care poate să acceseze această facilitate, pentru că astăzi, în România, cam toți am fost afectați de această pandemie, direct sau indirect”.

Suspendarea plății ratelor se poate face pe o perioadă între una și 9 luni, dar nu mai mult de termenul de 31.12.2020.

- Advertisement -

Ccererea de suspendare a plății ratelor poate fi depusă cel mai târziu la încetarea stării de urgență, dar nu înainte de elaborarea normelor de aplicare. Pentru acestea este prevăzut un termen maximal de 15 zile, dar normele ar putea fi gata săptămâna viitoare, după cum a precizat Florin Cîțu.

Dacă normele de aplicare vor fi elaborate și comunicate joi, 2 aprilie, iar starea de urgență nu va fi prelungită, vi se va încheia pe 14 aprilie, ar rămâne doar 12 zile (3-14 aprilie) pentru depunerea cererilor de suspendare a creditelor. Dar, probabil, starea de urgență se va prelungi după 14 aprilie.

Cererile de suspendare a creditelor vor putea fi depuse și electronic, dar și prin telefon.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Sa ne-ajute Dumnezeu sa fie de folos toate astea. Cu disciplina si bunavointa lucrurile pot merge spre salvarea situatiei economice si a calitatii vietii oamenilor….

  2. Dar amânarea plății utilităților nu era mai importantă???…. milioane de români vor trebui să-și plătească utilitățile pe la tot felul de ghișee ..ba boilor ,nu toți au calculatoare,conturi online, rețele internet…. nenorocită țară,cum își bate joc de populimea ei.. să vă fie rușine , normal îndopați băncile ,dai in plua mea de boșorogi, să moară că oricum nu ne mai trebuiesc …păi așa aveți grijă de cei 11-13 ???… toate ,dar toate țările au făcut acest lucru,mai puțin China , Belarus ,Rusia. … stați în casă să nu vă mai vedem, asta-i sloganul nostru!!!..

  3. PROBLEMA MARE ESTE ce va urma daca nu luam măsuri mai drastice. Vedeți în detaliu cum putem preveni un colaps economic ce va marca omenirea într-un mod greu de imaginat. SOLUȚIA: „comă socio-economică și financiară indusă” ca strategie pentru a preveni criza financiară și colapsul economic la nivel mondial pe fondul pandemiei noului coronavirus (SARS-CoV-2) COVID-19 . Adresati-vă deputaților și guvernanților ce vă reprezintă cu materialul postat la pagina http://adriantoader.eu/afgro/ de unde puteți și descărca ca document PDF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -