luni, aprilie 15, 2024
AcasăMainVIDEO. Mutare-șoc la Sănătate: Tătaru în locul lui Costache! Noul ministru e...

VIDEO. Mutare-șoc la Sănătate: Tătaru în locul lui Costache! Noul ministru e mult mai potrivit pentru a lupta cu pandemia

-

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a fost schimbat din funcție, fiind presat să-și dea demisia. Punctul slab al mandatului său a fost expunerea dramatică a personalului medical la infectarea cu COVID-19, care a dus la închiderea câtorva spitale.

Premierul Ludovic Orban i-a reproșat lui Victor Costache modul defectuos în care a gestionat operațiunea de protejare a personalului medical în fața pericolului de infectare cu coronavirus.

Costache și-a prezentat formal demisia, iar în locul său a fost desemnat Nelu Tătaru. În calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, acesta a fost extrem de activ și de convingător în actuala criză. Intervențiile sale raționale și precise au dat încredere populației și personalului medical, în vreme ce ministrul Costache a avut o prestație ezitantă, neconvingătoare.

Nelu Tătaru este medic chirurg și doctor în științe medicale. A fost manager al Spitalului Huși (județul Vaslui), iar din noiembrie 2019, de la instalarea Guvernului Orban, a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

- Advertisement -

A fost senator PNL de Vaslui timp de patru ani (mandatul 2012-2016). A condus o perioadă și filiala PNL Huși.

Joi dimineața, în momentul avansării sale în funcția de ministru, Nelu Tătaru se afla la Suceava, pentru a gestiona cea mai mare criză din sistem, cea de la Spitalul Județean Suceava, unde au murit 8 pacienți infectați cu coronavirus (din totalul de 17 la nivelul României).

Victor Costache a declarat miercuri seară, pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștiului va fi testată pentru chipe medicale ar fi urmat să meargă din ușă în ușă, „pe modelul Coreei de Sud”, pentru a verifica dacă locuitorii Capitalei sunt infectați sau nu.

Anunțul lui Ludovic Orban

 • „În cursul acestei dimineți, domnul ministru Victor Costache și-a prezentat demisia din duncia de ministru al Sănătății, din motive personale și profesionale.”
 • „Am luat act de această demisie. Îi vor transmite președintelui Iohannis demisia, pentru a se emite decretul de revocare.”
 • „Aproape 5 luni de zile, Victor Costache a făcut parte din guvern. Am făcut echipă și împreună am luat decizii importante, benefice pentru sistemul medical.”
 • „Regret demisia domunui ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o.”
 • „În ceea ce privește funcția de ministru al Sănătății, îi voi propune domnului președinte pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru.”
 • „El face parte din echipa de la Miniserul Sănătății, a fost, este și va fi în prima linie a bătălie contra coronavirus.”
 • „Deja stăpânește procedurile, planul de măsuri. Astăzi se află la Suceava, l-am sunat și l-am nformat despre intenția de a-l propune ca ministru, urmând să revină în București.
 • Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății.”
 • „Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite: întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP); creșterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice; asigurarea condițiilor normale de viață, cu respectarea regulilor în carantină și izolarea la domiciliu; creșterea capacității de diagnosticare; efectuarea tuturor operațiunilor caracteristice DSP.”
 • „Institutul Național de Sănătate Publică, în baza recomandărilor Comisiei Europene, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind prioritățile. Toate prioritățile rămân valabile. Continuăm să aplicăm aceste reguli stabilite de INSP.”
 • „Urmărim în continuare apărarea spitalelor, procurarea de urgență a materialelor, echipamentelor necesare pentru protecția medicilor, a angajaților spitalelor. Este o «prioritate zero».”
 • „Punem în practică, în continuare, planul de pregătire a spitalelor pentru pacienții infectați. Păstrăm aceeași strategie și pregătim gradual spitalele.”
 • „Îi asigur pe toți românii că Guvenul, ministerul Sănătății, toate instituțiile aflate în prima linie a bătăliei își fac datoria cu devotament și au ca principal obiectiv apărarea vieții și sănătății cetățenilor români.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. O masura foarte buna, cand am auzit aseara declaratia lui Costache, de testare a intregului Bucuresti, decizie pe care avea de gand s-o puna in aplicare de saptamana viitoare, si deja o anuntase cu mare fast purceaua corupta de firea, care face echipa cu cine credeti, fix cu spagarul ordinar de streinu-cercel, am spus clar ca se duce dracului orice guvernare de criza, daca avand in fata dezastrul de la Suceava, ministrul sanatatii se apuca sa testeze Bucurestiul, de mana cu firea si streinu-cercel. Este mult mai bun acest Nelu Tataru, sunt convinsa. In plus, e membru PNL si cu siguranta nu va face sat cu jarteaua de firea si-alti psdisti ordinari. Cred ca in hotararea premierului de-a-i cere demisia a cantarit si-o aprovizionare absolut dubioasa facuta de curand de ministerul sanatatii, respectiv masti cu pret de 5 ori mai mare, de la o firma absolut minuscula care vindea cafea si bauturi spirtoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -