joi, mai 30, 2024
AcasăLumeaMotivul pentru care Putin ar fi ordonat lichidarea ministrului de Externe din...

Motivul pentru care Putin ar fi ordonat lichidarea ministrului de Externe din Belarus: „Makei a dat garanții Occidentului, în numele lui Lukașenko, în legătură cu expulzarea prizonierilor politici spre Europa”

-

Vladimir Makei, ministrul de Externe din Belarus, n-ar fi murit subit din cauza unui infarct, așa cum s-a scris, ci ca urmare a execuției comandate de Vladimir Putin. Acesta și-ar fi ieșit din minți după ce a aflat că demnitarul de la Minsk ar fi negociat cu Uniunea Europeană, în numele președintelui-dictator Aleksandr Lukașenko, expulzarea din țara sa a tuturor prizonierilor politici.

Dezvăluirea a apărut la data de 28 noiembrie pe canalul de știri SVR Telegram. Conform acestei surse, Vladimir Makei (64 de ani) și-ar fi asigurat omologii europeni că „Lukașenko a fost de fapt ținut ostatic de Putin și forțat să comită acte «nepopulare» sub presiunea președintelui rus, pentru a păstra suveranitatea Republicii Belarus”.

Crima ar fi fost „planificată”, „pregătită” și „implementată” la inițiativa lui Vladimir Putin (fost colonel KGB), iar Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a „acționat în calitate de curator al implementării proiectului”.

„Lukașenko a cerut recent de la Makei imposibilul: să negocieze cu SUA și țările europene pentru a atenua pozițiile față de Belarus”

Crimă planificată. „Asasinarea ministrului Afacerilor Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei, a fost planificată, pregătită și implementată la inițiativa personală a președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a acționat în calitate de curator al implementării «proiectului».”

- Advertisement -

Acțiune demonstrativă. „Nimeni nu ascunde cu adevărat această crimă în afară de Lukașenko. Acțiunea a fost demonstrativă și a vizat perturbarea negocierilor separate ale lui Lukașenko cu Occidentul și China. Vladimir Makei, desigur, nu a fost o figură independentă, în condițiile dictaturii totale a lui Lukașenko, acest lucru nu era posibil. A fost un confident al lui Aleksandr Grigorievici, sub controlul și presiunea lui constantă.”

Înainte, spre Vest. „Lukașenko a cerut recent de la Makei imposibilul: să negocieze cu Statele Unite și țările europene pentru a atenua pozițiile față de Republica Belarus, promițând în același timp puțin și fără a face absolut nimic, dar sugerând în mod grosolan că totul se va schimba în curând și că Belarus se va apropia mai mult de Vest și aproape că va lua o cale democratică de dezvoltare.”

„După vestea morții lui Makei, lui Lukașenko i s-a spus clar că, în viitor, va fi necesar să se acționeze exclusiv prin întărirea statului unificat și fără negocieri pe la spatele Kremlinului”

Convingătorul Makei. „În paralel, Lukașenko este în căutarea garanțiilor de integritate teritorială și protecție din partea Chinei, menținând totodată relații strânse cu Rusia. Makei trebuia să realizeze totul deodată. Trebuie spus că negocierile cu Occidentul au fost destul de fructuoase și Makei a reușit să convingă conducerea celor mai influente țări de posibilitatea unor schimbări în Republica Belarus.”

- Advertisement -

Ostaticul lui Putin. „Makei a dat garanții în numele lui Lukașenko despre faptul că toți prizonierii politici vor fi expulzați către Europa în schimbul unei atenuări a pozițiilor pe o serie de probleme. Mai mult, Makei și-a asigurat omologii că Lukașenko a fost de fapt ținut ostatic de Putin și forțat să comită acte «nepopulare» sub presiunea președintelui rus, pentru a păstra suveranitatea Republicii Belarus.”

Avertisment de la Kremlin. „Negocierile conducerii belaruse cu Occidentul au fost destul de eficiente, ceea ce i-a fost raportat în mod regulat lui Putin, și tocmai asta a servit drept decizie a președintelui rus de a pune capăt negocierilor separate ale lui Lukașenko, eliminându-l pe principalul negociator. După vestea morții lui Makei, lui Lukașenko i s-a spus în text clar că, în viitor, va fi necesar să se acționeze exclusiv prin întărirea statului unificat și fără negocieri pe la spatele Kremlinului.”

Misterul lichidării. „Lukașenko nu a fost amenințat personal și nu avea rost. Nimeni nu-l va lichida, cel puțin deocamdată, și nimeni, în afară de Putin, nu se grăbește să-i ofere garanții de securitate personală. Dar există o circumstanță interesantă în moartea lui Makei. Lui Putin nu i se poate confirma că operațiunea de lichidare a avut succes 100% și că Makei este cu adevărat mort.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* George Simion preia narativul rusesc și cere să lăsăm Moldova să moară de frig și foame: „România nu mai trebuie să finanțeze Guvernul de la Chișinău nici măcar cu un leu!”

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* Rusia se surpă din interior. Un sondaj secret comandat de Kremlin arată că doar 25% dintre ruși mai susțin războiul din Ucraina, iar 55% vor începerea imediată a negocierilor de pace

* 83 de ani de la începutul Războiului de Iarnă: cum a atacat Rusia sovietică Finlanda fără declarație de război, pentru că nu-i cedase 10% din teritoriu. Rușii au bombardat mai întâi orașul Helsinki

* CM 2022. Se știu deja două „sferturi” din patru: Argentina – Olanda și Franța – Anglia. Marile favorite calcă totul în picioare

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -