„În Guvernul de astăzi există oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China”. Ministrul Câciu (PSD) – o vulnerabilitate pentru România

4
1360
Orlando Teodorovici este un mentor al actualului ministru de Finanțe, masonul Adrian Cîciu. Vehement contestatar al valorilor democratice reprezentate de UE, Teodorovici s-a apropiat de AUR și acum anunță că va candida la președinție în 2024

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe pus de PSD în Guvern, este o vulnerabilitate majoră pentru România. Masonul a făcut propagandă plătită pentru China înainte de a ajunge în una dintre cele mai importante funcții ale statului român, avertizează fostul premier Florin Cîțu. Deciziile lui Câciu în anul trecut de la numirea în funcție au fost cel puțin controversate, acesta sabotând printre altele orașul București și ducând o politică de îndatorare accelerată a țării prin contractarea unor împrumuturi externe la dobânzi-record.

Numai în 2022, Ministerul de Finanțe condus de Câciu a împrumutat 30 de miliarde de euro la dobânzi astronomice, aproape de 10%. În același timp, a plătit deja în acest an către bănci, pentru împrumuturile făcute, dobânzi de 6 miliarde de euro!

Florin Cîțu nu crede în coincidențe și consideră că PSD are o înțelegere ocultă cu anumite bănci, de aceea Adrian Câciu refuză să acceseze miliardele de euro cu dobândă 0% din PNRR, care rămân în conturile BNR, preferând să împrumute de pe piață la cea mai mare dobândă din Europa.

Adrian Câciu a ajuns ministru de Finanțe fiind nominalizat de Ciolacu, dar este un “produs” al propagandei oligarhului Dan Voiculescu, care l-a “inventat” ca mare expert în finanțe promovându-l intens cu câteva luni înainte ca Iohannis să ordone formarea Guvernului PSD-PNL.

Înainte de asta, Adrian Câciu scrisese la comandă, contra-cost, articole „de specialitate” care făceau lobby pentru compania chineză Huawei. Această firmă deținută prin intermediari de regimul comunist de la Beijing a fost supusă sancțiunilor SUA și ale aliaților occidentali după ce s-a constatat că făcea spionaj tehnologic pentru Guvernul chinez. Acum, prin natura funcției sale (ministru de Finanțe), Câciu este membru în Consiliul Superior de Apărare a Țării!

Nu mai departe de acum câteva luni un raport al think-tank-ului CEPA (Center for European Policy Analysis) semnala apetitul chinezilor pentru PSD, prin care încearcă să-și amplifice și consolideze „influența malignă” în România. Aceștia se concentrează pe „segmente prietenoase ale elitei”. Conform raportului, „majoritatea operațiunilor de propagandă ale Chinei în România se încadrează într-o narațiune mai amplă, colportată atât la nivel local, cât și global, conform căreia sistemul occidental de democrație și valori liberale este putred, ineficient și ipocrit. Această narațiune se aliniază în mod natural cu narațiunile altor inamici ai democrației liberale, cum ar fi Rusia lui Putin sau mișcarea globală de extremă dreapta. Executivul de la Beijing a încercat, în mod tradițional, să păstreze relații bune cu politicienii români, în special cu cei din PSD, având în vedere fostul trecut comunist“.

Florin Cîțu, marginalizat în PNL după ce a fost schimbat din funcția de premier și de președinte al partidului, arată în mod constant realitatea necoafată de la vârful coaliției și scrie despre deteriorarea situației economico-financiare a României pe care televiziunile și publicațiile finanțate de partide de la buget o ignoră.

Marți, Cîțu a scris despre problema infiltrării chineze la cel mai înalt nivel în statul român tocmai într-un moment în care la București se desfășoară un important summit NATO: „În 2021 am aprobat Ordonanța 25, care exclude firmele din China din toate contractele cu statul român. România este singură țară din UE care a luat această decizie. Astăzi vedem că tot mai multe țări, cel mai recent UK, decid să meargă în această direcție. Din păcate, în Guvernul de astăzi de la București există oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China. Când astfel de oameni sunt puși (și acceptați de instituțiile statului) să ia decizii în numele nostru, să nu ne mire că situația economică este dezastruoasa. Aceasta este încă o diferența majoră cu guvernările liberale din 2020 și 2021. Guvernările liberale nu ar fi permis niciodată ca cineva care a lucrat pentru propagandă chineză să facă parte din echipa guvernamentală. Toate dictaturile au un termen de expirare. Poate se aude și la noi pentru că și aici sunt mulți care prefera un astfel de regim“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

4 COMENTARII

  • Ciuca? Un bleg semianalfabet incompatibil cu militaria. Un fel de furuncul pe fundul lui Iohannis.
   Iohannis? Nu prea ii pasa. Cita vreme hotii il mentin la putere le accepta orice. Cam asa facea si Iliescu, lasa mafia lui Nastase sa faca orice cita vreme era el mentinut la putere.
   Consilierii? Niste lingusitori care spun doar ce vor sefii sa auda.
   SRI? In alte tari e un serviciu de ”inteligenta”. La noi e plin de cretini lenesi ce dorm prin sinecuri bine platite asteptind pensia timpurie.
   DNA a mai miscat ceva insa au colaborat toate mafiile si au alungat-o pe Kovesi.

 1. Inainte de 89 Câciu ar fi fost impuscat pentru subminarea economiei nationale.
  Sa iei imprumuturi cu 10% dobinda si sa nu te atingi de fondurile gratis de la UE in mod deliberat inseamna actiune impotriva intereselor Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.