VIDEO. Propagandista-șefă a Kremlinului: „Speranța noastră este o foamete. Vor ridica sancțiunile și vor fi prieteni cu noi pentru că vor realiza că e necesar”. Rusia blochează exporturile de cereale din Ucraina

2
983
Margarita Simonian (stânga), redactorul-șef de la Rossia Today, a expus deschis planul lui Putin (centru), care o privea alături de președintele kazah Tokaev (dreapta)

Margarita Simonian, propagandista de top a Kremlinului și redactorul-șef de la Rossia Today, a mărturisit deschis, la o conferință, că Rusia speră să izbucnească o foamete la nivel mondial, pentru a forța mâna Occidentului să ridice sancțiunile. Este o reconfirmare a bănuielilor că Moscova încearcă, prin blocarea exporturilor de grâne ale Ucrainei, să facă din criza alimentară astfel generată o armă cu care să atace Europa.

Șocantele afirmații au fost făcute de Margarita Simonian pe scena Forumului Economic Internațional organizat la Sankt Petersburg, unde propagandista modera o discuție cu dictatorul rus Vladimir Putin și președintele kazah Kassim-Jomart Tokaev.

Adresându-li-se celor doi șefi de stat și oamenilor din sală, Simonian a spus: „Ca să dezvolt ideea «oamenii vor să mănânce», știți că a apărut o foarte cinică glumă, și care de fapt nici măcar nu e o glumă, este doar o reacție de revoltă. În Moscova am auzit de multe ori, de la oameni diferiți, următoarea idee: «Toată speranța noastră este foametea». Ce înseamnă asta: foametea va începe acum iar ei (occidentalii – n. red.) vor ridica sancțiunile și vor fi prieteni cu noi pentru că vor realiza că e necesar“.

Rusia împiedică exportul grânelor din Ucraina prin blocada instituită asupra Odessei și capturarea celorlalte porturi pe care țara vecină le avea la Marea Neagră. E vorba de circa 22 de milioane de tone de cereale care nu mai ajung astfel la numeroase țări din Africa și Asia, în principal. Pâinea a sute de milioane de oameni depinde de aceste transporturi. Alte peste 500.000 de tone de grâne au fost furate din silozurile aflate în sudul Ucrainei și capturate de ruși.

Prin această manevră, Rusia speră să repete scenariul din 2015. Distrugerea deliberată și sistematică a localităților din Siria, cu ajutorul artileriei și al aviației rusești, a împins atunci milioane de sirieni să fugă din țară. Așa s-a creat celebrul exod în care peste 1.000.000 de oameni au luat cu asalt frontierele UE, într-o încercare disperată de a supraviețui.
Acum, planul este declanșarea unei foamete cât mai mari în țările africane și în Orientul Mijlociu, lucru care ar pune în mișcare mase uriașe de oameni, din nou, către granițele Uniunii Europene.

Europa are reputația unui tărâm al făgăduinței, în care oamenii trăiesc în pace și prosperitate, își pot duce viața fără teama de persecuții religioase, etnice sau de altă natură. Putin, care nu oferă așa ceva în țara pe care o conduce, încearcă astfel să transforme astfel atuurile Europei în dezavantaje: nimeni nu caută salvarea în Rusia, ci în Uniunea Europeană.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. George Simion a încercat o nouă provocare de tip rusesc la adresa Maiei Sandu. A zburat la Chișinău deși are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023. A fost trimis la București cu primul avion

* VIDEO. George Simion: „Politicienii sunt ăia care au distrus România”. Fata din Congo: „Adică tu ai distrus România, nu?”

* Un „locotenent” al lui Miron Cozma, anchetat pentru mineriada din 13-15 iunie 1990, e finanțat de Guvernul PSD-PNL, la Chicago! Anul trecut i-au fost alături ambasadorul Muraru și consulul Trifan

* Victor Rebengiuc, la 89 de ani: „Gata, s-a terminat! Nu mai am nicio speranță. Ce-am votat eu nu mai există. S-a dus, s-a împrăștiat, s-a înălțat la ceruri”

* Lista celor 10 parlamentari (din 79) care pleacă de la USR la REPER-ul lui Cioloș: 8 deputați și 2 senatori. Au „dezertat” și 5 din cei 8 europarlamentari

* Ticăloșia șoferiței bete care a omorât 4 oameni: susține că nu ea se afla la volan, deși SMURD-ul a găsit-o pe locul șoferului!

* Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Țări mici, dar curajoase: Lituania rupe legătura terestră a Rusiei cu enclava Kaliningrad, Moldova interzice propaganda TV rusească

* Ministrul Apărării din Ucraina: „Vom porni să ne eliberăm teritoriile ocupate. Toate! Inclusiv Crimeea”

* Medvedev recidivează: „Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe hartă?”. Tocmai spusese că nu va avea odihnă până nu va extermina poporul vecin

* Un ofițer rus a scris că Ucraina nu mai există ca stat. Acum nu mai există el ca om. A fost lichidat, la 23 de ani

* Kasparov dă alarma: Navalnîi a dispărut din închisoarea KGB unde era ținut de Putin! „E posibil să fi fost dus într-un lagăr chiar mai îngrozitor”

2 COMENTARII

  1. Rusia trebuie declarat stat terorist si se termina povestea. Nu poti fi prieten cu un stat care este condus de mafioti si care distrug lumea in jurul lor. Izolarea trebuie sa fie maxima, foamea sa fie la ei, nu la ceilalti. ONU ar trebui sa trimita trupe militare sub steagul sau dar prostul ala care se partzaie in scaun de mare sef nu ia nicio masura pentru combaterea foametei. Dupa ce a fost la Putler nicio masura nu a luat. A ajuns un derbedeu scelerat sa puna in genuchi lumea civilizata. Iar mamaligarii astia de europeni tremura.

  2. Speranta rusilor este o foamete. In acelasi timp Rusia blocheaza exporturile de cereale din Ucraina. DAAAAAR….ei nu au nicio vina pentru foametea care va veni. Noroc ca mai au speranta.
    Iar noi, restul lumii, trebuie sa acceptam minciunile rusilor si bataia lor de joc. PANA CAND?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here