Nepoata directorui SRI din regimul Iliescu, salariu de 11.000 de euro pe lună la stat. Ioana Timofte a făcut o facultate particulară și a fost pusă șefă la ISCIR București

6
7672
Ioana Timofte, nepoata fostului șef al SRI și absolventă a academiilor SRI și MApN, e plantată la o companie de stat unde câștigă 11.000 de euro pe lună

Ioana Timofte, nepoata lui Radu Timofte (director al SRI în perioada 2001-2006, numit de Ion Iliescu), a fost pusă directoare la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA (fostul ISCIR, rebotezat CNCIR), cu salariu lunar de 54.000 de lei (aproape 11.000 de euro), relatează Reporter IS. Tânăra speranță a făcut o facultate privată din Iași, după care a urmat cursuri pe la Academiile SRI și MapN. Astfel pregătită profesional, a fost catapultată direct la vârful statului, șefă la cazane, cu leafă de 4 ori mai mare decât cea a președintelui României.

Nepoata fostului director iliescian al SRI s-a perindat, începând cu 2009, în diverse funcții pe la Ministerul Apărării, Ministerul Economiei și Comerțului, Ministerul Energiei și, din 2015, s-a „sudat” pe mănoasa funcție de director comercial la CNCIR, unde are salariu de 4 ori mai mare decât cel al președintelui Klaus Iohannis.

Ioana Timofte a absolvit universitatea privată „Petre Andrei” din Iași. Reporter IS îi descrie pe scurt ascensiunea: „Salariul său este aprobat tot politic de către reprezentantul AGA: 54.000 de lei net/lună. Aceasta a făcut facultate la privat, apoi a dat faliment scurt cu o afacere la Iași, după care a intrat în grațiile liderilor politici de la București. Ioana Timofte are trei mașini, și-a luat o Tesla S de 90.000 de euro, deține două apartamente totalizând 300 metri pătrați în București, mai multe case, terenuri și bijuterii de 80.000 de euro“.

Însă povestea de viață a directoarei de la CNCIR pare a fi mult mai tumultoasă. În 2010, senatorul Valer Marian (PSD), la acel moment vicepreședinte în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României, o remarca pe tânăra Timofte în hotelul unde erau cazați parlamentarii, unde aceasta folosea apartamentul deputatului Tudor Ciuhodaru, din Iași. Lui Valer Marian i s-a părut dubios că domnișoara folosea aceeași mașină de lux înmatriculată la Direcția Generală de Informații a Armatei (DGIA) și la care avea două rânduri de plăcuțe de înmatriculare, cu numere diferite!

Radu Timofte a fost senator PSD timp de 11 ani (1990-2001), după care Ion Iliescu l-a numit director al Serviciului Român de Informații (SRI), funcție pe care a ocupat-i până în 2006.

Memoriul din 2010 al senatorului Valer Marian: nepoata fostului director SRI era cazată la hotelul parlamentarilor, în camera deputatului ieșean Ciuhodaru, și umbla cu o limuzină înmatriculată la serviciul de informații al Armatei, la care folosea două numere de înmatriculare diferite

Senatorul Marian Valer a făcut un memoriu către Comisia parlamentară de supraveghere a activității SRI, cerând să se verifice dacă Ioana Timofte este angajata vreunui serviciu secret și în ce scop stă în hotelul unde locuiesc parlamentarii.

Documentul a fost publicat de jurnalistul Ovidiu Eduard Ohanesian (unul dintre cei trei răpiți în Irak, în 2005) pe site-ul său, ohanesian.wordpress.com: „(…)După prezentarea în plenul Senatului în data de 13 aprilie a.c. a declaraţiei politice intitulate «Răpirea din Irak – certitudini şi întrebări după cinci ani», am sesizat prezenţa în camera 603 de la etajul 6, intrarea B2, a hotelului Radisson (fost hotel Bucureşti), în care sunt cazat la camera 503, sub camera sus menţionată lateral stânga, a unei femei blonde, relativ tinere, despre care am aflat că se numeşte Ioana Timofte şi este nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte.

Am mai aflat despre această persoană că este director adjunct al Colegiului Naţional de Apărare, aflat sub egida Ministerului Apărării Naţionale, şi că este cursant al Colegiului Naţional de Informaţii, aflat sub egida Serviciului Român de Informaţii.

Menţionez că la scările B1 şi B2 ale hotelului Radisson sunt cazaţi numai parlamentari, senatori şi deputaţi, şi că această persoană locuieşte de atunci şi până în prezent în camera repartizată deputatului independent de Iaşi, Tudor Ciuhodaru, care o foloseşte sporadic, respectiv o zi sau două pe săptămână.

Persoana respectivă foloseşte un autoturism marca Mercedes, model CLS 320, de culoare neagră, cu numărul de înmatriculare B.96.ZOS, care este parcat zilnic în faţa scării B2, în perimetrul rezervat parlamentarilor şi despre care am aflat că ar fi înmatriculat pe Direcţia Generală de Informaţii a Armatei.

Prezenţa persoanei respective în hotel şi a autoturismului susmenţionat în parcarea acestuia a fost sesizată şi de alţi parlamentari de la scările B1 şi B2, de şoferi de la Parlament, de portari şi de femeile de serviciu de la hotel. Şoferi de la Parlament mi-au spus că au înţeles că persoana respectivă ar fi medic, spunându-i “doamna doctoriţă”, că ar fi observat că autoturismul Mercedes avea în unele zile numărul de înmatriculare B.10.ZOS în loc de B.96.ZOS şi că, în cursul zilei, după ce majoritatea parlamentarilor pleacă la serviciu, a primit vizitatori de sex masculin.

Femeile de serviciu de la hotel şi unii vecini au observat că în camera 603 se află încălţăminte, lenjerie şi îmbrăcăminte pentru femei. Solicit Comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii SRI să stabilească dacă numita Ioana Timofte are calitatea de lucrător al vreunui serviciu secret şi scopul cazării sale în mijlocul parlamentarilor.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. George Simion a încercat o nouă provocare de tip rusesc la adresa Maiei Sandu. A zburat la Chișinău deși are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023. A fost trimis la București cu primul avion

* VIDEO. George Simion: „Politicienii sunt ăia care au distrus România”. Fata din Congo: „Adică tu ai distrus România, nu?”

* Un „locotenent” al lui Miron Cozma, anchetat pentru mineriada din 13-15 iunie 1990, e finanțat de Guvernul PSD-PNL, la Chicago! Anul trecut i-au fost alături ambasadorul Muraru și consulul Trifan

* Victor Rebengiuc, la 89 de ani: „Gata, s-a terminat! Nu mai am nicio speranță. Ce-am votat eu nu mai există. S-a dus, s-a împrăștiat, s-a înălțat la ceruri”

* Lista celor 10 parlamentari (din 79) care pleacă de la USR la REPER-ul lui Cioloș: 8 deputați și 2 senatori. Au „dezertat” și 5 din cei 8 europarlamentari

* Ticăloșia șoferiței bete care a omorât 4 oameni: susține că nu ea se afla la volan, deși SMURD-ul a găsit-o pe locul șoferului!

* Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Țări mici, dar curajoase: Lituania rupe legătura terestră a Rusiei cu enclava Kaliningrad, Moldova interzice propaganda TV rusească

* Ministrul Apărării din Ucraina: „Vom porni să ne eliberăm teritoriile ocupate. Toate! Inclusiv Crimeea”

* Medvedev recidivează: „Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe hartă?”. Tocmai spusese că nu va avea odihnă până nu va extermina poporul vecin

* Un ofițer rus a scris că Ucraina nu mai există ca stat. Acum nu mai există el ca om. A fost lichidat, la 23 de ani

* Kasparov dă alarma: Navalnîi a dispărut din închisoarea KGB unde era ținut de Putin! „E posibil să fi fost dus într-un lagăr chiar mai îngrozitor”

 

6 COMENTARII

  1. O flegma pe care Statul o arunca pe obrazul oamenilor care muncesc si sunt promovati pe merit. Este sfidator ce se intampla. Asta este fauna creata de criminalul bolsevic Ion Iliescu care in 1990 si-a pastrat toti tovarasii alaturi si au dus mai departe neo-comunismul. O sinecura cum sunt sute de mii la Stat. Normal ca iti ranjeste dintr-un Mercedes cumparat din salariul baban. Va dati seama cate firme si cetateni platesc TVA ca sa cotizeze in buzunarul asteia? D-asta nu avem nimic, Statul doar colecteaza si isi hraneste javrele, nu da nimic la schimb.

  2. Romania este o tara anormala. Un copil se ineaca intr-o hazna plina cu cacat, pentru ca scoala nu are bani sa ofere toaleta in interior, cu wc din portelan. La polul opus o turna de prosti care nu au realizat nimic in viata lor de unii singuri, dar iau nemeritat foloase. Asta este una, aia a lui Vela si multi, multi alti impostori pe care Cioli de la Pesedea ii obladuieste sub pulpana partidului. Mai era una pe la Apele Romane care se califica la locul de munca dupa ce fusese scoasa din meseria de picolita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.