Victor Rebengiuc, la 89 de ani: „Gata, s-a terminat! Nu mai am nicio speranță. Ce-am votat eu nu mai există. S-a dus, s-a împrăștiat, s-a înălțat la ceruri”

1
3993
Victor Rebengiuc

Admirabilul actor Victor Rebengiuc (89 de ani) a declarat vineri seara, la Digi 24, că nu mai are nicio speranță de la actuala clasă politică. „Mi-am pierdut speranța! Gata, s-a terminat! Nu mai am nicio speranță. Nu mai am! Ce-am votat eu nu mai există. S-a dus!”, a spus marele actor.

În dialogul cu Claudiu Pândaru, Victor Rebengiuc și-a arătat dezamăgirea profundă față de marile trădări din politica românească a ultimilor ani, care au readus PSD la guvernare, au trimis USR în opoziție, iar de curând acest partid s-a mai și spart în două. Respectatul artist spune că renunță la orice speranță în plan politic.

Claudiu Pândaru (jurnalist Digi 24): De la sulul de hârtie igienică, în momentul în care ați simțit că nu se mai poate, că trebuie să ieșiți în fața românilor, și până astăzi, spuneați că din păcate v-ați pierdut speranța.

Victor Rebengiuc: Da, mi-am pierdut speranța! Gata, s-a terminat! Nu mai am nicio speranță. Nu mai am! I-am votat. Prima oară când am votat… am avut ce vota. Adică, am votat în deplină cunoștință de cauză.

Claudiu Pândaru: N-ați mai votat împotriva cuiva.

Victor Rebengiuc: Da! Am zis: „Domn’e, ăștia sunt oamenii în care cred și care cu siguranță ne vor duce acolo unde trebuie”. Eeeee, nu mai e! Ce-am votat eu nu mai există. S-a dus! S-a împrăștiat, s-a ascuns, a plecat, s-a înălțat la ceruri… Nu știu ce s-a întâmplat. Nu mă mai interesează. De-asta nu mă mai uit la știri, nu mai știu, nu mai citesc nimic… Habar n-am care-s problemele. (…)

Claudiu Pândaru: Chiar dacă dumneavoastră nu mai găsiți acum motiv de a avea speranță, de a vă mai implica, asta nu înseamnă că generațiile care încearcă să construiască totuși România trebuie să și-o piardă.

Victor Rebengiuc: Nu, eu aștept de la ei! Trebuie să vină să facă ceva. Să nu se ia după ăștia, să nu intre în hopul ăla al lor, ci dimpotrivă, să caute, să impună ceea ce trebuie să impună în țara asta. Dar libertatea omului… nu aia cu injecția, cu vaccinul, că „io nu fac vaccin, că io sunt liber!”, „vreau să fiu liber”… Nu asta-i libertatea omului de a alege. Ci libertatea de a trăi într-o țară democratică, să se facă într-adevăr democrație în această țară, să fie un mare interes în lupta împotriva corupției, pentru că există o corupție endemică aici. E greu de luptat împotriva ei, dar trebuie luptat. Copiii ăștia care sunt tineri și care au forță, care învață în țări străine ce-i aia democrație, să vină s-o aplice aici. Să se lupte cu gangsterii ăștia care sunt la putere acum. Șmecheri care dau câteva sute de lei – „Hai, lasă, că…” -, în loc să facă investiții în economie, să crească uzine, locuri de muncă… Ne dă pomană, așa… „Ia câteva sute de lei, că ai leafă mică!”.

Claudiu Pândaru: Știți că cel mai ușor, unor guvernanți, le este – și le-a fost – să spună la televizor că „vă mărim pensiile”.

Victor Rebengiuc: Da! Da, și Ceaușescu spunea: „Vom construi o societate care o să fie mare, pe cele mai înalte culmi de bunăstare…”. România s-a schimbat, dar nu datorită politicii. S-a schimbat din inițiative private. Au apărut făbricuțe, industrii… există activitate economică. Sunt oameni care muncesc, care se luptă cu legile care sunt, legi care-i oprimează, care nu le dă voie să se dezvolte… Îi îngroapă cu controale, cu impozite peste impozite… Da, România s-a schimbat. Ceaușescu, dacă ar învia acum și ar vedea cum arată România, ar face apoplexie pe loc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. George Simion a încercat o nouă provocare de tip rusesc la adresa Maiei Sandu. A zburat la Chișinău deși are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023. A fost trimis la București cu primul avion

* Un „locotenent” al lui Miron Cozma, anchetat pentru mineriada din 13-15 iunie 1990, e finanțat de Guvernul PSD-PNL, la Chicago! Anul trecut i-au fost alături ambasadorul Muraru și consulul Trifan

* Lista celor 10 parlamentari (din 79) care pleacă de la USR la REPER-ul lui Cioloș: 8 deputați și 2 senatori. Au „dezertat” și 5 din cei 8 europarlamentari

* Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Ministrul Apărării din Ucraina: „Vom porni să ne eliberăm teritoriile ocupate. Toate! Inclusiv Crimeea”

* Medvedev recidivează: „Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe hartă?”. Tocmai spusese că nu va avea odihnă până nu va extermina poporul vecin

* Un ofițer rus a scris că Ucraina nu mai există ca stat. Acum nu mai există el ca om. A fost lichidat, la 23 de ani

* Kasparov dă alarma: Navalnîi a dispărut din închisoarea KGB unde era ținut de Putin! „E posibil să fi fost dus într-un lagăr chiar mai îngrozitor”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here