luni, martie 4, 2024
AcasăNewsVIDEO. George Simion a încercat o nouă provocare de tip rusesc la...

VIDEO. George Simion a încercat o nouă provocare de tip rusesc la adresa Maiei Sandu. A zburat la Chișinău deși are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023. A fost trimis la București cu primul avion

-

Președintele AUR, deputatul George Simion, a încercat o nouă diversiune pe rețetă rusească, la Chișinău, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a o pune în dificultate pe Maia Sandu și a crea un incident în care să fie atrasă Republica Moldova. Reacția promptă și profesionistă a Poliției de Frontieră de pe aeroportul din Chișinău l-a trimis în ridicol pe politicianul extremist, care a fost expediat la București cu primul avion, în zorii zilei de sâmbătă.

Deși știa că are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023, George Simion a forțat din nou frontiera acestei țări, de astă-dată pe calea aerului. El a profitat de faptul că se număra pe lista celor 100 de parlamentari români invitați să participe la şedinţa comună a Parlamentelor român şi moldovean, desfăşurată sâmbătă la Chişinău.

Doar că autorii invitației nu aveau obligația să verifice interdicțiile de intrare în țară, aceasta era problema individuală a fiecărui membru al delegației: ca să intre în Republica Moldova, orice cetățean român – fie el și parlamentar – trebuie să nu aibă interdicții în acest sens. Or, George Simion are interdicție din 2018 până la 1 octombrie 2023, iar Justiția de la Chișinău a dat o decizie definitivă în acest sens.

Interdicția i-a fost aplicată tocmai ca urmare a diversiunilor destabilizatoare pe care George Simion le-a încercat pe relația cu Republica Moldova, în folosul Federației Ruse și pentru a deteriora relațile Chișinăului cu România și cu Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Diversiunea, pas cu pas

Noua provocare a lui George Simion a fost premeditată încă de joi, 16 iunie, când a lansat o serie de postări, pe Facebook, încercând să creeze un incident de proporții.

Joi, ora 13.36: „Fac parte din delegația Parlamentului României pentru ședința comună cu Parlamentul R. Moldova. Voi fi lăsat să intru la Chișinău?”.

Vineri, ora 13.09: „Diseară plec cu alți 100 de parlamentari și alți consilieri la Chișinău. Operațiunea Diurna”.

- Advertisement -

Este atașat un clip video de un populism grețos, în care înfierează diurnele parlamentarilor (după ce el însuși a ridicat diurna de la casierie, deși știa că nu poate participa la ședința de la Chișinău).

Vineri, după ora 23.00: „La Chișinău, la frații de peste Prut, în aeroport”. Un nou video provocator.

Vineri, aproape de miezul nopții: „Toți parlamentarii au fost lăsați să treacă, doar eu încă NU”.

Sâmbătă, în jurul orei 0.30: „Separatiștii mă trimit înapoi la București cu primul avion! Există doar un singur popor, ROMÂNESC. Moldovenismul e o invenție rusească”.

Partea a doua a mesajului e o diversiune ieftină, folosită după manual de agenții de influență ai Moscovei: ca să nu se vadă că sunt oamenii rușilor, se fac că atacă Rusia. Ieftin. Atenție, însă, la termenul introdus de liderul extremist: „separatiștii” de la Chișinău. Așadar, separatiști nu sunt rusofonii din Transnistria, ci conducătorii legitimi ai Republicii Moldova, în frunte cu președinta Maia Sandu! Nicio diferență între putiniștii de la Kremlin și „săgeata rusească” George Simion.

VIDEO: Diversiunea lui George Simion a primit răspunsul cuvenit pe aeroportul din Chișinău

Sâmbătă, în jurul orei 4.00: „E 4 dimineaţa şi sunt încă în aeroportul din Chișinău, aşteptând să fiu exilat cu primul avion spre Bucureşti: 5.25 la Chișinău. Urmaşii lui Stalin care conduc republica mică de la Chişinău să nu fie prea bucuroşi: Prutul nu va fi mult o graniţă a neamului românesc. Naţiunea moldovenească NU există!”.

Aceeași retorică patriotardă de doi bani, țesută de serviciile rusești. Aceleași atacuri la adresa conducerii pro-europene a Republicii Moldova. Și o tâmpenie colosală: Maia Sandu și guvernarea sa sunt numiți „urmașii lui Stalin”!

George Simion a mai avut probleme cu accesul pe teritoriul Republicii Moldova şi anul trecut, când a fost blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023. Evident că știa și el de interdicție, dar a încercat o provocare care s-o pună în dificultate pe Maia Sandu, înaintea alegerilor care aveau să instaleze o guvernare pro-europeană la Chișinău.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul Apărării din Ucraina: „Vom porni să ne eliberăm teritoriile ocupate. Toate! Inclusiv Crimeea”

* Medvedev recidivează: „Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe hartă?”. Tocmai spusese că nu va avea odihnă până nu va extermina poporul vecin

* Un ofițer rus a scris că Ucraina nu mai există ca stat. Acum nu mai există el ca om. A fost lichidat, la 23 de ani

* „Știi ce am mâncat azi? Un câine!” / „Oh, mi se face rău!”

* Kasparov dă alarma: Navalnîi a dispărut din închisoarea KGB unde era ținut de Putin! „E posibil să fi fost dus într-un lagăr chiar mai îngrozitor”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Un „locotenent” al lui Miron Cozma, anchetat pentru mineriada din 13-15 iunie 1990, e finanțat de Guvernul PSD-PNL, la Chicago! Anul trecut i-au fost alături ambasadorul Muraru și consulul Trifan

* Echipa lui Iohannis a contribuit direct la odiosul proiect de reînviere a Securității! SIE: „Variantele de lucru ale legilor securității sunt rezultatul consultărilor cu Administrația Prezidențială și SGG“

* Lista celor 10 parlamentari (din 79) care pleacă de la USR la REPER-ul lui Cioloș: 8 deputați și 2 senatori. Au „dezertat” și 5 din cei 8 europarlamentari

* Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* Un Munte Negru pentru fotbalul românesc: 0-5 cu echipa unei țări cu o populație cât un sfert din București! 1-6 în 10 zile – atât poate o federație-de-șobolani

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Nuștiu cine a alcăyuit lista delegației și cine l-a aprobat, dar se știa că mitocarul are interdicție în Mokdova, nutrebuia pus pe listă, așa nu numai el s-a făcut de rușine ci și parlamentu româniei !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -