VIDEO. Klaus Iohannis: “Nu s-a vrut să se dezvolte infrastructura. Acum se vrea! Am venit pentru a da un semnal că trebuie să lucrăm mai repede”

0
1530

Președintele Klaus Iohannis a mers, vineri, la deschiderea unui tronson din Autostrada Transilvania, pentru a transmite un mesaj public, atât autorităților cât și constructorilor, că e momentul ca România să apese accelerația investițiilor în infrastructură.

Discursul lui Iohannis a fost în stilul caracteristic al președintelui – direct, destul de concis: trebuie grăbite lucrările de infrastructură pentru a recupera decalajul care ne desparte de Europa, pe de o parte, și pentru a stimula relansarea economică a României, pe de alta.

Evenimentul a avut loc la inaugurarea tronsonului Iernut – Chețani, în lungime de 18 kilometri, iar la ceremonie a participat și premierul Ludovic Orban.

Iohannis: “N-am venit pentru festivisme. Fondurile europene sunt pregătite, avem ambiția să facem Autostrada Transilvaniei, Autostrada Moldovei”

Mesajul președintelui Iohannis: Este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă. Nu vreau să detaliez de ce a rămas în urmă.

Sunt oameni care ştiu că nu prea s-a vrut să se dezvolte infrastructura. Paradigma s-a schimbat, acum se vrea!

Nu am venit aici pentru festivisme şi nu am venit pentru a încheia ceva. Am venit pentru a da un semnal că trebuie să lucrăm mai repede, trebuie să ne ţinem de termene şi să avansăm mult mai repede cu lucrările de infrastructură.

Acest eveniment este un punct intermediar, fiindcă mai avem foarte, foarte mult de lucru în România. Ne dăm seama de importanţa acestor lucrări şi că trebuie să schimbăm ritmul, să meargă totul mult mai reprede.

Avem nevoie de infrastructură. Fondurile europene sunt pregătite, lucrările trebuie să fie pregătite. Aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ.

Dezvoltarea infrastructurii în România nu e o dorinţă politică de campanie, e o nevoie de bază.

Avem ambiţia să facem Autostrada Transilvaniei, Autostrada Moldovei şi multe lucrări pe care le-am planificat şi pe care le vom face într-un timp surprinzător de scurt!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here