miercuri, mai 22, 2024
AcasăNewsVIDEO. Pensiile ar putea fi crescute și cu 27%, conform PNRR-ului stabilit...

VIDEO. Pensiile ar putea fi crescute și cu 27%, conform PNRR-ului stabilit cu Comisia Europeană, dar PSD le mărește doar cu 10%!

-

Pensiile din România ar putea fi crescute chiar de mâine 27%, conform acordului pentru PNRR negociat anul trecut de coaliția PNL-USR cu Comisia Europeană. Cu toate acestea, PSD anunță acum că mărirea pensiilor va fi de doar 10% și numai de la 1 ianuarie. Acest lucru e prezentat de ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, drept un mare succes. La televiziunile plătite din greu cu zeci de milioane de euro din bani publici, țap ispășitor e scos tot USR, la pachet cu fostul premier liberal Florin Cîțu. Mai mult decât atât, Budăi a spus că pensiile nu pot crește mai mult din cauza oamenilor de afaceri pe care-i ajută Guvernul!

Acordul încheiat cu Comisia Europeană lasă loc la o creștere substanțială a pensiilor, de 25-27%, arată date publicate atât de fostul premier Florin Cîțu, cât și de fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. PSD a decis însă să majoreze pensiile cu doar 10%, adică mult sub rata anuală a inflației (peste 15%) – ceea ce înseamnă că, de fapt, puterea de cumpărare a pensionarilor va scădea.

Anunțul a fost făcut de Marius Budăi, titularul pus de PSD la Ministerul Muncii. Explicațiile lui Budăi, date la postul de casă Antena 3, sunt de-a dreptul halucinante. Lăsând la o parte faptul că se poate constata cum un ministru nu e în stare să spună două propoziții întregi care să aibă și sens, el le transmite pensionarilor (publicul majoritar al Antenei 3) că nu le poate da mai mult de 10% din cauza oamenilor de afaceri, pe care Guvernul trebuie să-i sprijine!

Iată afirmațiile delirante ale lui Marius Budăi: „Noi, PSD, când ne-am făcut calculele şi am făcut acele propuneri pe masa coaliţiei, am luat în calcul cifre oficiale care sunt pe diferite siteuri de specialitate – mă refer la Comisia Naţională de Prognoză, INS, Ministerul Finanţelor –, execuţia bugetară şi am ajuns la concluzia că pensiile ar trebui să crească de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%. În coaliţie şi în gândirea noastră poate ar trebui mai mult, dar trebuie să avem un echilibru în a sprijini şi mediul de afaceri şi să facem un echilibru între măsurile care vin în sprijinul mediului de afaceri, măsurile economice şi între tot ceea ce înseamnă pachetele sociale, pentru că la un moment nu vrem să transformăm mai binele în duşmanul binelui. Și s-a demonstrat până acum că ceea ce am decis în coaliţie încă din noiembrie anul trecut, şi anume să echilibrăm între măsurile sociale şi cele economice, au şi dat rezultate”.

- Advertisement -

Dincolo de acest delir mincinos – Guvernul n-a sprijinit în niciun fel „mediul de afaceri”, ba dimpotrivă, inventează tot felul de noi piedici pentru a-l încurca – promovat nestingherit de televiziunile de știri rămân datele ascunse de ochii publicului.

Florin Cîțu: „Există spațiu pentru a crește pensiile sustenabil cu 25% în 2023. Tot anul, PSD a urlat că vrea să renegocieze PNRR pentru că nu poate să crească pensiile. Astăzi, PSD spune că vrea să crească pensiile DOAR cu 10%

Marginalizat acum în PNL-ul pe care l-a condus anul trecut, fostul premier Florin Cîțu prezintă pe contul său de Facebook, de ceva vreme, date concrete care arată că, de fapt, acordul cu Comisia Europeană permite României să mărească pensiile cu 25%! Totuși, PSD și televiziunile oligarhilor mint publicul și spun că din cauza acordului semnat cu Comisia Europeană pentru PNRR nu pot mări pensiile cu mai mult de 10%!

- Advertisement -

Iată ce scrie Cîțu:

„În PNRR există spațiu pentru a crește pensiile sustenabil cu 25% în 2023.

Tot anul, PSD a urlat că vrea să renegocieze PNRR pentru că nu poate să crească pensiile. Astăzi, PSD spune că vrea să crească pensiile DOAR cu 10%.

10% < 25%!

Concluzia: PNRR a fost negociat bine, în interesul românilor, iar PSD îi MINTE pe români cum respiră”.

Sâmbătă, același Florin Cîțu scria:

„Când minte PSD? PSD ne anunță că avem creștere economică mai mare, venituri bugetare mai mari, iar inflația nu este o problemă și va scădea.

Atunci de ce PSD:

– nu crește pensiile cu 25%, cât are loc în PNRR? PNL a crescut pensiile cu cea mai mare valoare în 2020.

– nu crește salariile în sectorul bugetar cu cel putin 16% – rata inflației?

– nu scade taxele pentru a crește salariile în sectorul privat (PSD a crescut taxele în 2022 și 2023, adică a tăiat salariile în sectorul privat)?

– crește deficitul bugetar? Deficitul bugetar este mai mare in 2022 și după cum CONFIRMĂ BNR va duce la creșterea inflației.

– împrumută cea mai mare sumă din istorie, peste 150 de milarde lei, la dobânzi astronomice?

– a crescut cheltuielile cu dobânzile încât au ajuns mai mari ca bugetul Ministerului Transporturilor?”.

Cristian Ghinea: „PSD poate crește și mâine pensiile cu 27%. Punctul de pensie ar trebui să fie de 2.027 de lei, conform acordului pentru PNRR”

Aproximativ aceleași lucruri le-a scris și Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Fondurilor Europene în Guvernul PNL-USR, de anul trecut. Acesta a comentat sarcastic pe contul său de Facebook: „Au intrat din nou banii de la PSD la România TV, s-a mai băgat niște Budăi care se plânge că nu-l lasă PNRR să mărească pensia. Share-uim mesajul ăsta până ajunge la toți pensionarii, inclusiv cei care se uită la România TV: Budăi, mărește pensiile! Hai, că poți, 2.027 de lei punctul de pensie de mâine!”.

Într-un videoclip postat pe YouTube, Ghinea afirmă: „PSD poate mări chiar și de mâine pensiile cu 27% față de valoarea actuală fără să fie vreo problemă cu procentul din PIB negociat în PNRR. Pensiile contributive sunt în acest moment 7,4% din PIB. Pensiile speciale reprezintă 0,9% din PIB. Așadar, cheltuim cu pensiile, în total, 8,3% din PIB. În acest moment, punctul de pensie este 1.586 de lei. (…) La 9,4% din pensie, punctul de pensie ar trebui să fie 2.027 de lei. PSD poate crește pensiile de mâine cu 27% față de valoarea actuală. Ulterior, pensiile cresc automat odată cu economia. Asta cere PNRR (…)”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

* Rușii rămân fără rachete de înaltă precizie. „Din totalul pe care l-au avut pe 24 februarie, mai sunt 25-28%”

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

* Pierdere uriașă: celebra soprană Mariana Nicolesco, „Primadonna Assoluta”, a decedat într-un spital din București

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -