vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMainVIDEO. Iohannis, dezlănțuit: "Jó napot kívánok, PSD!" / "PSD, marele PSD, se...

VIDEO. Iohannis, dezlănțuit: „Jó napot kívánok, PSD!” / „PSD, marele PSD, se luptă să dea Ardealul ungurilor” / „Jó napot, Ciolacu!” / „Ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán?” / „Până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!”

-

Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit miercuri cu o declarație de presă foarte dură la adresa PSD, după ce Camera Deputaților (condusă de liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu) a adoptat tacit Legea privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc.

Într-o declarație scurtă, de numai două minute și 10 secunde, Klaus Iohannis a adoptat un ton direct, necruțător: „În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

Pentru a face mesajul și mai clar, Klaus Iohannis s-a adresat de două ori în ungurește:

 

- Advertisement -
  • „Bună ziua, dragi români! Jó napot kívánok, PSD!”
  • „Jó napot, Ciolacu!” („Bună ziua, Ciolacu!”).

VIDEO: Declarația de presă a lui Klaus Iohannis

 

Declarația de presă a lui Klaus Iohannis

„Bună ziua, dragi români!

Jó napot kívánok, PSD!

- Advertisement -

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică PSD-istă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică PSD-istă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Trebuia să ieșiți cu un asemenea discurs ??? .. acum când am văzut opinia dvs. referitoarea la școlile din Franța, mă cam îndoiesc că dl Orban al Ungariei îl cunoaște pe ciolacu???… asta in primul rând,în al doilea rând Dle Președinte nu se cadea că prin funcția de șef al statului să faceți asemenea acuzații…!!!..păi ce credeați că Orban i-a Ardealul cu roaba ??..nu uitați că maghiarii din țară sunt cetățeni români! ..ca și românii, sașii, țiganii,lipovenii, cehii, sârbii, țurcii, tătarii….sunt vreo 27 de etnii in țara noastră…dacă știați…nu știu de unde atâtea derapaje în ultimă vreme la adresa altor țări??.. să fie izolarea de vină??…sau alte cauze… cum vreți să fim uniți cu toți în țara noastră când dvs veniți cu astfel de mesaje??… stați liniștit că nu ne ia Ardealul nimeni…

      • Nu ,este un troll-robot social platit de kgbistii lui putin ce platesc toate partidele ce sustin separatismul statal,din toata Europa!Ce ma mira,este indiferenta redactiei fata de acesti postaci,care nu numai acum isi dau arama pe fata,dar la tot ce face presedintele si guvernul Orban pentru oameni,posteaza cu ura ce da de gandit pana si unui pesedist moderat!

  2. La noi se poate orice. Dacă nu reacţiona preşedintele, Legea autonomiei Ţinutului Secuiesc poate că trecea şi de Senat. Unii senatori ar fi zis c-au greşit iar, alţii că n-au fost atenţi, alţii că aşa le-a dictat conştiinţa, iar influencerii i-ar fi declarat pe opozanţi drept fie naţionalişti, fie proşti, că doar nu s-ar schimba nimica, dimpotrivă, s-ar înbunătăţi simţitor relaţiile cu Ungaria lui Viktor Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -