PSD-iștii au adoptat tacit autonomia Ținutului Secuiesc și tot ei dau din gură! Dăncilă despre „scăparea” lui Ciolacu: „inconștiență”

5
7015
Marcel Ciolacu - Viorica Dăncilă

O mare porcărie a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, joi, 23 aprilie: Legea privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Întregul proces decizional a fost gestionat de Biroul Permanent, condus de președintele Camerei, Marcel Ciolacu.

Sinistra lege va fi respinsă, cu siguranță, de Senat (care e cameră decizională), dar enormitatea adoptării de către Camera Deputaților rămâne.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților e dominat de PSD și aliații săi, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al partidului.

Asta nu oprește o altă PSD-istă să încerce să adune capital electoral din acest subiect! Viorica Vasilica Dăncilă, ex-premier și fostă șefă a PSD până acum 5 luni, critică adoptarea legii, dar nu spune că partidul său e vinovat pentru asta.

După miezul nopții de marți spre miercuri, Viorica Vasilica Dăncilă a postat pe Facebook o critică aspră la adresa adoptării tacite a Legii privind autonomia Ținutului Secuiesc, de parcă Marcel Ciolacu ar conduce PNL sau USR, nu PSD!

Ciolacu, la rândul său, se face că nu știe cum a fost adoptată legea, deși toate inițiativele legislative trec pe la el, ca președinte al Camerei Deputaților și al Biroului Permanent.

Viorica Dăncilă:

„Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere. Este un afront la adresa suveranității statului român.

Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea chiar și tacită a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci și inconștiență politică.

Senatul e acum dator să repare această oribilă greșeală”.

Marcel Ciolacu:

„Nu am cunoștință despre acest proiect, nu a ajuns la mine, pe ordinea de zi. Sunt foarte puține proiecte care trec prin adoptare tacită prin Camera Deputaților, dar se mai întâmplă. Probabil că a stat prea mult timp la comisii și dacă nu s-a cerut prelungirea termenului pentru adoptarea raportului, a trecut. Acest lucru nu înseamnă că va fi adoptat. De la Camera Deputaților merge la Senat, unde vor avea loc dezbateri, iar acolo va fi respins cu siguranță. O astfel de lege, care contravine Constituției, nu va fi adoptată niciodată”.x

Autonomia Ținutului Secuiesc se introduce prin lege, dar poate fi retrasă doar prin referendum în Ținutul Secuiesc!

Legea inițiată de UDMR și adoptată tacită de Camera Deputaților joia trecută are prevederi absolut scandaloase.

Astfel, Regiunea autonomă Ţinutul Secuiesc „se constituie conform prezentei legi” (articolul 12), adică se înființează printr-o simplă lege, dar nu poate fi desființată prin lege, ci prin referendum! Și nu prin referendum în România, ci prin referendum în Ținutul Secuiesc! Exact după „modelul Crimeea”, care a fost posibil însă prin forța militară a Rusiei.

Articolul 13: „Statutul de regiune autonomă al Ţinutului Secuiesc se poate desfiinţa numai prin referendum organizat în Ţinutul Secuiesc”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Eu am Pergament Masonic MAPN în favoarea formării în Lege Specială în Parlamentul Europei și în Parlamentul României a Ținutului Secuiesc din cele 3 județe Mureș Harghita și Covasna, cu autonomie de tip Kosovo. Se poate sau nu se poate. La Alba Iulia 1600 domnitorul Mihai Viteazul a oferit Secuimii dreptul de a face parte din Armata Principatelor dar mai ales autonomie pe taxe, secuii fiind agricultori și meșteșugari se puteau întreține fără fonduri în bani de la Alba Iulia. Același sistem îl cerem și astăzi.

 2. Grija lui Ciolacu este doar sa puna betze in rotile adversarilor politici, sa arunce in spatele guvernului tot felul de alte griji, desi au lasat tara vraiste si cu visteria goala. Isi imagineaza ca poate da vina tot pe guvern, Iohannis, PNL?

  In calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, nu are grija sa ceara de la aparatul tehnic situatia proiectelor ce ar trebui sa le dezbata?
  Nu le are in atentie in special pe cele care au termenul de expirare apropiat?

  Nu cred ca a fost doar o eroare sau neglijenta, mereu au facut tot felul de targuri cu UDMR.

 3. Nu mai bine federalizăm țara???… facem landuri că în Germania,cu guverne locale….!!!.. sistemul actual e învechit ,perimat ,comunist… până și Franța a trecut la reducerea districtele !!!… foarte bine că s-a întâmplat asta,poate le vine mintea la cap românilor ..cum ar fi să avem ținutul Dobrogea??…de fapt așa sa și numit …sau Moldova, Bucovina, Banat, Ardeal, Biharia, Romanați, Oltenia,….poate scăpăm de politicienii astia proști. ..de ce vă e frică ba trogliditilor?? .cu ce vă ajută Bucureștiul???… vă ia doar banii și vouă vă dă plua!!!… viitorul ăsta e , că vreți sau nu lumea se mișcă… vouă vă place cum arată țara asta acum ?? ..ce în Germania, Austria, Italia. .au fugit unii cu pământul ,??.. români treziți vă?? .. aveți i șansă să vă faceți singuri viitorul fara ajutorul centralismului democrat de la București…

 4. ALO,STIMATA REDACTIE, VERIFICA CINEVA POSTARILE DE LA ARTICOLUL ACESTA?SPER CA DA, FACEBOOK ,YOUTUBE SUNT SANCTIONATE PENTRU POSTARI CUM SUNT CELE 2 DE MAI JOS SI ACUM SUNT FORTATE SA BLOCHEZE CONTURILE CELOR CE INCITA LA SEPARATISM STATAL,NU STIATI? LA NOI,AICI IN ROMANIA,PE CINE REPREZENTATI,DVS,PE SEPARATISTI SAU APARATI UNITATEA STATALA?

 5. Nu doar PSD a făcut concesii. Pe forumuri, se face mişto de patriotism, după ce istoricii demitizatori au… demonstrat că n-avem Trecut, ci doar derapaje şi înapoiere, în timp ce în parlament nu se discută eşecul propagandei româneşti: Muzeul Naţional de Istorie e ţinut în reparaţii din 2002, Biblioteca Digitală a Bucureştilor, chiar în anul Centenarului a dispărut de pe net, într-o ţară de IT-işti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here