VIDEO. Întrebat după negocierile cu Ciolacu dacă PSD mai e „dușmanul poporului“, Cîțu a dat vina pe USR și a fugit! Bezele către PSD: „Am găsit multe lucruri care pot să ne unească“

4
7447
Momentul în care, confruntat cu propriile-i declarații de până zilele trecute, Cîțu se întoarce pe călcâie și pleacă din fața ziariștilor

Întrebat joi seara cum le explică negocierile cu PSD românilor cărora le-a spus în ultimul an că acest partid e unul toxic și „dușman al națiunii“, președintele PNL, Florin Cîțu, s-a enervat, a dat vina pe USR și a plecat din fața jurnaliștilor! Înaintea acestui incident, liderul liberal apucase să declare că „am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească“,

Convorbirea cu PSD pare să fi fost mult mai prietenoasă, pentru Florin Cîțu, decât cea de după, cu ziariștii. În fața presei, liderul PNL a dat impresia că e foarte mulțumit. I-a lăudat pe partenerii de discuție, despre care a spus că au venit și cu idei foarte interesante, cum ar fi aceea a premierului care să se schimbe o dată la doi ani – asta, deși din actuala legislatură au mai rămas doar trei ani. Apoi a spus că sunt multe lucruri care unesc PNL de PSD.

Totul s-a schimbat când jurnaliștii i-au reamintit lui Cîțu propriile declarații din ultimul an, în care se jura constant că nu va negocia cu PSD, că acest partid e toxic, dușmanul românilor, și că el personal va lupta până la capăt cu social-democrații. Președintele PNL s-a schimbat la față, a spus că s-a ajuns aici pentru că partenerii de coaliție (adică USR) au semnat o moțiune cu AUR, apoi să sucit pe călcâie și a plecat exact când un alt jurnalist îi amintea că tocmai PSD, partenerul de acum, a băgat moțiunea de cenzură în urma căruia i-a picat Guvernul.

Memorabila scenă în care Florin Cîțu e confruntat de jurnaliști cu propriile-i declarații de până mai ieri

Jurnalist: Ați negociat astăzi împotriva românilor? Chiar dumneavoastră ați spus că cine negociază cu PSD negociază împotriva românilor.

Cîțu: Din contră, am spus…

Jurnalist: Așa ați spus!

Cîțu: Am început și am spus că astăzi ne-am uitat la obiectivele pe care le avem împreună pentru a…

Jurnalist: E o negociere?

(hărmălaie)

Jurnalistă: Dar luni întregi le-ați explicat românilor că PSD e dușmanul națiunii! Cum s-a ajuns la această transformare? Le-ați explicat românilor, foarte multă vreme, că PSD e un partid toxic, că este dușmanul națiunii, că vă veți concentra eforturile pentru a lupta cu PSD-ul. Iată că acum veniți și vorbiți de obiective comune, de binele națiunii… Ce să mai înțeleagă românii care „trebuie să știe” (aluzie la sintagma folosită de Cîțu la fiecare din postările sale pe Facebook – n. red.)?

Cîțu: Românii să înțeleagă că am ajuns în această situație pentru că foștii colegi de coaliție (USR – n. red.) au plecat de la guvernare, au semnat o moțiune cu cei de la AUR și apoi au dat jos un Guvern. După aceea nu am mai reușit să găsim o majoritate în Parlamentul României. PNL are flexibilizat mandatul și acum caută… Încearcă să găsească o majoritate. Am vorbit și cu cei de la USR, vorbim și cu cei de la PSD.

Jurnalistă: Dar PSD a depus moțiunea!

Brusc, Cîțu se întoarce și părăsește convorbirea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareș Bogdan a „sperat” degeaba: Cîțu chiar s-a întâlnit pe furiș cu Ciolacu! Liderul PNL, șocat de cererile PSD: postul de premier și jumătate din ministere. Urmează întâlnirea oficială

* La întâlnirea cu USR, Cîțu a sugerat ca el să fie premierul noii coaliții! A fost refuzat politicos, iar la ieșire a spus că nu s-a discutat numele prim-ministrului

* VIDEO. Orban spulberă alibiul pro-PSD al „taberei Cîțu”: cei 15 parlamentari liberali demisionari vor vota un guvern PNL-USR, nu unul PNL-PSD! „Este o falsă scuză a manipulatorilor din «echipa câștigătoare»”

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

4 COMENTARII

  1. Din pacate pana in 2024 sa vezi de cate astfel de aceste minunate acte de mictiune cu bolta pe romani si arogante gen „pentru ca putem” vor mai fi. Si poanta finala e ca romanul are memorie scurta si in 2024 tot pe ei ii va alege :_)

  2. Mai are cineva vrei indoiala ca asta este sluga lui iohannis? Iohannis a comandat scoaterea USR de la guvernare si citu a executat,caci Orban a spus foarte clar:NU SE PUTEA DEMITE DITAMAI MINISTRUL DE JUSTITIE FARA ACORDUL LUI IOHANNIS! Intelegerea cu peeeseeedee a fost facuta de iohannis inca inainte de alegerile parlamentare,caci cu Orban presedinte la PNL si cu USR in guvern,afacerile sale cu lemnul din padurile Sucevei, in cardasie cu FLUTUR,baronul portokaliu, ar fi amenintat cel de-al 2lea mandat al sau!!Asa,fara Stelian Ion,justitia e blocata,,beneficiind si el si gasca sa de penali penelisti,dar si gasca lui ciolaku !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here