Dragnea, disperat: Curtea de Apel i-a refuzat strămutarea procesului la Giurgiu, CEDO i-a respins plângerea

2
1431
Liviu Dragnea a tras concluzia că Oculta a capturat și CEDO

Înfrângeri pe linie în justiție, pentru Liviu Dragnea, pe parcursul zilei de joi. Curtea de Apel București i-a respins cererea de strămutare din Capitală a procesului privind vizita din 2017 la Trump. În același timp, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) i-a declarat inadmisibilă plângerea că i s-ar fi încălcat drepturile la procesul în care a fost condamnat în dosarul referendumului.

Fostul lider al PSD a încercat să aplice strategia de la liberarea condiționată și în cazul procesului în care e inculpat pentru trafic de influență în cazul vizitei din SUA, în ianuarie 2017, ia investirea lui Donald Trump ca președinte al SUA. Pentru Dragnea era vital ca procesul să fie tras într-unul din județele controlate cu mână de fier de baronii PSD. Așa a procedat în cazul liberării condiționate de astă-vară. S-a plâns că judecătorii din București sunt părtinitori și a obținut strămutarea în Giurgiu, acasă la baronul Bădălău. Acolo, departe de ochi indiscreți, totul s-a rezolvat convenabil și judecătorii l-au liberat condiționat, deși nu îndeplinea condițiile necesare și nici nu făcuse dovada că se căia pentru faptele sale.

De data asta, însă, Curtea de Apel i-a respins cererea, așa că Dragnea va trebui să suporte un proces în Capitală. „Daddy“ e inculpat de DNA pentru trafic de influență. În același dosar au mai fost trimiși de DNA în instanță Gheorghe Dimitriescu, ex-consul general al României la Bonn (cumpărare de influență), Cristi Burci (patron al trustului Adevărul), fiul său, Carlo Burci, și un alt om de afaceri, Dan Valentin Belcea.

Pe scurt, procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că unul dintre afaceriști i-a aranjat prezența la ceremonia de inaugurare a mandatului lui Trump și servicii de lobby. La schimb, Dragnea – care tocmai câștigase cu PSD alegerile – a încercat să influențeze premierul și alți miniștri PSD pentru a-l favoriza pe omul de afaceri.

Ce a înțeles Dragnea din decizia CEDO: „Ne confirmă că instituțiile din justiție sunt un instrument politic cumplit care calcă în picioare ORICE“

Tot joi, vești proaste pentru fostul lider PSD și de la Strasbourg. CEDO i-a respins, în unanimitate, reclamația că i s-ar fi încălcat drepturile procesuale la dosarul „Referendumul“, în care a fost condamnat, în 2016, la doi ani cu suspendare.

Acrit de atâtea înfrângeri tocmai pe frontul Justiției, Liviu Dragnea și-a vărsat năduful pe Facebook. Pentru el, sentința de la Strasbourg nu e un motiv de reflecție asupra propriilor fapte, ci încă o dovadă clară a conspirației mondiale: „Decizia venită astăzi de la CEDO, din păcate, îmi confirmă și ne confirmă că instituțiile din justiție sunt un instrument politic cumplit care calcă în picioare ORICE. Libertatea, demnitatea, dreptatea. Nu aveam nicio așteptare, recunosc, pentru că am renunțat de mult la naivitatea de a mai crede în instituțiile europene politizate până la ultima fibră și până la ultimul funcționar. Înțelegem cu toții astăzi că străinii nu aveau cum să întoarcă o decizie instrumentată și decisă de mult, pe alte meleaguri. Mă așteptam la așa ceva, încă de când Iulia Motoc (judecătorul român de la CEDO) s-a lăudat că – indiferent de argumentele mele! – acțiunea mea va fi respinsă, iar ea se va ocupa personal de asta“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareș Bogdan a „sperat” degeaba: Cîțu chiar s-a întâlnit pe furiș cu Ciolacu! Liderul PNL, șocat de cererile PSD: postul de premier și jumătate din ministere. Urmează întâlnirea oficială

* La întâlnirea cu USR, Cîțu a sugerat ca el să fie premierul noii coaliții! A fost refuzat politicos, iar la ieșire a spus că nu s-a discutat numele prim-ministrului

* VIDEO. Orban spulberă alibiul pro-PSD al „taberei Cîțu”: cei 15 parlamentari liberali demisionari vor vota un guvern PNL-USR, nu unul PNL-PSD! „Este o falsă scuză a manipulatorilor din «echipa câștigătoare»”

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here