sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsVIDEO. În India, ca-n România: un pod s-a prăbușit după ce fusese...

VIDEO. În India, ca-n România: un pod s-a prăbușit după ce fusese reparat de o firmă de ceasuri, care n-avea ingineri. Managerul spune că oamenii au murit „din voia divinității”

-

O tragedie produsă în India, unde 135 de oameni au murit după prăbușirea unui pod abia reparat, are cauze șocant de asemănătoare cu cele pe care le întâlnim aproape zilnic în România. Contractul pentru repararea podului din statul indian Gujarat i-a fost încredințat „cu dedicație” unei firme producătoare de ceasuri, care n-avea angajați ingineri. După dezastru, explicația a fost de ordin teologic: așa a vrut Divinitatea!

Catastrofa a fost filmată și imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare. Podul stătuse în reparații 7 luni, apoi a fost dat în folosință ilegal, fără autorizație și proces verbal de predare-primire. Sute de oameni s-au prăbușit în apă odată cu podul. Cel puțin 135 au murit.

După dezastru, 9 persoane au fost arestate pentru omor din culpă, iar anchetatorii au descoperit că firma care primise contractul nici măcar n-avea angajați ingineri specializați în astfel de construcții. La reparații, unul din cablurile ruginite n-a fost schimbat. Acesta s-a rupt și a dus la prăbușirea podului.

- Advertisement -

În fața anchetatorilor, managerul companiei care s-a ocupat de întreținerea podului și-a declinat orice responsabilitate, spunând că nu el e de vină: „A fost voia divinității”.
Podul a fost deschis miercuri, 26 octombrie, și a rezistat 5 zile – s-a prăbușit pe 31 octombrie.

Cu exact o zi înainte de producerea calamității, Jaysukh Bhai Patel, proprietarul companiei Oreva – care avea contractul pentru întreținerea podului – declarase că lucrările de renovare costaseră 242.000 de dolari și că „nimic nu se va întâmpla cu podul în următorii 8-10 ani. Dacă este folosit în mod responsabili, nu va avea nevoie de reparații timp de 15 ani”.

- Advertisement -

În România, nu mai departe de astă-vară, la începutul lunii iunie, un pod din județul Neamț s-a prăbușit la câteva luni după ce fusese reabilitate de firme controlate de politicieni PSD, inclusiv baronul local Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean (instituție care a finanțat lucrarea cu bani de la bugetul local).

În momentul inaugurării, baronul PSD lăudase constructorul și dăduse asigurări: „Vă garantez că zeci de ani nu vor fi probleme”.

La anchetă s-a descoperit că firma care primise contractul a folosit polistiren în stâlpii de susținere ai podului.

Din fericire, la prăbușirea podului din România n-a murit nimeni, deși în momentul colapsului acolo se aflau un camion și o autoutilitară. Firma Darcons SRL, care a executat lucrările de reabilitare, a încasat 8,3 milioane de lei (circa 1,7 milioane de euro).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fonfleul anului: „Elon Musk și Angelina Jolie la Castelul Bran, de Halloween”. Cum a reușit un site obscur să atragă televiziunile într-o minciună de proporții gigantice

* În România, țară NATO, ministrul Apărării e fiul fostului șef al Securității Vrancea! PSD-ist lansat de baronul-turnător Oprișan și numit de Iohannis. Lucrarea de doctorat i-a fost scrisă de alții

* Se profilează o alianță USR – PMP – Forța Dreptei. Liderii celor trei partide discută despre construirea unui nou pol de dreapta, ca alternativă la PNL și PSD

* Drulă îl „arde” pe Iohannis: „«Iuda de la Grivco» e marele patron al corupției” / „Clasa de privilegiați a Marelui Trădător se îmbuibă cu nemiluita”

* Concluzia lui Bode, după ce Comisia de Etică a UBB i-a confirmat plagiatul: „Politicienii-dactilografi din USR s-au făcut de râs. Teza mea de doctorat e în regulă”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

* „E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu”. RTV și Antena 3 „CNN”, studiu de caz al lui Raed Arafat în conferința Disinfo 2022, la Bruxelles

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

* VIDEO. Maia Sandu, disperată, la București: „Avem nevoie de ajutor să supravieţuim ca parte a lumii libere” / „Sunt gata să ne dea foc la țară!” / „Suntem cu toții în pericol, Rusia nu are reguli”

* Garry Kasparov: „Acesta ar trebui să fie ultimul război al Federației Ruse” / „Rusia începe să se destrame… cât de mult se va întări China?” / „Xi Jinping le face americanilor o ofertă directă – «Noi îl predăm pe Putin, voi predați Taiwanul»” / „Nu cred că Trump va candida, are un rating negativ uriaș”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -