VIDEO. Imagini teribile cu dronele marine ucrainene care lovesc Podul Kerci chiar când trece trenul. Construcția era complet neapărată, iar ucrainenii aveau acces în timp real la sistemul video al podului

0
3132
Lovirea Podului Kerci, așa cum s-a văzut de pe camerele video instalate pe dronele marine ucrainene

Au apărut înregistrări video cu momentul în care Podul Kerci a fost avariat grav de ucraineni pe 17 iulie, prin lovituri puternice date la pilonii acestuia. Imaginile, grupate de CNN într-un colaj din diferite unghiuri, sunt șocante și relevă nu doar lipsa completă de reacție a defensivei rusești, dar și faptul că ucrainenii au penetrat total sistemul informatic al inamicului. Una dintre filmări provine chiar de la camerele de supraveghere rusești de pe pod!

Atacul, după cum se poate vedea, este dat cu două bărci controlate de la distanță și care lovesc la 5 minute distanță, din două direcții diferite, când pe pod trece o garnitură de tren. Până la apariția acestor imagini, nu s-a știut cu precizie cum au reușit ucrainenii să provoace exploziile. S-a speculat că au fost rachete Storm Shadow, o altă variantă fiind că echipe de scafandri ar fi minat pilonii de susținere. S-a vorbit și despre un atac cu drone marine, dar nu era clar cum ar fi reușit acestea să treacă de sistemul defensiv rusesc.

Acum a devenit clar că, pentru lovitură, ucrainenii au folosit drone marine experimentale. CNN a primit imaginile de la SBU – serviciul ucrainean de informații –, acest lucru confirmând oficial și că a fost mâna Kievului, după ce vreme de o lună Zelenski și ceilalți membri ai Guvernului și ai armatei ucrainene s-au rezumat la aluzii, ironii și zâmbete cu subînțeles când erau întrebați.

Drona marină „Copilul Mării” este încărcată cu 850 de kilograme de explozibili și a fost dezvoltată de ucraineni în secret după începerea invaziei rusești. Pe lângă Podul Kerci, până acum dronele au mai lovit o navă militară și un petrolier rusesc

Ceea ce surprinde și mai tare este că, pe lângă două filmări oarecum previzibile – camere care înregistrează și transmit de pe cele două bărci care se îndreaptă spre pod din direcții opuse –, apare și o a treia de la o cameră de supraveghere din sistemul video integrat al podului care le aparține rușilor!

SBU a însoțit filmările date publicului cu un avertisment că astfel de atacuri vor urma în curând. Șeful serviciului de informații ucrainean, Vasil Maliuk, a declarat pentru CNN că dronele folosite, care au primit numele „Copilul Mării”, sunt rezultatul a luni de muncă și cercetare, proiectul începând imediat după invazia declanșată pe 24 februarie 2022. „Dronele marine de suprafață sunt o invenție unică a Serviciului de Securitate al Ucrainei. Niciuna dintre companiile private nu este implicată. Cu ajutorul acestor drone am efectuat recent o lovitură reușită asupra podului din Crimeea, asupra marii nave de asalt Olengorskii Gorniak și a petrolierului SIG”, a relatat comandantul SBU.

Atacul asupra petrolierului SIG, care aproviziona cu carburant forțele militare rusești, s-a produs chiar în portul Novorossisk, pe coasta de est a Mării Negre, foarte departe de ceea ce se credea a fi raza de acțiune maximă a forțelor militare ucrainene. Acea lovitură a luat prin surprindere armata rusă, care a descoperit că nu mai este în siguranță nici măcar în propriile porturi, departe de Crimeea anexată. Petrolierul SIG avea la bord un echipaj de 100 de persoane când a fost lovit.

Dronele „Copilul Mării” sunt un adevărat pericol mortal pentru orice obiectiv pe care-l lovesc, deoarece transportă 850 de kilograme de exploziv.

Maliuk i-a anunțat pe ruși să se pregătească de noi surprize: „Lucrăm la un număr de noi operațiuni interesante, inclusiv în apele Mării Negre. Vă promit, va fi incitant, în special pentru inamici”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis, criticat dur de militari pentru lipsa de respect arătată de Ziua Marinei: „Confundă țara cu casa și onorul cu nevasta”. Contrar regulamentului, marinarii au fost puși să dea onorul întregii familii Iohannis!

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Numărul angajaților la stat a continuat să crească și în lunai mai (+4.395) și în iunie (+490)!

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* A murit deputatul implicat în măcelul de la Sibiu, din 1989, și care frecventa Ambasada Rusiei după invadarea Ucrainei

* Bine-ai venit acasă, hoțule Vâlcov! Hoților din PSD le era dor de tine

* „Vicele” PSD-ist al CJ Buzău a pus să fie montate ilegal limitatoare de viteză la 5 km/oră, în dreptul casei sale! Explicație de parvenit: „Îmi intra praf în piscină!”

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here