Iohannis, criticat dur de militari pentru lipsa de respect arătată de Ziua Marinei: „Confundă țara cu casa și onorul cu nevasta”. Contrar regulamentului, marinarii au fost puși să dea onorul întregii familii Iohannis!

6
4503
Klaus Iohannis a primit onorul comandantului Marinei militare cu ochelarii de soare pe nas și cu nevasta de mână, de parcă ar fi fost la Mall. Lipsa sa de respect i-a deranjat pe militari

Președintele Klaus Iohannis lasă în continuare o impresie foarte proastă printre militarii români, care-i înghit cu greu comportamentul perceput drept arogant și lipsit de maniere. Ultima „ispravă” s-a consumat marți, de Ziua Marinei, când Iohannis a primit salutul șefului Marinei având ochelarii de soare pe nas și ținându-și strâns de mână nevasta – pe Carmen Iohannis.

Viceamiralul Mihai Panait, șeful Marinei Militare, l-a întâmpinat pe șeful statului, care este – prin Constituție – și comandantul suprem al forțelor armate, la coborârea din limuzină, așa cum prevede protocolul. Iohannis i-a răspuns la salut ținând ochelarii de soare pe nas și soția (la rândul ei cu ochelarii de soare la ochi) de mână.

Pe contul Administrației Prezidențiale, înregistrarea video a fost editată, fiind tăiate momentele de la început, când Iohannis îl salută pe șeful Marinei militare, iar secvențele în care trece prin fața gărzii de onoare ținându-și strâns de mână soția sunt redate din spate, dintr-un unghi din care nu se vede mare lucru.

Generalul în rezervă Vasile Roman a comentat acid, pe contul său de Facebook, această atitudine: „Nu se cade ca leadership-ul unei organizații/companii/țări să se facă de mână cu consoarta. Spun asta pentru că am schimbat, la comanda unei unități, un ofițer a cărui nevastă intra în birou și se așeza pe scaunul lui. Spun asta pentru că, pe măsură ce am condus mai mulți oameni, m-am ferit de a-mi invita soția la birou. Spun asta pentru că i-am reproșat, destul de dur și vehement, unui domn faptul că i s-a adresat soției cu apelativul «doamnă general». Spun asta pentru că majoritatea credem și știm că la baza succesului nostru stau soțiile și familia, dar asta nu le poate oferi o bucată din leadership-ul instituției. Spun asta pentru că observ că unii lideri (poate mai bine le-am spune șefi) confundă țara cu casa și onorul cu nevasta”.

Publicația online Monitorulapararii.ro arată ce prevede regulamentul militar pe care Klaus Iohannis, ca președinte și comandant suprem, ar fi trebuit să-l respecte: „Onorul militar este forma solemnă de salut prin care o formaţie îşi exprimă respectul faţă de o altă formaţie militară, personalităţi militare sau civile, imn, drapel etc. În art 12 al Regulamentului onorurilor şi ceremoniilor militare, se specifică faptul că onorurile militare cuvenite unor funcţii se acordă numai titularilor sau înlocuitorilor legali”.

În loc de asta, comandantul Marinei Militare și toți ceilalți militari prezenți pe faleza din Constanța au fost puși să dea onorul întregii familii Iohannis!

Reacții au existat și pe grupurile închise ale militarilor în rezervă, mulți dintre aceștia observând impolitețea șefului statului.

Nu au putut fi evitate și mențiunile la dotarea foarte precară a Marinei militare române, care în mandatul lui Klaus Iohannis a fost masiv subfinanțată. Așa se face că forțele de apărare ale țării noastre sunt acum nepregătite chiar și pentru misiuni relativ simple, cum ar fi cea de a căuta și neutraliza în condiții de siguranță mine care plutesc în apele teritoriale ale României.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Numărul angajaților la stat a continuat să crească și în lunai mai (+4.395) și în iunie (+490)!

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* „Nu, Marcel, nu merge să fugi când vine nota de plată! Voi ați creat dezastrul. Voi, PSD și PNL, patronați de Iohannis!”

* Bine-ai venit acasă, hoțule Vâlcov! Hoților din PSD le era dor de tine. Televiziunea unui pușcăriaș abia așteaptă să te facă analist financiar, lângă experții Dragnea, Mitrea și Dian

* „Vicele” PSD-ist al CJ Buzău a pus să fie montate ilegal limitatoare de viteză la 5 km/oră, în dreptul casei sale! Explicație de parvenit: „Îmi intra praf în piscină!”

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

* Răbufnirea de o duritate extremă a lui Navalnîi la adresa „democraților” lui Elțîn, care l-au creat pe tiranul Putin. „Vă urăsc cu ferocitate, cu sălbăticie”

6 COMENTARII

 1. In Romania nu exista institutia primei doamne. Asa ca doamna nu are ce cauta acolo. E ilegal ca doamna Carmen sa profite de resursele statului pentru a face excursii prin locuri exotice chiar daca il ia cu ea si pe Klaus.
  Macar USR ar putea lua atitudine pentru ca de la ceilalti nu ma astept.
  Mai lipsea sa-si puna un mini pina in cur ca sa impresioneze marinarii.

 2. Un nesimtit care nu a inteles timp de 9 ani ce inseamna respect, protocol. Tipic presedinte pe gustul vulgului, al prostilor, al needucatilor, a alora de isi sug mancarea dintre maselele cariate. Ce pretentii sa ai de la unul care isi ia nevasta in drum cu avionul de parca ar fi cu taxiul, pe banii bugetului de stat.

 3. Poate ca am eu un surplus de imaginatie, dar mie, personajele pe care le-am vazut eu la tv, mi s-au parut sosii ale lui Klaus si Carmen Iohannis.
  Am remarcat niste deosebiri: unele trasaturi fizice, gesturi, tinuta corporala, discursul…
  Cred ca ochelarii negri, masivi care le acopereau ochii desi nu era soare puternic, au avut rolul de a mai ascunde diferentele.
  Prezenta neobisnuita a lui „Carmen Iohannis”, mai ales acolo unde nu ii era locul, a fost in scopul de a mai abate atentia de la sosia presedintelui care, fiind probabil la prima iesire, era stangace. Greselile de protocol descrise in acest artcol imi intaresc banuielile.
  Toti presedintii au sosii, dar lansarea acesteia a fost o regizata nereusit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.