VIDEO. Exod gigantic: mulțimi uriașe au părăsit orașele Franței înainte de a intra în vigoare carantina. Blocaje de 700 km în trafic

3
8297
Cozile la ieșirile din Paris au fost miercuri în lungime totală de 400 de kilometri, iar joi seară, de 706 kilometri, au anunțat autoritățile franceze. FOTO: ladepeche.fr

Un exod uriaș, de sute de mii de oameni, s-a produs miercuri și joi, în regiunea Ile-de-France, din zona Paris, dar și în toate orașele importante ale Franței, pe măsură ce se apropia ora la care urmau să intre în vigoare restricțiile noului lockdown. Presa franceză a relatat despre cozi gigantice, de zeci de kilometri, la ieșirile din toate aglomerările urbane mari, oamenii căutând să se refugieze la țară în perioada carantinei.

În Ile-de-France (zona Paris), miercuri s-au înregistrat ambuteiaje în lungime totală de 400 de kilometri, relatează La Depeche. Joi seara, cu doar câteva ore înaintea intrării în vigoare a carantinei, în timp ce premierul Jean Castex vorbea la televizor despre rațiunile pentru care s-au impus restricțiile, la ieșirile din Paris blocajele rutiere depășeau deja 700 de kilometri, scriu Agenția France Presse și Le Parisien.

Potrivit publicației La Depeche, mii de de automobile încărcate cu familii întregi au ieșit joi, toată ziua, din Franța cu direcția Andorra, pentru a fugi de restricțiile lockdown-ului.

La Nantes, cei care n-au apucat să plece până joi s-au trezit, seara, într-un oraș paralizat, scrie aceeași publicație, coloane interminabile de mașini complet blocate așteptând să părăsească orașul.

În fața ascensiunii fulminante a pandemiei, care a avut vârfuri de peste 51.000 de cazuri pe zi, guvernul Franței a decis ca de vineri, 30 octombrie, și până la 1 decembrie să reintre în carantină toată țara. Este un lockdown mai soft decât cel din primăvară (care a durat 55 de minute), urmând să rămână totuși deschise școlile, serviciile publice, băncile, supermarketurile, farmaciile. Transportul în comun va funcționa. Însă se vor închide comerțul care nu e esențial, restaurantele (care vor putea însă livra mâncare la domiciliu), sălile de spectacole și de cinematograf, parcurile de distracții. Toată lumea va lucra de acasă, cu excepția celor care este obligatoriu să meargă la serviciu. Toți aceștia se vor putea deplasa însă prin orașe doar în baza unei derogări primite de la angajator, care să ateste că nu-și pot derula activitatea online.

Locuitorilor li se va permite să iasă din case doar timp de o oră pe zi, ca să facă mișcare, să meargă la farmacie, la medic, pentru cumpărături sau pentru a ajuta pe cineva. Cei care ies la jogging se pot depărta la cel mult un kilometru de casă, iar sporturile de echipă sunt interzise. Sunt interzise vizitele, chiar și între membrii familiilor, cu excepția situațiilor în care deplasarea se face pentru a ajuta pe cineva.

Amenzile pleacă de la 135 de euro, pentru prima abatere, și urcă în funcție de câte încălcări ale carantinei s-au constatat.

CITIȚI ȘI:

Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Încă o murătură artistico-conspiraționistă: agramatul Mihai Mărgineanu. Apără tâmpeniile lui Dan Bittman jignind „turma” și „multele oi senile” care respectă regulile anti-pandemie

3 COMENTARII

    • Se va bucura Macrou-Micron… ciuhapii le omoara preotii, profesorii si liderii prapaditi din UE „condamna ferm”! Solutia e expulzarea in masa! Simplu! De zeci de ani refuza sa se integreze… pentru cei care decapiteaza pedeapsa trebuie sa fie moartea prin tragere in tzeapa! Dar cine sa o faca? Ca tot Occidentul a fost „pizdificat” de catre neomarxisti, tinerii liceeni albi crestini sunt imbracati in fuste – sa fie „sensibilizati” – si in emiratul Francia, si in Kakanada! Si sa nu uitam, MACROU e shaful lui Ciolos din Plus – partidul tinerilor pensionari militieni si securisti!

  1. Nimic de nerezolvat. Cateva exocet, miraje si leclerc fac minuni. Ce n-a vazut Parisul, nu alta.

    Trecand peste gluma, daca as fi arab in Franta, as impacheta repede si as pleca. Cel mai razboinic popor din istoria lumii, francezii (nu, nu sunt nemtii) daca e provocat prea mult timp isi poate aduce aminte foarte repede de anumite deprinderi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.