Biserica Ortodoxă, atac visceral la presa care l-a criticat pe Patriarh: „diavolul cu chip de om cumsecade”, „colcăială cripto-socialistă”, „inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”, „pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere”

10
12260
Biserica Ortodoxă se mobilizează acum și împotriva presei care critică apetitul pentru pelerinaje religioase în plină pandemie. FOTO: Mediafax

Criticile aduse de presă Bisericii Ortodoxe în ultimele săptămâni au atras afurisenia și asupra jurnaliștilor. Începând din preajma sărbătorii Sfintei Parascheva, de la Iași, presa a constatat că prelații, în loc să îndemne enoriașii să-și protejeze sănătatea, insistă să-i cheme la pelerinaje religioase de zeci de mii de oameni în plină ascensiune a pandemiei.

Lucrurile au escaladat acum câteva zile, când la slujba de Sfântul Dumitru, însuși Patriarhul Daniel a amenințat Guvernul cu pedeapsa divină pentru că a decis ca anul acesta pelerinajul tradițional să fie restricționat. Șeful BOR a preluat discursul altor înalți ierarhi și a pretins că biserica ar fi persecutată ca pe vremea comunismului, avertizând că și regimul Ceaușescu a căzut la două luni după ce interzisese pelerinajul de Sfântul Dumitru.

Principalul vizat de atacul oribil al reprezentantului BOR: Cristian Tudor Popescu

Acest discurs halucinant a fost criticat dur de întreaga presă, motiv pentru care Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a dat o replică viscerală, încărcată de resentimente, dispreț și agresivitate. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe i-a numit pe jurnaliști “inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”, “colcăială cripto-socialistă” din “nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă”.

Ținta lui Bănescu pare a fi Cristian Tudor Popescu, cel care a atras atenția, într-o intervenție la Digi 24, că Patriarhul Daniel a vorbit de funie în casa spânzuratului făcând paralela cu regimul comunist. „I-au cântat în strună lui Ceaușescu”, a acuzat CTP.

După cum se știe, BOR a fost puternic infiltrată de Securitate în anii dictaturii comuniste, conducerea acestei biserici și numeroși preoți fiind turnători, ofițeri sau colaboratori ai poliției secrete.

Acum, Vasile Bănescu spune că “se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere”.

Vasile Bănescu: „Credința ne va înălța dincolo de bâlciul deșertăciunilor în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită să trăim”

Vasile Bănescu, purtătorul mesajului veninos al BOR către jurnaliști. FOTO: Basilica.ro

Iată atacul de necrezut lansat de BOR, în mod oficial, la adresa presei critice: “În urma deversării în spațiul mediatic a unor atacuri suburbane la adresa Bisericii și a Părintelui Patriarh, vă rog să primiți această reacție a mea în calitate de purtător de cuvânt al Patriarhiei:
Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creștine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă și din care se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă și imediată care îi contrazice constant?
Atacurile furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv «goldporație», la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat «Înalt Preafericitul», zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici și veninoși care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau și răstigneau public de pe pozitiile gazetărești ale «adevărului» pe protestarii reali și curați din Piața Universității, unde comunismul travestit pervers în democrație era denunțat lucid, toate acestea, dar și multe altele (ne) păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre acești oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză «jurnalistică».
Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurături publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede.
Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea ș frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de «bâlciul deșertăciunilor» în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes”.

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Încă o murătură artistico-conspiraționistă: agramatul Mihai Mărgineanu. Apără tâmpeniile lui Dan Bittman jignind „turma” și „multele oi senile” care respectă regulile anti-pandemie

Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

10 COMENTARII

 1. De unde atâta ură din partea Biserice Ortodoxe, acești turnători la secu pe timpul lui ceașcă nu se sfiesc să mai apere regimul totalitar, pentru ei nu contează sănătatea enoriașilor, contează doar dogmele din evul mediu.

 2. Nimeni nu a atacat Biserica, au fost atacati acesti interlopo-securisti si discursurile lor pline de ura, satane in sutane in frunte cu daniel care au pus mana pe Biserica, care se ascund in spatele Bisericii si care ca orice satane se folosesc de Biserica pentru a-si desavarsi planul diavolesc de imbogatire prin exploatarea celor saraci si vulnerabili. Acest purtator de cuvant al BOR este intruchiparea raului. Uitati-va la fata lui care nu transmite decat aroganta si mandrie prosteasca , pacate capitale pentru credinciosi dar nu si pentru el si gloata securisto-interloapa care a pus mana pe Biserica, farisei ridicoli, goi pe dinauntru, tinichele care cred ca fac zgomot jignindu-i pe romanii si jurnalistii care le pun oglinda in fata dezavaluindu-i lumii cat sunt de necurati, egoisti, pizmuitori si rai. Biserica trebuie fortata de stat si de enoriasi sa se curete de acest mucegai crescut din ea care o sufoca din interior.

 3. Ce ordinar de articol lanseaza boratul de bor, sa le fie rusine tuturor acestor stafilococi aurii in mertzane luate fix pe banii prapaditilor care se inghesuie la pelerinaje!

 4. In ultimii 30 de ani biserica a renuntat la tot ce este romanesc si s-a intors cu voiosie in epoca fanariota.

  Acum fac clabuci la gura ca poporul roman nu mai vrea sa le dea bani.

  Ca de atatea ori in istorie biserica a inceput sa se uite iar catre Moscova pt salvare, evident uitind ce au patit popii si boierii basarabeni pt sperantele lor imbecile legate de Moscova.

  Iesirea golaneasca a purtatorului de vorbe indica Disperare. Societatea romaneasca nu ii mai vrea. Poporul roman nu ii mai vrea. Pt minciuna, pt ipocrizie, pt homosexualitate, pt lacomie, pt nerusinare, pt sfidare, pt iresponsabilitate, pt risipa, pt santaj, pt orientalizarea cultului (straie preotesti, muzica bisericeasca, arhitectura, picturi, icoane, rugaciuni, idei). Biserica nu mai are nimic in comun cu sufletul poporului. Nici macar cu bunul simt.

  Ca si pesedeul au ajuns sa se comporte ca o armata de ocupatie.

  Si sfintii si moastele nu au ocrotit niciodata pe nimeni si nimic. Suficient sa se uite cineva in istorie. Marii ctitori de biserici au sfarsit-o cel mai prost. Numele lui Brancoveanu va spune ceva?

  1848 – inca odata

 5. Lipsa de credinta adevarata face din clerul Ortodox un apendice anacronic si mai pagubos pentru fibra crestina a poprului decat orice pandemie. A deveni o ciuma bubonica!!! Este de neiertat atitudinea vadit mercantila a clerului. Patriarhul este un habarnist cu o mentalitate de mecanic auto (necalificat). Sa fiu iertat de mecanicii auto profesionisti!

 6. Am fost martora la un proces in care o mama batuta,agresata psihic,dupa 17 ani de casnicie cu un preot care distrugea ,cand era beat,mobila,o alunga pe preoteasa cu copilul de mana in plina noapte ,ameninta ca intra cu masina impreuna cu fiul mai mare in primul tir daca femeia maltratata nu se intoarce acasa-etc.Femeia detine certificat medico-legal ca a fost stransa de gat si lovita de” sfintia sa”.Pentru doua saptamani a fost adapostita intr-o locuinta pentru femei abuzate si consiliata de un psiholog.Parintele a jurat-asa cum jura atat invinuitii cat si martorii.La intrebarea judecatoarei-„stiti de existenta unui certificat medico-legal aflat la dosar”parintelul,calm si”nevinovat ” a raspuns-Da,cunosc dar eu nu i-am facut nimic! A fost alegerea ei sa mearga acolo!”Ce zice biserica despre sperjur?Sau mai bine ce face in astfel de cazuri? Ii apara,fac zid in jurul lor,nu poti patrunde nici cum prin aceasta bariera,nu ai nici o sansa!Am uitat sa precizez ca Parintele are „darul suptului” in faza avansata,adica este alcoolic-violent fapt cunoscut de colegii de breasla cu acelasi „har”Comuna il apra,tace ca zic ei”avem nevoie de parintele”Halal Parinte!

 7. CTP, saracu’, n-a facut altceva, decat sa bage batu-n viespar… Boala cu clerul bisericesc e cam de pe timpul lui Hristos. Propavaduiau pe Dumnezeul Savaot in timp ce-i rastigneau Fiul. Cand popii amesteca cele doua fete ale monedei de prea multa stralucire aurie, nu iese nimica bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here