VIDEO. Doi proști și-au început anul intrând cu ATV-ul pe pârtia de schi de la Șureanu. Jandarmii i-au scos înainte să accidenteze pe cineva

0
2658
Cei doi bărbați din Alba Iulia au intrat cu ATV-ul pe pârtie chiar pe 1 ianuarie, spre furia celorlalți oameni care voiau să schieze. FOTO: ziarulunirea.ro

Doi indivizi au intrat vineri cu ATV-ul pe pârtia de schi de la Șureanu (Munții Sebeșului), punându-i în pericol pe ceilalți turiști care veniseră să schieze. Jandarmii au intervenit și i-au evacuat pe inconștienți înainte ca aceștia să producă accidente.

Cei doi teribiliști erau ditamai hăndrălăii, unul de 35 de ani, altul de 40 de ani, dar – după fapta lor – cu minte de copii.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba anunță că amândoi erau din Mediaș: “Două persoane, de 35, respectiv 40 de ani, din Mediaş, judeţul Sibiu, au fost sancţionate cu avertismente scrise şi amenzi în valoare de câte 500 de lei, după ce acestea au pătruns cu ATV-urile pe pârtia de schi C1, creând astfel indignarea celorlalţi turişti“.

În acest moment, Domeniul Schiabil Șureanu (aflat la peste 2.000 de metri altitudine) are funcționale 7 din cele 10 pârtii, notează Agerpres.

În ultimii ani, amatorii de distracție cu ATV-urile au devenit o adevărată pacoste atât pentru mediu, cât și pentru ceilalți oameni. Profitând că pot evita barierele pentru mașini, aceștia pătrund în special în ariile protejate sau acolo unde este permis doar accesul pe jos ori cu bicicleta și fac ravagii. Au fost distruse rezervații naturale și este adesea pusă în pericol viața altor oameni.

Astă-vară, rangerii din Deltă au amendat de mai multe ori atât conducători de ATV-uri, cât și firmele care le închiriau ilegal vehiculele ca să “se dea” cu ele în zonele protejate. Adesea, posesorii de ATV-uri intră inclusiv pe plaje, unde merg cu viteză.

În parcurile naționale din munți, același fenomen a dus la distrugerea drumurilor și a florei, la poluare și la perturbarea vieții animalelor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here