Tânăr de 25 de ani, decapitat de artificiile „amorsate” chiar de el. Prietenul său are răni grave la cap

0
5298

Un incident șocant s-a petrecut în oraşul Boofzheim, regiunea Alsacia (estul Franței), în noaptea de Anul Nou. Un bărbat de 25 de ani a murit după ce a fost decapitat de focurile de artificii. Un alt tânăr este grav rănit.

Potrivit Le Figaro, tânărul mort ar fi aprins focurile de artificii cu ocazia trecerii în noul an, moment în care a avut loc explozia.

„Cei doi bărbați se aflau în stradă și au aprins niște artificii în momentul producerii accidentului”, a explicat jandarmeria locală.

Tânărul de 25 de ani a fost pur și simplu decapitat și a murit pe loc, în timp ce prietenul său, de 24 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri la nivelul capului și mâinilor.

Ziarul local „Les Dernière Nouvelles d’Alsace” oferă o versiune ușor diferită a faptelor tragice petrecute în noaptea dintre ani. Jurnaliștii scriu „că unul dintre dispozitivele pirotehnice nu a explodat așa cum se așteptau cei doi bărbați, motiv pentru care s-ar fi uitat să vadă ce se întâmplă, acela fiind momentul în care artificiile s-au declanșat”. 

Și la Strasbourg au fost incidente. 60 de mașini au fost incendiate, un număr mai mic însă față de anul precedent. Potrivit unei surse a sindicatului poliției franceze, aproximativ 60 de mașini au fost arse și mai multe persoane au fost arestate.

Vânzarea şi folosirea acestor dispozitive a fost de altfel interzisă în acea regiune, pentru a diminua numărul urgenţelor medicale în această perioadă în care serviciile sanitare sunt copleşite de pandemie.

Rave party ilegal cu 2.500 de persoane

Și un alt eveniment a provocat iureș în Franța de Anul Nou. Aproximativ 2.500 de persoane, venite din toate colțurile Franței și unele chiar din străinătate, au sărbătorit Revelionul în vestul țării, la Lieuron (la sud de orașul Rennes), în cadrul unei petreceri neautorizate care nu a putut fi împiedicată de autorități, scrie Agenția France Presse.

Jandarmii au încercat joi seara să împiedice petrecerea, dar „s-au lovit de ostilitatea a numeroși petrecăreți”, a afirmat prefectura departamentului Ille-et-Vilaine.

În cursul acestor confruntări, „o mașină a Jandarmeriei a fost incendiată, alte trei degradate, iar în militari au fost aruncate sticle și pietre, care au provocat răni ușoare”.

Vineri, 1 ianuarie, în jurul orei 20.30, petrecerea continua pe muzică tehno în hangarele localității Lieuron.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a convocat vineri seara la Paris o reuniune în încercarea de a „restabili o situație normală”, după cum a precizat acesta pe Twitter.

Potrivit presei locale, citată de „Le Figaro”, petrecerea s-a terminat sâmbătă dimineața, cu puțin timp înainte de ora 8.00.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here