miercuri, mai 22, 2024
AcasăAlegeri 2019VIDEO. Destăinuirea lui Oreste. "De ce am stat alături de Klaus Iohannis"

VIDEO. Destăinuirea lui Oreste. „De ce am stat alături de Klaus Iohannis”

-

Jurnalistul Oreste Teodorescu a lăsat deoparte haina echidistanţei jurnalistice şi s-a „înrolat” cu forţă de partea lui Klaus Iohannis, în bătălia pentru Palatul Cotroceni. A făcut-o cu pasiune şi apăsare chiar dinainte de turul 1, o face şi pe ultima sută de metri a alegerilor prezidenţiale care decid soarta României: înapoi în PSD-ism sau înainte spre lepădarea de urmaşii comunismului.

„Într-o ţară cu democraţie consolidată, jurnalismul cu afinităţi politice spre stânga politică sau spre dreapta e ceva absolut normal; nimeni nu e privit strâmb dacă lucrează la The Guardian sau El Pais ori la Telegraph sau El Mundo. În România însă, PSD a pervertit presa şi a inversat valorile în sensul militantismului jurnalistic pe invers, adică întru susţinerea cauzei corupţilor şi a înapoierii ţării. PSD a investit sume imense în acest fenomen fără precedent în lumea civilizată, care a manipulat milioane de concetăţeni şi a ţinut România cu frâna trasă, în loc să tureze motoarele şi să ia viteză de pacostea comunistă. Diaspora s-a mărit an de an şi din cauza minciunii care a permis mafiei roşii să dreneze banii oamenilor şi să întărească puterea baronilor PSD. Într-un astfel de peisaj în care adevărul a fost pervertit, nu poţi să te prefaci că eşti independent. Trebuie să îţi asumi haina partizanatului pro-justiţie şi să susţii cauza acelei Românii care visează de 30 de ani la dreptatea cerută de morţii din decembrie 1989. Din acest motiv sunt eu acum pe baricade, cum am fost de altfel de când Ciuma Roşie ne-a năpăstuit ţara. De asta am stat alături de Klaus Iohannis, pentru că era singurul cu şanse capabil să îngroape acest trecut care ne-a făcut să suferim pe toţi, ne-a golit ţara şi ne-a adus pe buza prăpastiei”

Asta spunea cândva carismaticul jurnalist, într-un cerc restrâns, alături de alţi colegi jurnalişti suferinzi şi ei din cauza asaltului PSD la democraţia românească.

- Advertisement -

N-a trecut mult timp de atunci şi Oreste a ales să-şi ducă misiunea până la capăt. Unii dintre fanii săi l-au judecat înainte de turul 1 pentru că a fost tăios inclusiv cu cei din nucleul radical al USR, care i-au reproşat implicarea alături de Klaus Iohannis. Dar nu era doar Iohannis singura piesă în spaţiul său de bătălie pe viaţă şi pe moarte. Erau şi ceilalţi. Colegii de la Realitatea TV din vremea lui Rareş Bogdan, fantasticul lor public care i-a împins mereu spre acest partizanat bine-intenţionat, căci miza lui era vitală: salvarea ţării din ghearele unei clici politice disperate să nu-şi piardă agoniseala produsă prin jaf naţional.

Rareş Bogdan, Robert Sighiartău (în spate), Dorin Cocoş sau desantul liberal în diaspora spaniolă

„Ieşirile” lui Oreste întru cauza binelui nu sunt deloc condamnabile. Cum nu sunt nici reproşurile celor care au votat Dan Barna şi aşteptau „echidistanţă” din partea lui. Şi unii, şi alţii sunt aliaţi pentru acelaşi scop: mai binele unei ţări devastate de hoţie, de non-valori, de impostură, haos, corupţie şi minciună.

N-am putut ajunge azi, la Madrid, pentru a-i saluta pe Rareş Bogdan, Oreste, Oana Stănciulescu, pe toţi prietenii lor şi ai noştri din Spania şi, de la distanţă, de pretutindeni din diaspora.

- Advertisement -

Dar am fost acolo, cu gândul şi cu sufletul, ştiind că sunt alături de nişte buni români, care chiar dacă sunt asociaţi unei tabere politice, tot buni români rămân. La fel ca şi votanţii lui Dan Barna sau ai lui Theodor Paleologu, ca toţi cei care cred în adevăr, în lege şi în respect pentru fraţii lor.

Alături de Oana Stănciulescu şi Vlad Bucur, membru USR venit de la 400 de kilometri să-i întâlnească pe cei doi jurnalişti

Nu suntem întotdeauna îmbrăţişaţi, nici parte din acelaşi grup clar delimitat de bariere ce nu sunt musai ale noastre, dar cu siguranţă suntem prunci fideli şi nărăvaşi ai aceleiaşi mame la care visăm dintotdeauna: ţara-mamă, unica.

Din acest motiv, a ales Oreste să se plimbe alături de Rareş Bogdan prin diaspora, să susţină cauza lui Klaus Iohannis, să-i salute pe „ĂŞTIA” – aşa cum i-a botezat Dăncilă pe românii alungaţi din ţară de virusul Ciumei Roşii.

Via ZIARISTII.COM, lor de-a dedicat Oreste rândurile şi înregistrarea video de mai jos. Ele sunt „secretul” lui. Unul cunoscut însă de noi toţi. De cei care am aşteptat cu disperare – iată, se împlinesc peste o lună 30 de ani de la acel sângeros decembrie 1989! – să ne izbăvim odată de răul pe care ni l-a lăsat moştenire comunismul, prin Iliescu şi moştenitorii lui politici.

Citiţi mesajul de mai jos şi priviţi dincolo de afinitatea lui politică! Nu este despre Iohannis. Nici despre Oreste sau diaspora. E despre România. Una altfel. Cea la care am visat până la epuizare. Şi pe care suntem atât de aproape s-o putem impune, în sfârşit!

Mesajul lui Oreste Teodorescu pentru românii cu drept de vot

„Din dragoste pentru fraţii mei din diaspora şi pentru că simt că aparţin grupului infam de ĂŞTIA, în primul tur am venit să votez la Roma, iată, acum sunt la Madrid, pentru turul 2. Sper ca după 30 de ani de tranziţie îngrozitor de lentă, să fi găsit duminică, prin ultima ştampilă aplicată pe buletinul de vot, motivul pentru care să reconstruim România normală. Fraţilor, veniţi la vot şi nu uitaţi că absenţa unui vot inteligent permite multe alte voturi mai puţin inspirate. Doamne ajută poporului român şi sunt convins că o să fie bine”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eu votez cu şoferiţa de TIR!

În timp ce românii erau gazați în Piața Victoriei, Dragnea chefuia la Scroviștea. Ți-a plăcut, Bușcule? S-au asortat icrele negre cu șampania franțuzească?

* El e individul din MAI care a făcut legătura între Carmen Dan, jandarmi și huligani pe 10 august! S-a deplasat cu motocicleta, fiind o piesă-cheie în planul criminal al lui Dragnea

La pușcărie, găzarilor! Documentele din 10 august, ferecate de Carmen Dan, au fost desecretizate şi trimise la DIICOT

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Absolut de acord cu Oreste!Intr-o tara normala,o dezbatere intre un candidat de stanga si unul de dreapta este obligatorie ,dar cum nu suntem inca o tara cu o democratie consolidata,ci una cu un stat aproape acaparat de o organizatie politica construita pe cadavrul lui ceausescu,e absolut inutil sa ceri confruntare electorala intre un om care a luptat aproape de unul singur 3 ani sa impiedice hotii psd alde sa puna labele pe toate institutiile statului,ajutati din cand in cand si de fosilele iliesciene din CCR si exponentul terorii ,dancila,un om de paie al puscariasului dragnea,implicat 100% in toate actiunile psd de subminare a statului,inclusiv in mineriada jandarmeriei din 10 august 2018!Ma bucur nespus ca a inteles si el si Oana Stanciulescu ca nu era momentul sa alegem intre Iohannis si Barna sau Paleologu ,acum era nevoie ca toate partidele democratice sa-l sustina pe Iohannis sa castige din primul tur,asa cum a inteles diaspora!Acum castigam 2 saptamani valoroase in lupta pentru destructurarea caracatitei pesediste!

    • Asa este, Lia, insa partidele din opozitie nu au inteles asta, ba s-au mai si luat la harta, si-au inceput sa se atace, avand toate candidati de dreapta, lucru ce a picat manusa psdistilor nenorociti!

  2. E nevoie de unificarea fortelor de opozitie intr-o alianta solida. Altfel, exagerand cu nuantele si principiile legate de cat de patati sunt unii si altii din opozitie, ne trezim in dictatura si inapoiere !!! Hai opozitia la PSD! Faceti un efort sa intelegeti ca va uneste dorinta de a crea o tara dezvoltata si civilizata, EDUCATA si EVOLUATA !!!! Si nu mai e timp de asteptat!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -