Plângerea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europene, respinsă de Tribunalul UE. Fostul jupân al PSD reclamase că dosarul OLAF de fraudare a fondurilor europene i-ar fi încălcat drepturile

0
3630
Liviu Dragnea, de meserie infractor

Tribunalul UE a respins ca inadmisibilă plângerea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europene, care fusese reclamată pentru faptul că a susținut dosarul în care OLAF îl acuza pe fostul lider PSD de fraudarea fondurilor europene.

Conform site-ului G4Media.ro, care a descoperit ordonanța de inadmisibilitate emisă de tribunal, Dragnea recursese la acest șiretlic, cu procesul împotriva Comisiei Europene, pentru că nu mai putea contesta direct raportul OLAF.

Liviu Dragnea a pierdut procesul cu Comisia Europeană. Fostul lider al PSD reclamase că nu i-au fost respectate drepturile și că nu i s-a permis să vadă documentele din investigația OLAF

În urmă cu doi ani, la București exploda o „bombă atomică“: DNA îi deschidea dosar penal lui Liviu Dragnea, stăpânul PSD care încerca să devină un fel de Erdogan al României, subjugându-și toate instituțiile statului. Procurorii anticorupție porneau investigația în baza unui raport OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă), care documentase o fraudă de proporții a fondurilor europene prin intermediul celebrei firme Tel Drum.

Firele afacerii duceau spre Dragnea, cunoscut ca fiind patronul din umbră al companiei prin care se drenau banii publici din Teleorman și alte județe către conturi private.

DNA l-a pus pe Dragnea sub urmărire penală pentru constituirea de grup infrațional organizat în dosarul Tel Drum.

A fost încă un motiv, pentru Dragnea, să se arunce cu furie în lupta pe viață și pe moarte în care se angajase împotriva luptei anticorupție și a justiției.

Pentru că nu mai putea contesta raportul OLAF, liderul de atunci al PSD a dat în judecată Comisia Europeană, invocând faptul că nu i-ar fi fost respectată prezumția de nevinovăție și că nu i s-a permis accesul la documentele din investigația OLAF.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here