miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăEconomieVIDEO. Lovitura lui Cîțu: amânarea ratelor la bănci timp de 9 luni!...

VIDEO. Lovitura lui Cîțu: amânarea ratelor la bănci timp de 9 luni! Vor beneficia și persoanele fizice, și firmele

-

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat pe Facebook (format video) și a confirmat la Realitatea TV că a convenit cu BNR și cu băncile comerciale amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni. De această măsură vor beneficia toți românii care o vor cere, atât ca persoane fizice, cât și ca persoane juridice (societăți comerciale, ONG-uri etc.).

Florin Cîțu a mai spus că nu va exista pericolul ca, după încheierea perioadei de grație, clienții să fie obligați să plătească într-o singur lună mai multe rate cumulate. Reeșalonarea va fi făcută pe permen lung.

BNR a aprobat marți măsuri care ar permite băncilor comerciale să ia o asemenea decizie fără a le fi periclitată situația contabilă.

- Advertisement -

Ministrul Cîțu a anunțat și o rectificare bugetară, care ar urma să fie făcută săptămâna viitoare, pentru a asigura banii necesari Ministerului Sănătății în condiții de pandemie.

VIDEO: Anunțul ministrului Florin Cîțu

 

Principalele afirmații ale lui Florin Cîțu

* „Soluția pe care am propus-o Băncii Naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță.”

- Advertisement -

* „Am discutat cine să aibă acces la această amânare și propunerea mea a fost să nu discriminăm, să aibă acces toți românii care vor cere acest lucru. Indiferent, persoane fizice sau jurdice – vor avea acces la această variantă.”

* „Nu există niciun fel de limită în ceea ce privește tipul de credit.”

* „Amânarea se va face doar la cererea clienților.”

* „Decizia se va aplica întregului sistem bancar.”

* „Reeșalonarea ar urma să fie făcută pe o perioadă mai lungă.”

* „Am discutat și cum vor cere oamenii acest lucru. Vor face cerere în scris, prin online. Sunt două etape: una prin telefon și apoi să fie confirmată în scris printr-un email, pentru ca și băncile să aibă ceva scris.”

* „Nu va fi nevoie din partea clienților de niciun certificat de urgență.”

* „Sper să fie gata ordonanța pentru ședința de guvern de mâine.”

* „Nu ne gândim doar la această perioadă de 9 luni, ne gândim cum să găsim soluții și după.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -